World of Tanks

Co nás čeká v letošních krabičkách?

Wargaming již oznámil letošní Sváteční operaci, zatím jsme se však nedozvěděli, jaké odměny budeme moci získat a co bude ve Vánočních bedničkách. Dnes se tomu tedy mrkneme na kloub.

Na úvod

Vánoce se blíží, do Štědrého dne už to není ani celý měsíc. A do začátku Sváteční operace to není ani celý týden! Je tedy nejvyšší čas, abychom se stejně jako loni podívali, jaké tanky by se mohly objevit ve Vánočních bedničkách. Loni nám vyšly všechny tanky, tak uvidíme, jestli bude předpověď úspěšná i letos.

 

O Vánočních krabičkách

Vánočních krabičky jsou oblíbenou tradicí Vánoc ve World of Tanks, malé se dají získat zdarma, velké je možnost si zakoupit. My se dnes zaměříme na ty velké. V těch bylo loni 5 prémiových tanků osmé úrovně, předchozí roky byly 4. Očekávám, že i letos však tanků bude 5. Krom toho v nich bývají i 4 prémiové tanky úrovní 2 až 6. Nyní se tedy společně podíváme, jaké tanky by se ve velkých bedničkách mohly objevit.

 

Tank z maratonu

V posledních letech bylo tradicí, že se vždy v krabičkách objevil jeden tank, který byl ten rok v maratonu. Předloni to byl francouzský Bourrasque, loni to byl čínský 122 TM.

Letos se klasický maraton konal pouze jeden a to na čínský těžký tank WZ-114. Kromě tohoto maratonu se však uskutečnil ještě jeden takový maraton, ovšem trochu netradiční a v jiné podobě. Mám na mysli bonusovou čtvrtou kapitolu v 7. sezóně (letošní první) Battle passu. Tam jsme mohli získat první český stíhač tanků ShPTK-TVP 100.

WZ-114 ovšem moc pozdvižení nevzbudil, pomalý těžký tank, který ani jeho status prémiové devítky neučinil atraktivním. ShPTK-TVP 100 naopak byl už od jeho představení velmi zajímavým tankem. Díky skvělému DPM a velmi přesnému dělu se z něj stal obávaný sniper. Na druhou stranu nemá příliš vysokou alfu, která ho balancuje, takže není broken, jak si zpočátku část komunity myslela. Přesto je stále velmi oblíbený. Pokud mě má paměť neklame, nebyl od tohoto “maratonu” k zakoupení. I proto si myslím, že letošním “tankem z maratonu” bude ShPTK-TVP 100.

 

Letní tank

V minulých letech se vždy v krabičkách objevil jeden tank, jenž už ve hře byl dříve a do hry přišel v létě daného roku. Předloni to byl ISU-152K, v loňském roce Škoda T56. Letos je nejpravděpodobnějším kandidátem na “letní tank” italský stíhač tanků Vipera. Italské stíhače tanků na bojišti poměrně vynikají a tento tank jistě osvěží nabídku tanků v bedničkách a zároveň přitáhne hráče, jež Viperu ještě nemají, ale rádi by ji získali.

 

Tank z budoucí linie

Další ustálenou tradicí je, že předskokanem v krabičkách je tank z budoucí plánované linie. V minulých letech jsme tak měli možnost získat Objecta 703 II ještě dříve, než linie dvouhlavňových tanků přišla do hry. Předloni to zase bylo Bisonte z italské linie těžkých tanků a loni se nám představil M-IV-Y z linie amerických Yoh tanků.

Vzhledem k tomu, že další plánovanou linií je linie čínských těžkých tanků s raketovým pohonem, dalším tankem v bedničkách by mohl být BZ-176 o němž jsme vám psali již zde. Tento tank už je navíc připraven k vydání, můžete ho dokonce už nalézt na Tanks.gg včetně celého modelu.

 

Arnoldův tank

Na Discordu se nedávno objevila neověřená zpráva, že novým tankem, jenž by se měl objevit v bedničkách, je M47 Patton Improved. Zajímavostí je i fakt, že tento tank má ve své sbírce i Arnold Schwarzenegger, který bude i letos patronem Vánočního eventu. Tento tank se objevil na Supertestu pod názvem Project M nebo taky M47 M Project, psali jsme vám o něm letos v léte zde. I tento tank naleznete na Tanks.gg.

 

 

Další nový tank

Pokud budeme počítat s variantou, že v krabičkách bude letos 5 prémiových tanků osmé úrovně, zbývají nám ještě jedno volné misto.

Prvním tankem, který by toto místo mohl obsadit je CS-52 C. Tento tank už je nějakou dobu na supertestu a byl by jistě zajímavým lákadlem v krabičkách. Jedná s o kopii tanku CS-52, ve hře ho najdeme v linii na CS-63. Tato prémiová verze ovšem narozdíl od stromové kopie nabízí turbo režim stejně jako CS-63. Tento tank by tak milovníkům CS-63 nabídl i jeho variantu na osmém tieru. CS-52 LIS totiž tento turbo režim nemá. I tento tank je již připraven k vydání a tak všechny jeho statistiky i model naleznete již na Tanks.gg.

 

Divoká karta

Dalším tankem, který by byl ovšem velmi lákavý pro hráče, je TS-54. Možná si teď přesně nevybavujete, co je to za tank. Důvodem je to, že tento tank se objevil na supertestu před poměrně dlouhou dobou. Psali jsme o něm začátkem tohoto roku zde. Jedná se o velmi zajímavý dvouhlavňový tank, který v sobě kombinuje mechaniku dvou děl a zásobníku. Pokud ovšem počítáme s M47 Improved, byl by toto již druhý americký tank v bedničkách a to se jeví jako nepravděpoboné. Stejně jako to, že by se v bedničkách objevil T-32M, kopie stromové T32, která je v lecčem dokonce horší.

 

 

Dalšími tanky, jež už jsou dokonce i ve hře v porovnání jsou WZ-133-II a WZ-111 model 6. Taktéž je považuji za méně pravděpodobné, jelikož by to byl prozměnu druhý čínský tank, který by v krabičkách byl.

 

Co bych si tipnul?

I letos si zkusím tipnout tanky, u nichž je podle mého názoru nejpravděpodobnější, že se v krabičkách objeví. Loni celá čtveřice vyšla, akorát ji doplnil Caliban. Tak uvidíme, co letos.

Můj tip tedy zní: ShPTK-TVP 100, SMV CC-64 VIPERA, CS-52 C, BZ-176 a M47 Patton Improved.

Schválně mi dejte vědět dole v komentářích, zda s tímto tipem souhlasíte a popř. co byste si tipnuli vy 🙂

 

Tanky nižších tierů

Ač to není úplně hlavním tématem Vánočních krabiček, představím vám i možné kandidáty do krabiček z menších tierů.

Nízkými tiery, které by se potenciálně mohly v krabičkách objevit, jsou:

  • Pz.Kpfw.KW I(r) mit 7,5 cm KwK 40 L/48
  • Harry Hopkins I
  • SU-2-122
  • M16/43 Carro Celere Sahariano
  • KV-1 SA

Mějte také na paměti, že některý z těchto tanků se může objevit v dárečku na začátku celé akce. O KV-1 SA se navíc spekulovalo jako o zasloužené odměně za rok 2022, tak třeba bude tam.

 

Závěr

Budu rád za vaše komentáře, připomínky, osobní tipy a vše co k tomuto tématu máte.

A mimo krabičky – jak se těšíte na letošní Vánoce ve WoT? Líbí se vám Arnold a Milla?

MajBoss

Milovník těžkých tanků, velkých ráží a solidního pancíře.

4 4 votes
Article Rating
18 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments