WOT BLITZWotb

BLITZ: Patch 9.0 po týdnu

Milí spoluhráči, vítejte u dalšího článku patřícímu k World of Tanks Blitz. Shrneme si, co do hry přišlo nového či co WG opravilo a jak to po týdnu od updatu vypadá.

Shrnující video od Wargamingu máme tady a provedlo nás novinkami ve zkratce.

 

Brzy přijdou eventy o tanky (pravděpodobně po polovině června), kooooonečně tu máme i dlouho slibovanou linii japonských těžkých tanků, zlepšilo se zaměřování… No je toho dost. Podíváme se na ně podrobněji, co vy na to?

Přepracovaná Kastilie

Momentálně pro mě samotnou vypadá mapa po přepracování nezvykle, budovy vypadají jinak, tráva reflektuje pásy tanků apod., ale vidím to jako krok dopředu. Nejen díky moc pěkné grafice, ale i díky tomu, že mapa je o něco blíže realitě. Nově na Kastilii najdeme i bezpečnější pozice pro spot nebo přejezd, uvidíme ovšem, jaká bude praxe. Ovšem Kastilií to teprve začíná, WG přepracuje i další mapy, takže se máme na co těšit.

Japonské těžáky

O těch jsem psala před několika týdny tady. První, co si můžeme říct, je to, že tyto tanky budou mít od tieru 7 nové vybavení. Budou to Ju-To, Chi-Se, Type 68 a Type 71.

Jak popsalo Japonce WG?

Tier 5 Mitsu 108 má dvě děla na výběr – přesným 75mm kanónem nebo výkonnou houfnicí.
Na 6. úrovni na vás čeká Juno, které se vyznačuje pevným pancířem, litou věží a nekonečnou věrností svému pánovi.
Dále přichází juto se 105mm dělem a dobrým pancířem, který mu pomáhá zvládat obtížné situace se ctí.
8. úroveň představuje Chi-Se. Skromný, ale nebezpečný bojovník se 105mm dělem a silnou věží.
Type 68 9. úrovně poněkud připomíná střední tank, elegantně kombinuje slušný pancíř a dobrou pohyblivost.
A konečně vůdce japonských válečníků Type 71, těžký tank 10. úrovně. Vypadá jako STB-1 oděný do těžkého pancíře. V duchu je to pravý samuraj, který je vždy připraven zapojit se do bitvy. Bojovat po jeho boku je potěšením pro každého spojence. Mít tento tank v garáži je pro každého hráče čest.

PBR modely

Další přišly na řadu tanky Škoda T-25, Konštrukta T-34/100 a Obj. 252U. První dva patří do československé větve v evropském stromu, tier 6 a 7 a 252U je sovětská prémiová těžká osmička.

Eventy

Blíží se nám narozeniny hry, takže přijdou i eventy. Jeden bude trochu nečekaně nakupovací (objeví se tam tanky jako Pz. IV Gargoyle nebo Kunze Panzer), druhý o tank CS-52 LIS (PL, t7, střední tank) a třetí o T77 (USA, t8, těžký tank) se 120mm dělem. To bude asi štípat…

 

Balanc tanků

Upravené stroje by se k nám měly dostat nejspíš v aktualizaci 9.1, pár změn už tu ovšem máme.

STA-1 zrychlí ze 45 na 50 km/h, u FCM 50t se zvedne dpm z 2100 na 2300 (bez vybavení). Další záležitostí je balanc všech desítek, celý seznam teprve přijde. Ovšem už tu máme nástin u pár tanků.
AMX 50B – do zásobníku nám přidají čtvrtý náboj, lehce se tím sníží poškození u ostatních střel, sníží se i přesnost, čas zaměření či pancíř věže.
FV 4005 – taktéž přidají čtvrtou střelu, zvýšili průbojnost AP, zkrátí se i dobití celého clipu, na zpátečku 4005 zpomalí a stejně jako u 50B se sníží i poškození jednotlivých nábojů.
E 50 M – APCR munice bude nahrazena klasickými AP náboji, zvedne se DPM, přesnost a poškození na ránu se sníží.
T-100 LT – vylepšili jeho průchodnost terénem, ovšem co snížili, jsou HP, DPM a pancíř korby.
T95E6 – DPM a maximální rychlost šly nahoru, mírně se ztenčil lícní pancíř věže.
STB-1 – možná bude mít lepší depresi -11°.

 

Další novinky ve zkratce

Přibylo nám v profilu zobrazení maximálního poškození a po kliknutí na symbol informace hra ukáže, s kterým tankem se vám to povedlo. Podle mě někdy užitečná “fičura”, třeba k polepšení se a překonání vlastního rekordu, že?

Vojenská čest jako taková je rozdělena na dvě části. Na reakce, jež můžete odeslat hned po bitvě, a na reporty, kterými můžete nechat potrestat spojence, co nehrál podle pravidel. Reakce se dají vzít jako pochvala – navíc je můžeme dát všem spoluhráčům, to je podle mě super.

Aktualizace nám přinesla i mnohé změny grafiky, nejen pohupující se keře či trávu, jež slehne po přejetí (zatím jen na Kastilii), ale i keře ohýbající se pod tlakovou vlnou např. po výstřelu nebo výbuchu či třepotající se stromy. Vleťte s tankem do keřů a uvidíte sami, že větve reagují na váš tank. Co se týče keřů, jejich realistická animace je dostupná na všech mapách – s vysokým rozlišením samozřejmě.

Nový autoaim si asi po týdnu ještě nesedl. Ano, je plynulejší, lépe nalepený na nepřítele, ale i tak se může stát, že se holt netrefíte.

Dále tu máme dynamické rozlišení pro mobilní zařízení se systémy iOS a Android – zvýší výkon a pomůže udržet stabilní fps. Podporuje-li váš mobil či iPad dynamické rozlišení, bude ve výchozím nastavení zapnuto, ale můžete ho vypnout. Na zařízeních s iOS nyní nejsou textury ve vysokém rozlišení integrovány do klienta, což znamená, že je již nemusíte ukládat do paměti a můžete snížit velikost hry téměř na polovinu nebo si stáhnout HD textury a užívat si grafiku naplno.

 

Závěrem…

Jako poslední si dovolím připomenout, že od nové aktualizace najdete WoTb i na Wargaming Game Center (Rejnok zmínil tady) a k rebalancu se pravděpodobně vrátím v jednom z příštích článků.

Moje shrnutí k patchi? Chválím animace, hra je na pohled hezčí, totéž platí i o PBR Kastilii, i když se tam hra trochu laguje. Japonské tanky rozhodně vítám, podle mě jsou tak trošku i “blbuvzdorné”, i když ne úplně. Laicky si dovolím porovnat starý autoaim s novým, je tam posun znát, předtím jsem totiž míjela střely víc než teď. Eventy – jsem na ně dost zvědavá. A co se týče rebalancu – E50M mám v garáži, AMX 50B taky, tak jsem zvědavá na jejich chování po úpravách.

Za mě se patch ve zkratce povedl, i když třeba vy sami budete mít jiný názor – napište dole do komentářů a tím se podělte o svoje myšlenky. Tak u příštího článku ahoj 😉

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 1 vote
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments