Tipy - triky - návodyWorld of Tanks

Je libo premiák? Nemíchat, protřepat.

Dnes se společně podíváme na prémiová vozidla VI. až X. tierů, která se vyplatí si pořídit. Jde už z části o investici, proto každý dbá na nejlepší možný výběr. Vybíráme nejlepší poměr cena/výkon.

Jde čistě o moje subjektivní doporučení prémiových vozidel, kdy můj názor je podpořen mnohými rozhovory s dobrými či průměrnými hráči, kteří mi sdělili svůj pohled na věc, co by chtěli v garáži. Každý má jistě prioritu v jiné technice, má lepší či horší hry s tím či oním tankem, přesto vše se lze držet několika základních pravidel při výběru.

O nižším jak VI.tieru nemá smysl u prémiových vozidel příliš uvažovat. Nižší tiery mají smysl jen pro sběratele nebo lidi, co chtějí utratit jen pár kaček pro zábavu. U nižšího jak VI. tieru kupte tedy cokoliv, co vás pobaví. Doporučuji vždy vyčkat na nějakou akci WG, kdy jsou dostupné výrazné slevy a tanky jsou v řádu desetikorun. U nižších tierů se řiďte jen zábavností daného vozítka a nehledejte vyšší důvod výběru.

Hlavní tiery jsou VI. a VIII., kdy tato vozidla můžete uplatnit v klanových aktivitách (CW, SH). Prémiová vozidla na IX. a X.  tieru jsou pouze odměnová a dají se získat jen plněním osobních misí nebo klanovými aktivitami, jinak jsou nedostupná.

Na otázku, který prémiák vydělává nejvíc, lze odpovědět jen tak, že vám vydělá nejvíc ten, se kterým se vám samotným bude nejlépe jezdit. Neexistuje jediná správná odpověď na jeden jediný nejlepší stroj, přesto obecná odpověď by mohla znít “spíše zásobníkové tanky” nad těmi ostatními.

Níže uvedené stroje jsou ty, které prověřili mnozí hráči, přesto i ostatní neuvedené prémiáky udělají svoji službu. Proto můj výběr berte pouze jako doporučení, nikoliv jako dogma.

 

VI. tier

Type64 – Čínské LT, které má  slušnou kadenci děla. To samotné není extra přesné, přesto s ním naděláte  paseku mezi nepřátelskou technikou. Využívejte kamo bonus u LT, za jízdy máte stejné krytí jako když stojíte. Největší slabinou je počet nábojů, ty opravdu šetřete.

T-50-2 – Ruské LT. Rychlé, obratné, s vysokou kadencí. Pokud se zvládnete orientovat při rychlé jízdě, jste velmi nepříjemný soupeř. Zapomeňte na výdělek, tohle LT musíte poměrně výrazně goldit. Není stálou nabídkou, musíte trpělivě čekat na akci od WG.

Cromwell B – Je to ekvivalent klasického Cromwella ze stromu. Staty neznatelně rozdílné. Výhodou je výdělek a expení posádek. Jako u klasického Cromwella doměřujte a využívejte rychlosti a obratnosti v pohybu. Objevuje se velmi často v akčních nabídkách od WG.

T34-85M – Ruský premiák, medko klasického tvaru. Pokud něco chcete na VI. z premiáků, tak tuhle mašinku. V ničem extra nevyniká, ale komplexně je to výborné medko na VI. tieru. Existuje jeho dvojník, Rudy, ten má však o něco horší staty.

 

VII. tier

AMX 13-57 – Francouzské LT bez WG kamufláže. Jeho variantou s pevným kamem je verze AMX 13-57 GF. Jsou to shodné tanky, záleží jen na vašem výběru kamufláže. Neuvěřitelná kadence děla dokáže rozhodit nejednoho soupeře.  Náboje rychle docházejí a zapomeňte na výdělky. S tímhle chcete střílet goldovou munici a probíjet. Neuvěřitelně zábavné  rychlé drandítko, které chcete jen pro zábavu. Není stálou nabídkou prémiáků.

Type 62 – Čínské LT vynikající dobrým dělem a pohybem. Chybí mu deprese a krásou nijak neoslní. Přesto velice zábavný tančík. Jeho dostupnost je omezená, objevuje se jen při akcích.

E25 – Německé TD, tvarem připomínající želvu. Rychlé a s vysokou kadencí. S dobrou posádkou ho v podstatě jen tak neodhalíte. Nevýhoda je  pevná korba bez věže, tj. špatný odměr a nutnost se hýbat celým tankem. Vše vynahrazuje zábavností a rychlostí střelby. I tento tančík se jen tak neobjevuje, musíte čekat na akci od WG.

SU-122-44 – Ruské TD, které neoplývá přesným dělem. Prostě typická roura v korbě. Chcete-li trefit, doměřujte, doměřujte, doměřujte. Dělo umí vcelku ublížit velkou alfou a při cvičení ruských TD posádek ho oceníte.

 

VIII. tier

Progetto 46 – Pokud chcete vybrat v současnosti NEJ premiák, tak to asi bude Progetto 46. Univerzální medko, se zásobníkem s průběžným nabíjením, mobilní se slušným dělem. Dokážete s ním hodně nastřílet a tím hodně vydělat. Objevuje se nárazově při akcích WG, pokud chcete jen jeden jediný premiák, tak tento.

T-44-100 – Ruské medko s vynikající pohyblivostí a slušným gunhandlingem. Trefujete a probíjíte. Pro lepší hráče patří mezi top výběr VIII. premiáků. Jeho ekvivalent je T-54 mod.1. Patří mezi ojedinělé nabídky akcí, za které WG chce hodně peněz.

T-54 mod.1 – Opět ruské medko. Pomalejší oproti 44-100, má však více pancíře, který využijí méně zkušení hráči. Dělo ruské, musíte doměřovat, slušné medko na expení posádek.

Lansen C  – Švédské medko, které není v běžné nabídce. Vyniká vysokou depresí a velkou alfou. Musíte doměřovat, abyste trefili a pancíř taky nehledejte. Přesto velmi pohyblivé, patřící do užšího výběru mezi top premiáky. 

E 75 TS – Novinka (prosinec 2019), německý HT. Velmi přesné dělo, silná věž. V pohybu slabší, přesto vám udělá velmi dobrou službu u výdělku a školení posádek do německých heavyn. Tento stroj se v prodeji objevil prvně na Vánoce 2019 a jeho další nabídka asi bude vcelku vzácnější.

Caernavon AX – Silný britský HT. Pokud umíte hrát na hulldown, máte opravdu silný tank s vysokou kadencí a průbojností. Pomalejší v jízdě, silný a šikovný dělník. Nepatří do stále nabídky od WG, přesto se objevuje poměrně často v akčních nabídkách.

Objekt 703 ver. II – Novinka (prosinec 2019), ruský HT. První dvouhlavňový tank v nabídce od WG, který je krapet pomalejší v pohybu, silný pancířem a nebezpečný dvojdělem. Tento stroj se v prodeji objevil prvně na Vánoce 2019 a jeho další nabídka asi bude taky vzácnější.

LT 432 –  Malé a rychlé ruské LT. Vyniká pohyblivostí a nízkou siluetou. To vše  využijete ke spotu a boji ze zálohy. Když je nejhůř, jedno z mála LT, které něco odrazí. Ani toto LT není stálou nabídkou WG, přesto ho často nabízí v akcích. Pokud sháníte nějaké LT, tak toto.

EBR 75 FL 10 – Jedno z nejvíce nenáviděných prémiových vozidel, pokud ho má šikovný nepřítel. Kolečkové LT s vysokou pohyblivostí, dvěma náboji v zásobníku. Kdo umí ovládat formulku, ten se pobaví a vydělá, ostatní zapláčou v neustálých kotrmelcích a zákysech o překážku. Také není častou nabídkou u WG.

HWK 30 – Německé LT, velké tvarem se skvělým dělem. Velmi rychlé, obratné, přesto horší kamo, kvůli velikosti. Jeho HE náboje zabolí. Není stálou nabídkou, ale WG ho během roku párkrát nabídne v akci.

M41 90 mm – Alias M41 90GF (BlackDog).  Několik názvů, různá kama, vždy však stejný tank.  Německé LT s vysokým profilem, slušným dělem a velmi dobrou pohyblivostí. Umí probíjet a jeho HE jsou velmi nepříjemná. Není stálou nabídkou ve stromu, přesto jej WG často uvádí na svých stránkách. 

IS-3A – Zajímavá prémiová varianta IS-3. Verze 3A má zásobník na tři rány. Jde o typický ruský HT, kdy musíte doměřit. Přední pancíř průměrný, ale dělo se 3 náboji nadělá paseku. V nabídce se objevuje ojediněle. 

Emil 1951 – Švédský HT se zásobníkem, ekvivalent Emila I ze stromu. Jejich parametry jsou skoro shodné, přesto výhodou premiáku je výdělek a bonusy do posádky. Věž pevná, dělo průměrné. Tento tank se objevil jako odměna za FL a zda ho WG ještě nabídne, není známo. 

T26E5 -Americký HT alias T26E5 Patriot. Dvě verze dle kama, stejný tank. Jde o pevnou nabídku prémiového tanku. Vyniká svojí věží a dělem. Slabší podvozek a pohyb. Jde o klasickou a slušnou nabídku.

WZ-120-1 FT – Čínské TD se silným dělem, rychlé v pohybu. Co má dělo ve výkonu, ztrácí v přesnosti. Slušné kamo, pozor ale po výstřelu, kamo rychle ztrácí. Při úhlování umí odrazit víc než si myslíte. Pevná prémiová nabídka od WG.

AMX CDA 105 – Francouzské TD, které moc neodrazí, překvapí však pohybem a dělem. Na expení francouzských TD ideální. Pevná prémiová nabídka od WG.

Rheinmetall Skorpion – Německé TD alias Skorpion G. TD s několika názvy a různou kamufláží, přesto se jedná vždy o stejný tank. Silné dělo a velkou alfou. Rychle ztrácí kamo, tak pozor při střelbě. Umí se rychle přemisťovat. Není pevnou nabídkou mezi prémiáky, ale WG jej nabízí poměrně často v akcích. 

SU-130PM – Ruské TD s opravdu velkou alfou a silným dělem. Má slušné kamo. Nevýhodou je otáčení  věže, které je omezené do stran. V nabídkách WG se objevuje ojediněle, byl dostupný v maratonu.

 

IX. tier

T 55A – Odměnové německé medko dostupné za mise. Je to ekvivalent ruské  T-54 ze stromu. Chybí mu bonus na výdělky, ale posádky cvičí velmi dobře. Dostupný za mise z první kampaně, takže jej může získat stále kdokoliv a kdykoliv.

AE Phase IOdměnový americký HT, Má silnou věž se slušným dělem. Darem dostal nekonečné velké opravy. Tento tank se objevil jako odměna za FL a WG ho přislíbilo do další sezóny FL 2020. Jako každý odměnový tank nemá zvýšené výdělky, pouze cvičí posádky.

X. tier

Object 260 – Odměnový ruský HT dostupný za mise. Chybí mu bonus na výdělky, ale posádky cvičí velmi dobře. Dostupný za mise z první kampaně, takže jej může získat stále kdokoliv a kdykoliv. Patří v lepších klanech k základní sestavě do CW, proto se snažte o jeho získání.

Obj 279(r)Odměnový ruský HT dostupný za mise druhé kampaně. Chybí bonus na výdělky, ale posádky cvičí velmi dobře. Patří v lepších klanech k základní sestavě do CW, proto se snažte o jeho získání.

T95/FV4201 CHIEFTAIN – Odměnový britský  HT dostupný za klanové CW. Patří v lepších klanech k základní sestavě do CW, proto se snažte o jeho získání.

Obj 907 – Odměnové ruské medko, dostupné za klanové CW.  Patří v lepších klanech k základní sestavě do CW, proto se snažte o jeho získání.

Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
21 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments