RecenzeWorld of Tanks

Chieftain, hulldownová bestie

Blíží se nám pomalu a jistě kampaň a toto by mohl být váš vysněný tank. Nuž, koukneme se tomuto nejlepšímu hulldown tanku na zoubek. 

Úvod

Král je mrtev, ať žije král. Poté, co byl tento stroj přidán do hry, byl sesazen z trůnu hulldownový král Super Conqueror. Chieftain jej v mnoha ohledech předčí. Žel ale není úplně pro každého na rozdíl od Super Conquerora.  Tento desítkový britský těžák lze získat jen za klanovou kampaň, která se koná jednou za čas a není to tedy úplně lehké.

Hlavní výhodu oproti Super Conqueroru má tento tank hlavně v mobilitě vhodné pro rychlý přesun po mapě. I alfa tohoto tanku je o poznání větší a daleko příjemnější. Společně s náboji APCR, ať už jako základní, tak i goldovou municí, je z něj rázem super odstřelovač!

Historie

Přípravy na toto vozidlo začaly v roce 1951. Tento tank byl plánován pro možnost namontování věže z americké T95. Projekt byl zrušen kvůli tréninku posádky, vojáci měli problém s ovládáním tohoto tanku. Tento tank byl do hry implementován jako odměna za klanovou kampaň v patchi 1,3 na přání komunity.

Dělo

Na rozdíl od Super Conquerora má tento tank o 40 DMG větší alfu, tedy 440. Což je mnohdy příjemnější, kvůli možným větším “nadrollům”. Bohužel nemůže mít všechno a zde pokulhává DPM, kdy nabíjíte cca. 8 s a máte o 200 DMG horší DPM. Co se týče přesnosti, je na tom o trochu hůř než Super Conqueror. Na 100 m má rozptyl 0,34 a plně zaměřené dělo máte za cca. 2 s, což i tak je velmi slušné. Další výhodou oproti Super Conqueroru je munice, kdy základní s penetraci 270 mm a goldová s penetrací 322 mm jsou APCR. I přes mnohé nevýhody děla patří mezi přesnější ve hře. Díky mobilitě a pancíři věže jej budete mít i tak raději než Super Conquerora.

Tank, mobilita

Depresi 10° máte stejnou jako u Super Conquerora, kdežto elevaci máte 20°, což je o trochu více. Díky nižší siluetě a mobilitě budete daleko těžší terč pro artyny. Nejvíce pancíře pobrala určitě věž, kde krom kopulky máte prakticky neprostřelitelnou věž, se kterou budete pány hulldownu. Pancíř podvozku je už o poznání papírovější, ale proti nižším tierům minimálně horní plát podrží. Pohodlná je i maximální rychlost 46 km/h při výkonu motoru 1000 koní. Díky tomu si na klid předjedete Super Conquerora a dostanete se do pozic daleko dříve. HPček má tento tank 2200, o 200 méně než Super Conqueror, ale dá se to přežít. Správný chod tanku vám zajistí čtyřčlenná posádka, kdy vše řídí velitel, dále řidič, střelec a nabíječ, který je zároveň radistou. Pakliže jste dříve jezdili Super Conquerora, jistě vás potěší možnost si přendat posádku o stejném počtu členů do Chieftaina.

 

Dohled, kamufláž

Od těžkého tanku se až zas tak nečeká dohled a kamufláž, jelikož je přednější jeho pancíř, a přesto vás tento tank překvapí. Na rozdíl od mnoha těžkých tanků tento má vcelku dobrý dohled. S dobrou posádkou, žrádlem a vybavením se dostanete i přes 460 m. Kamufláž není až zas tak dobrá, pouhých 10% při stání a 6% při pohybu.

Závěr

Za mě by tento tank měl být mezi prvními ve volbě odměny za klanovou kampaň. Do klanových aktivit jej posléze dobře využijete. Určitě se snažte tento tank hrát převážně na hulldown, jelikož spodek tolik nepodrží. Stačí si jen pohlídat kopulku a můžete si na pohodu farmit. Díky mobilitě, tvrdé věži, APCRkům a vcelku přesnému dělu si tento tank snadno zamilujete. A stěží vytáhnete Super Conquerora z garáže. Pakliže nemáte to štěstí býti v dobrém klanu, pořiďte si Super Conquerora. 

Zdroj:

EAT_MY_GOLDS

Brutální statpadder M2 Light a malý, líný Youtuber.

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments