World of Tanks

Doktorův nedělní koutek

Jistě jste si všimli, že se do dění okolo WoT a HeatNews již moc nezapojuji, ale jakožto předražená sekretářka jsem dostal za úkol postarat se o redakci během nepřítomnosti paryby. Tím pádem se pár nedělních odpoledne budete setkávat se mnou.

Před rokem jsem začal malý průzkum, každý den jsem si zaznamenával data o populaci hráčů WoT ze dvou nezávislých zdrojů, odkazy na ně budou pod článkem. Po čtvrt roce byl vydán článek. Původně zamýšlený report co tři měsíce nakonec nějak nedopadl. Avšak výsledky jsou. Je těžké z nich dělat komplexní závěry, vzhledem k politické situaci a globálním problémům, ale z grafů, které vám ukážu, je jasné, co se děje. Závěr si udělejte sami.

Graf ukazuje denní počet online hráčů ve špičce (žlutá), dále denní počet aktivních hráčů (červená) a denní přírůstek nových účtů. Záměrně píši “nových účtů” a ne nových hráčů.

Druhý graf ukazuje to samé, ale dle měsíčních průměrů. Slabá linka je trend vývoje.

 

Grafy uzavírá třetí a to denní rozdíly v počtech aktivních hráčů (modrá), hráčů ve špičce (zelená) a nevýrazný přírůstek nových registrací.

Máme za sebou grafy, jež převádějí čísla do obrázků a jsou jasnější, ale neřeknou konkrétní čísla. Proto se podíváme na celkovou sumarizaci v “jednoduché” tabulce.

 

Konec dobrý, vše??? No, nevím.

Závěrem udělám jen malé shrnutí. Za jeden rok ubylo přes 75 000 aktivních hráčů a to i přes přírůstek více jak 250 000 nových registrací a zdánlivě ubylo ve špičce “jen” 15 000 hráčů, ale meziročně je to skoro 20 000. Jak jsem na to přišel? Podívejte se na data z loňského srpna a letošního června, kdy rozdíl je prakticky 20 000.

Na konec si neodpustím vzpomínku. Kde jsou ty doby, kdy na serverech bylo více jak 250 000 online hráčů ve špičce. Osobně mohu říci, že stav WoT mne netěší, však zároveň sám na tom mám podíl, tak jako Najlvin přešel k AW, tak já jsem se přešupačil k WT a popravdě mám ze šnečí hry lepší pocit než z produktu Wargamingu.

Pokud někdo chce kompletní záznamy, můžeme se domluvit a poskytnu přístup k datům.


P.S.: Možná nás čekají zajímavé věci.

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.