World of Tanks

Co nás čeká letos na Vánoce?

Pomalu se nám blíží Vánoce a spolu s Vánoci se blíží i oblíbená Vánoční akce ve World of Tanks. Co nás letos na Vánoce čeká?

 

Na úvod

Rád bych upozornil, že informace v tomto článku jsou pouze spekulace. Mohou, ale nemusí se vyplnit, berte je proto s rezervou.

A nyní se už pojďme podívat na to, co by mohlo letos na Vánoce přijít.

 

 

Adventní kalendář

O začátku Adventního kalendáře asi není třeba pochybovat, pokud WG nic nezmění, měl by už tradičně začít 1. prosince, letos toto datum vychází na středu.

Zatím nemáme žádný seznam předpokládaných tanků, ale bedlivě pro vás situaci sledujeme.

 

 

Začátek Holiday Ops

Letošní Vánoční operace pravděpodobně začne nejdříve ve středu 8. prosince. 8. 12. v 1:30 totiž končí 6. sezóna Battle Passu a Vánoční operace se určitě nebude překrývat s aktuální sezonou Battle Passu.

Vzhledem k tomu, že loni začínala Vánoční operace ve středu 9. prosince, tedy 2 dny po skončení 3. sezóny Battle Passu, jenž skončil v ranních hodinách v pondělí 7. prosince, tak letos by se nabízelo datum pátek 10. prosince, což je 2 dny po skončení aktuální sezóny Battle Passu.

Zcela jistě nás i letos budou čekat Vánoční krabičky, které se staly nedílnou součástí Vánoční operace ve World of Tanks. Co by mohlo být letos jejich obsahem si pojďme rozebrat níže.

 

 

Tier 8 prémiové tanky

Určitě budou součástí krabiček i tier 8 prémiáky. Vzhledem k tomu, že letos se ve hře objevil i první tier 9 prémiový tank, je možné, že ve vánočních bedničkách budou krom osmičkových i devítkové tanky, nabízel by se třeba Object 590, který je zatím na Supertestu.

Pokud budeme vycházet z toho, že každý rok byly v krabičkách 4 tier 8 prémiové tanky, je dost pravděpodobné, že to tak bude i letos (nenahradí-li WG nějakou osmičku devítkou). V minulosti tomu navíc bylo tak, že ze 4 prémiáků byly 2 nové a 2, které přibyly do hry během daného roku.

 

Tank z maratonu

Loni se v krabičkách objevil i proslulý Bourrasque, který byl začátkem roku 2020 v maratonu Francouzská výzva. Je možné, že i letos bude v krabičkách nějaký tank, který jsme měli letos možnost získat v maratonu.

Letos by se tak “tankem z maratonu” mohly stát 3 různé stroje. Buďto 122 TM, KPZ 07 anebo Strv K. Osobně si ale myslím, že jestli bude v krabičkách devítka, tak spíše nějaká nová než Strv K, navíc maraton na Strv K byl při porovnání s ostatními maratony celkem nedávno.

122 TM a Kampfpanzer 07 RH jsou tedy nejpravděpodobnějšími kandidáty do Vánočních bedniček, nemyslím si ovšem, že by se tam objevily oba tanky zároveň.

 

Letní tank

Krom Bourrasque se loni v krabičkách objevila i ISU-152K, která stejně jako Bourrasque ve hře již byla. ISU-152K se ve hře poprvé objevila před začátkem léta 2020.

Letos by se “letním tankem” mohla stát Škoda T 56, jež poprvé vyjela na herní bojiště letos v létě. Škoda T 56 je zároveň jedním z nejlepších (ne-li nejlepší) tier 8 prémiáků mezi těžkými tanky, byla by tedy jistě velkým lákadlem pro všechny, kdo ji nemají.

 

Tank z budoucí linie

Dalším loňským tankem byl Bisonte C45, ten byl jedním ze 2 nových vozidel, který ve hře před krabičkami nebyl. Tento tank se v krabičkách objevil ještě před vydáním jeho linie (podobně jako předloni 703 II) a je pravděpodobné, že i letos budeme mít v krabičkách prémiový tank z budoucí linie.

Jediným takovým tankem by mohl být M-IV-Y, který je zatím na Supertestu, kde se testuje společně s dalšími vozidly z plánované linie nových těžkých Američanů.

 

Poslední do čtyřky

Už jsem vám představil tipy na 3 ze 4 kandidátů do vánočních krabiček a zbývá nám poslední volné místo. Loni byl “tankem do čtyřky” britský stíhač GSOR 1008, který nemá podobnost ze žádným tankem v britském výzkumném stromě.

Letos by mohlo být “tankem do čtyřky” hned několik kousků, které jsme mohli vidět na Supertestu. Nabízí se třeba WZ-114, Caliban, Bofors Tornvagn, AltProto AMX 30 nebo WZ-113-II.

WZ-114 je tank, o kterém se spekuluje jako o možné odměně v předvánočním maratonu (loni byl předvánoční maraton na Object 274a), bylo-li by tomu tak, tak by se v krabičkách s největší pravděpodobností neobjevil. A jelikož WZ-114 je připraveno k vydání, je dost možné, že skutečně bude v posledním letošním maratonu.

Který z tanků tam však nakonec bude, a jestli vůbec nějaký z nich se v krabičkách objeví, si netroufnu blíže odhadovat.

 

Kdybych si tedy měl vsadit na čtveřici tier 8 tanků, jež se objeví v krabičkách, byly by to: 122 TM, Škoda T 56, M-IV-Y a Bofors Tornvagn.

 

 

Low tier prémiáky

Krom osmičkových prémiáků se vždy v krabičkách objeví i prémiové tanky nižších tierů.

Letos by to mohly být hybridní tanky, jenž se objevily na Supertestu v září.

Konkrétně se jedná o:

M4A2 T-34 – ruský tier 5 střední tank

Matilda LVT – britský tier 4 střední tank

Pz.Kpfw. M15 – německý tier 3 lehký tank

Pz.Kpfw. 35 R – německý tier 2 lehký tank

 

 

3D styly

Jistě budou součástí i krabiček oblíbené 3D styly. Na jaké tanky letos styly budou a jak budou vypadat, zatím nemáme bližší informace.

S velkou pravděpodobností bude možnost získat v krabičkách i styly z loňských krabiček, jako tomu bylo loni.

Loni bylo v krabičkách celkem 5 nových 3D stylů na tanky: Conqueror GC, Maus, 60TP, STB-1 a WZ-111 5A.

 

 

To není všechno

V krabičkách nejsou jen tanky a 3D styly, ale také ozdoby V. úrovně, zlaťáky, dny prémiového účtu a kredity.

I letos tak pravděpodobně budete moci získat zásoby zlaťáků a prémiového účtu.

 

 

A co očekáváte vy? Co můžeme čekat letos v krabičkách? Těšíte se na Vánoce?

Podělte se o svoje názory níže v komentářích.

MajBoss

Milovník těžkých tanků, velkých ráží a solidního pancíře.

3.8 9 votes
Article Rating
20 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments