Nedělní info

Rejnokův nedělní připínáček

Vítám vás u posledního srpnového nedělního čtení.

Od mého posledního nedělního povídání už uplynul nějaký čas. Byl jsem na dovolené, mimo virtuální prostor a musím říci, že podobná “detoxikace” je hrozně fajn. Všem ji vřele doporučuji. Jen, a to si myslím, že nejsem sám, kdo to říká, těch cca 13 dní je velmi krátká doba a návrat do reality je pak ještě horší. Ale čas se nedá zastavit a tak jsem zpátky. Opět jsem se zapojil do pracovního procesu.

Hosting

Ještě se vrátím k přechodu na nový hosting. Jak se říká, šedivá je teorie a strom žití se zelená. Podobným způsobem funguje život. Ano, přenos je velmi jednoduchý. Pokud se člověk podívá na různé návody, tak stačí jednou kliknout tam a jednou tady a hurá vše je hotovo. A přesně takto to funguje v ideálním světě. Tam bohužel nejsme. Nevím, jestli si vzpomenete na dobu, kdy jsme s Doktorem řešili první přesun webu, kdy týden web nefungoval. Teď jsem se rozhodl pro jiný způsob.

Nechali jsme v provozu stávající hosting. A za provozu jsme vše přesunuli na nový, kde se alternativně vydávaly články. Vše se otestovalo a až poté jsme přepsali záznamy. A všechny články, které byly vydány alternativně, jsou bez komentářů. Při pokusu o napojení novější databáze došlo k chybě, stejně tak při pokusu o přesun komentářů v rámci SQL databáze. Takže jsem se rozhodl, že nechám původní stažená data i přesto, že komentáře budou chybět. I tak se v databázi muselo přepsat přes 300 000, ano, opravdu přes tři sta tisíc záznamů.

Web v tuto chvíli funguje stabilněji, lépe a rychleji. Snad jste si toho také všimli. A pokud cena, kterou za tuto změnu platím, jsou chybějící komentáře, stojí mi to za to. Ještě jednou se vám za to omlouvám, nicméně nebyl v tom záměr. Ovlivnila to pouze moje dovolená, která znamenala prodloužení souběžného fungování obou hostingů a s tím související Doktorův nedělní koutek.

Doktorův nedělní koutek

Doktorovo psaní ve vás vyvolalo vlnu emocí. Já ho naopak pochválím, za velmi dobrou práci. Celý rok sbíral data a udělal zajímavé zhodnocení. Vyplývá z něj, že hráči WoT ubývají. Je otázkou, proč k tomu dochází. Jestli je to tím, že hra ztrácí pro staré harcovníky svou přitažlivost nebo jestli se objevily nové, pro některé přitažlivější hry, kdo ví? Možná má svůj význam i to, že se objevují stále nové a nové prémiové tanky za peníze, které jsou lepší než ty, jež tady byly doposud. O důvodech můžeme jen spekulovat, ale z Doktorových čísel je úbytek zřejmý. Ano, WG má lepší a přesnější statistiky a my jen vyjadřujeme své myšlenky.

Chci ještě zmínit, že na mě také působí docela zvláštně fakt, že WG se v poslední době snaží vše hnát do monetizace až absurdním způsobem. Tedy alespoň pro mě. Přijde mi, že se snaží z nás hráčů vytáhnout co nejvíce peněz. Je to jen můj osobní pocit, ale moc pozitivně to na mě nepůsobí. Ale na rozdíl od spousty jiných, zůstávám věrný a hru pouštím a tanky hraji. Hraji to, co mě baví, co mě pořád těší a hlavně mám ve hře, v klanu spousty kamarádů, které bych bez WG neměl. S některými se střetávám i v běžném životě a jsem rád, že jsem je i díky WG potkal.

Pokud vás ještě něco k tomuto zajímá, napište do komentářů a klidně to, co už jste psali. Doktor to čte a pokud budou připomínky k věci, bude v rámci článku reagovat a třeba už příští neděli.

Závěr

 

Závěrem chci poděkovat i Sovičce, která se také podílela na nedělním čtení a dovolila vám nakouknout do svého hnízda. A jako vždy, pokud máte pocit, že byste něco dokázali lépe než my, rádi vás mezi sebou přivítáme a dáme vám prostor.

Užijte si poslední prázdninovou neděli a budete-li obědvat, tak i dobrou chuť.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 1 vote
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments