World of Tanks

World of tanks vs. War Thunder

Včera se na Wotexpress objevila zajímavá informace. 

Možná jste si všimli, že WoT poslední dobou přichází s jednou nabídkou za druhou. Dokonce se prodává Type 59, Defender a další. Zamyšlení nad výprodeji napsal DoktorKevina. Já jsem se ve svém Připínáčku také zastavil nad degradací “vzácných” vozidel.

Z více stran slyším komentáře, že se WoT chýlí ke konci, proto jsou výprodeje, snaží se získat poslední zbytky peněz z hráčů. Ne, nemyslím si, že to je ten pravý důvod. WoT tady ještě nějakou dobu bude a bude nabízet pořád svůj svět tanků, který se bude postupně rozšiřovat. Nicméně už asi nebude v pozici, na kterou byli zvyklí. A tím se dostávám malou oklikou k tomu, co, jak jsem zmínil, zveřejnili na Wotexpress.ru.

Včera večer se objevil graf porovnání vývoje zájmu hráčů u zmíněných her. Podle tohoto grafu se War Thunder podařilo překonat World of Tanks. Na internetu ho vyhledává více uživatelů než WoT.  Ostatně podívejte se na zmíněný graf sami:

Ve světle tohoto pohledu, zmíněné informace jistě budou mít i představitelé WG, vypadá uvedený výprodej zcela jinak, že? V tuto chvíli WG vyhlásil změny mechanice HE munice, chystá se upravovat dělostřelectvo a velmi na tyto změny spěchá. Nechali se slyšet, že budou součástí další aktualizace 1.13.

Z mého laického pohledu se naplňuje situace, která se již dlouho zmiňovala v různých kanálech týkajících se WoT. Změny, které se provedly, nevedou ke zvýšení zájmu hráčů, jak se očekávalo, ale přesně naopak. Dokáží odradit dlouhodobé hráče, kteří jsou nuceni hledat alternativu a pravděpodobně uvažují o War Thunder, proto ji hledají. Možná je to jen chvilková záležitost, možná se WG připravovanými změnami podaří přilákat velké množství nových hráčů nebo oslovit ty, kteří odešli, ale vzhledem k chování a vystupování WG, vzpomeňme si třeba na krádeže účtů a zneužití cizích platebních karet, toto nepovažuji za příliš pravděpodobné.

Myslím si, že pokud chce WG, aby se vrátili veteráni, mělo by v prvé řadě změnit způsob komunikace s hráči, mělo by si uvědomit, že hráči jsou ti, kteří platí, kteří v podstatě tanky udržují při životě a celou společnost platí. Arogance moci nikdy  nevedla k dlouhodobému úspěchu.

A co si o tom myslíte vy?

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 5 votes
Article Rating
13 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments