World of Tanks

WoT tržby

Podívejte se s námi na informace o Wargamingu.

V neděli jsem se v Připínáčku zamýšlel nad budoucností WG. Celý článek si můžete přečíst zde. Shodou okolností Chris Chung, ředitel zodpovědný za franšízu WoT, zveřejnil zajímavé informace o tržbách na síti Linkedin.

 

World of Tanks je globálním fenoménem. Jak jinak by se mohlo stát, že v lednu 2024 dosáhla celkových tržeb ve výši 7 miliard dolarů? Prosím, nepleťme si tržby se ziskem. Každopádně se jedná o úctyhodné číslo.

World of Tanks oficiálně spatřila světlo světa v roce 2010. Tehdy ji vydal Wargaming pod vedením Victora Kislyiho.

Podle již zmíněných informací Chrise Chunga vygenerovala franšíza World of Tanks do ledna 2024 kumulativní příjmy ve výši 7 miliard USD. Srdcem franšízy World of Tanks je její živá a rozmanitá komunita. Komunitu tvoří více než 350 milionů registrovaných účtů. Jde o globální hráčskou základnu z celého světa, která stírá hranice nejen mezi státy, ale i mezi kontinenty.

Právě ve výše uvedeném světle může vypadat mé nedělní zamyšlení jako hloupost, ale kdo ví, co se komu honí v hlavě. Každopádně buďme rádi, že WoT máme. Pořád se najde velká skupina hráčů, pro které je tato hra nejen hrou, ale i určitým sociálním statusem.

A pokud by WoT pokračovalo bez dalších větví, pořád ho můžeme hrát. Případně máme možnost podpořit i zajímavý český projekt Panzepkampf. Ale o tom třeba zase někdy jindy.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.