PuzzleWorld of TanksWOT BLITZZábava

PUZZLE: německé vody a Leopard 1

Ahoj všichni, tak jsem tady zase, abych vás “otravovala” s puzzle. Minule jsme zavítali do Francie k AMX M4 54, teď se vrátíme do Německa, máme tu tank Leopard 1.

Povídání o samotném Leopardovi se pokusím trochu zkrátit. Je to hlavní bojový tank neboli MBT, navrhla ho mnichovská zbrojovka Krauss-Maffei a roku 1965 tank vstoupil do služby. Ze zbrojovky dohromady vyjelo 6 485 Leopardů – 4 744 MBT a 1 741 užitkových a protiletadlových modifikací. Roku 1979 nastoupila náhrada – Leopard 2, vyrábí ho (trochu nečekaně) tatáž firma, která jen pozměnila název na Krauss-Maffei Wegmann. Posádka je 4členná.

Trocha technických parametrů:

Délka 9,54 m/8,29 (kanon vpřed/vzad), celková výška 2,70 m a váha 42,2 t. Tloušťka pancíře se pohybuje od 10 mm (nejslabší místa) do 70 mm (naopak nejsilnější místa). A co výzbroj? Hlavní samozřejmě je 105mm drážkovaný kanon Royal Ordnance L7A3 L/52 (13 střel ve věži + 42 v korbě tanku) a sekundárními zbraněmi jsou 2 kulomety 7,62mm M63 anebo pak FN MAG. Leoparda pohání 10válcový motor o objemu 37,4l; jenž dosahuje nejvyššího výkonu 819 hp (610 kW) při 2 200 rpm (otáčkách)/min. V tanku se dalo použít více druhů paliv a o jeho odpružení se starají torzní tyče. Také jeho rychlost je zajímavá – uhání až 65 km/h a jeho dojezd je 600 km po silnici a 450 po polních cestách. Co se týče poměru výkon a hmotnost, tak u verze A4 je to 14,4 kW/t a u A5 14,3 kW/t.

Každopádně do větších bojů ovšem Leopard 1 nezasáhl.

Leopard 1 ve WoT:

 

WoTB Leopard:

 

Pokud je Leopard váš oblíbenec, určitě si ho rádi složíte. Jak se vám s Leopardem hraje, jste spokojení? Nebo máte nějakou výtku k němu?

A taky na vás, milí čtenáři, mám prosbičku. Po přesunu webu zmizely komentáře, kde jste psali, jaké tanky byste tu rádi viděli. Stručně a jasně – nejlepší možnost by byl tank, který najdeme jak ve WoT tak ve WoTB. Pište buď do komentářů pod puzzle nebo na našem discordu.

 

P.S.: Neukamenujte mě za zdroj v článku. Už nějakou dobu pracuju na mobilu místo notebooku, ten už asi odešel do věčných lovišť, a jak známo – přes mobil nefunguje všechno. Děkuji za pochopení.

 

 

Zdroj: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Leopard_1

Soowa_Rozarka

V první řadě jsem blitz hráčka, dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas otravuju :D

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments