Nedělní info

Doktorův nedělní koutek

Neděle, poslední den víkendu, lidé se připravují do zaměstnání nebo do školy. A já? Já si tady píšu Nedělní koutek. Tentokrát o SB. 

Máme za sebou celkem rušný týden. Nejprve je tu sandbox, který rozvířil vody v komunitě. Pokud se na to podívám komplexně, je to krok správným směrem. Pokud se ale podíváme na jednotlivé změny, dost to pokulhává.

Problém speciální munice

Speciální neboli goldová munice je dle mého skromného názoru je problém. Hlavní kámen k úrazu je, že mnoho lidí jezdí Full gold. Mají nabitý skill 2-2 a prostě jedou. To prakticky vypíná pancíř. Problém ale není v munici jako takové, je to v ekonomice hry. Na FB často čtu, proč bych jí nestřílel, když na ni mám. Ano, máš na ni, protože ti dovolila na ni vydělat, zálohy, trezor, obrovské množství prémiových strojů. To je problém munice číslo jedna, EKONOMIKA HRY.

Přejdeme dál – další problém jsou cíle hry. Teď si asi klepete na čelo, co to zase plácám. No, druhá nejčastější odpověď na otázku, proč používá hráč goldy, je “markuji tank” . Je hezký, že čím víc proužků, tím víc Adidas, ale v dnešní době, kdy se to dá koupit, je tato odpověď trochu mimo. Dříve jsem se rozhlížel okolo sebe v bitvě, zda má či nemá marky na děle. Dnes už je to vlastně bezvýznamné. Protože rajče s naditou peněženkou může mít taky tři frčky. Tímto nechci shazovat hráče, co si to poctivě goldově vymarkovali.

Třetí a asi nejmeší problém je vyváženost tanků vs. munice. Poslední dobou nám přibývají tanky s velice malým množstvím weakspotů. Hlavně čelně. A to je vlastně třetí nejčastější odpověď na otázku, proč hráči používají goldy. Prostě s MT nebo ještě lépe s LT neprostřelí HT zepředu. Pánové a dámy, co používáte tato slova, chápete, že není váš primární cíl jet s těmito tanky čelně proti těžkým tankům? Pak se nedivím, když na Erlenbergu najede B-C 12t do města proti 277 a hrdinně tam zemře a nadává na noob team. Ne, teď si nevymýšlím, tohle jsem opravdu věděl.

Z mého pohledu je potřeba něco udělat. Bohužel směr, kterým se WG vydalo, je, jak to říct, poněkud kostrbatý. Ve hře nezůstane kámen na kameni. Změní se HP tanků, změní se poškození základní munice a dokonce se změní průbojnost, jen na HE nábojích. Proboha, proč tohle všechno? Stačilo jednoduše snížit DMG na speciální munici, třeba jen o 10% nebo snížit penetraci. Né hned překopat vše.

HE munice a penetrace

Tady s tím nemám až takový problém. WG chce HE munici změnit tak, aby dala vždy poškození. Hlavní je, aby se velikost poškození změnila rozumně. Jelikož tyto náboje moc nepoužívám, nedokáži posoudit, zda tato změna je úplně nutná. Ale co mne zaujalo, jsou výjimky. Začnu nejhorší. Všechny tanky přijdou o penetraci na HE munici, čili bude 0. Jen u KV-2 zůstane. No do p…., když dělám změny, tak kompletně a ne, že si někdo vybrečí, že ten či onen tank nebude zasažen změnou. To se na to radši vykašlete.

Druhou výjimkou jsou arty, těm opět zůstane průbojnost na HE. Nebudu to opisovat, jen bych se opakoval.

WG si hraje na Thanose, ale jen tak trochu.

Tady jsem si neodpustil popkulturní narážku. “Zmizí” nám 92 vozidel. Nejdříve jsem se na to díval jako na negativum, ale ono by to nakonec mohlo mít pozitivní dopad. Pokud nováček bude nucen zůstat na jednom tanku více bitev, je větší pravděpodobnost, že se to “naučí” hrát. A tier 6 už je celkem náročný na výzkum, co se hodnoty expů týče. Bohužel tuto snahu sráží bonusy v prémiovém účtu, zálohy a plánky. Takže v podstatě je to změna k ničemu. Kdo si zaplatí, stejně to přeexpí a nic se nenaučí. Kupodivu tato změna rozbouřila komunitu více než munice, nemělo by to býti spíše naopak?

Nakonec tanky do tieru 6 budou jen schované a nezmizí a ty na vyšších úrovních se taky časem někde ukážou. Kdo je má vyexpené, tomu by měly zůstat v garáži.

Tohle je můj názor na změny na SB. Moc neovlivním, zda WG půjde tou či onou cestou. Jediné, co mohu, je tady plácat do větru. Nikdo totiž neví, odkud se zpětná vazba sbírá a jakou má váhu.

P.S Speciální munice, jako taková mi nevadí, vadí mi její nadužívání.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments