PuzzleWorld of TanksWOT BLITZZábava

PUZZLE: E50M

Dnes v Německu ještě zůstaneme, minule tu byl Leopard. Díky hlasování, které proběhlo jak na našem discordu, tak i jinde mezi tankisty, zvítězila natěsno E50M. Tak pojďme na ni.

Je libo něco málo z historie? Pokud ano, tak směle do čtení.

Němci vyvíjeli Panthera ausf. F, nikdy se nedostal do výroby. Ovšem poznatky z Panthera F se hodily do vývoje Entwicklung 50, odtud tedy pojmenování E50.

Jako taková měla E50 být standartním středním tankem pro Wehrmacht a měla nahradit stroje Panzer IV a Panzer V Panther. Zajímavostí může být toto: E50 byla proti Pantherovi konstrukčně nejen jednodušší, ale i méně stavebně náročná a design i rozměry korby sdílela s těžkou “sestrou” E75. Takže při sestavování mohli použít stejné stroje a nástroje. I umístění převodovky mělo být jako u E75 vzadu a k sériové výrobě měli použít motor Maybach HL 234. Ovšem do konce války nevyjela ani jedna jediná E50.

 

WoT (kamufláž “Nimmermehr”):

 

WoTB (legendární kamufláž “Roaring”, druhá je “Monster”):

 

Jak jste s tankem spokojeni, hraje se vám s ním víc než dobře? Já ano, E50M mám v garáži i s legendárkou Roaring a i když se mně štěstí (tedy spíš RNG) moc nedrží, přesto si nestěžuju 😉

A opět připomínám:

Do komentářů bych vás ráda poprosila i o návrhy tanků z obou těchto her, zatím tedy kromě italských stíhačů, co ve WoTB ještě nejsou, ale už potvory klepou na dveře taky 😃

Předem všem díky.

Vaše Soowa_Rozarka

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 1 vote
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments