Nedělní infoWorld of Tanks

Rejnokův nedělní připínáček

Neděle je tady, čas na Připínáček

Asi největší událostí tohoto týdne je možnost koupit si Type 59. Ano, čtete dobře, ten legendární Type, který je legendou, ten legendární Type, který byl stažen z prodeje a ano, ten legendární type, který byl součástí vánočních krabiček. Tento počin WG komentoval Doktor Kevina. Jeho komentář si můžete přečíst zde. Při čtení reakcí na Doktorův článek mě napadlo, že se k tomuto prodeji vrátím v připínáčku. Nechci hodnotit jestli je dobře nebo špatně, že WG Type 59 prodává. Spíše se chci zamyslet nad tím, proč tohle hráčům vadí.

Oficiálním důvodem, proč se onen Type prodává, je uvedení uvedení hry WoT na platformu Steam. Bohužel pro spoustu hráčů je tento počin nepochopitelný. Oslava desátého výročí WG byla většinou hráčů hodnocena jako spíše nepovedená. A teď, po uvedení hry na Steam, o kterém vlastně WG ani moc neinformovalo a při té příležitosti prodává jeden z nejchtěnějších tanků. Ano, je to věc WG, ale kde já osobně vnímám problém, je komunikace. Hráči nerozumí tomu, co a proč WG dělá a to nechce nebo není schopno své kroky komunitě vysvětlit.

Hráči, kteří se věnují hře již dlouho, kteří jsou považováni za veterány, vnímají podobné prodeje jako podraz. Zvláště ti, kteří sbírají “vzácné” tanky. Chtějí být hrdí na to, že hrají dlouho, chtějí mít v garáži něco výjimečného. Type 59, M6A2E1, E25 a i další tanky byly považovány za výjimečné a exkluzivní. Následně se objevily ke koupi a “veteráni” se cítí podvedeni. Částečně mají pravdu, investovali do hry nemalé množství peněz, aby měli něco, co není úplně běžné. A neuběhne mnoho času a ona “vzácnost” je k mání za mnohem nižší cenu a v podstatě každému. Ano, WG je společnost jako každá jiná, potřebuje mít příjmy, aby mohla fungovat, aby mohla hra pokračovat. A přesně tady je ten problém v komunikaci. Slova exkluzivní, výjimečné a podobně ztrácejí v použití WG svůj význam. Je třeba si toto uvědomit ve chvíli, kdy si chce hráč od WG nějakou tu exkluzivní věc koupit. Je třeba dívat se na to tak, že žádný tank není a pravděpodobně ani nebude exkluzivní. Prostě WoT je hra jako každá jiná, kde se její provozovatel snaží a bude snažit vydělat. Jestliže dnes je nějaký tank mimořádný, zítra může být v prodeji. Vraťme se k tomu Typovi 59. V obchodě jej lze koupit až do 29. května. Balíček, který obsahuje 12 500 zlatých, 30 dnů prémiového účtu a 1 000 000 kreditů stojí 1 723,38 Kč. Pokud tento balíček rozebereme na části, tak 30 dnů prémia stojí 244,87 Kč, 12 500 zlatých stojí 1 082,74 Kč. Z uvedeného vyplývá, že pokud se někomu budou zlaté a prémiový účet hodit zaplatí za Typa 59 –  395,77 Kč. Což s ohledem na fakt, že se účty ve WoT, byť v rozporu s pravidly, na ebay prodávaly až za 1 000 EUR , je velmi výhodná cena. Jen je třeba se smířit s tím, že ve hře nebudou žádné sběratelské, exkluzivní a těžko získatelné tanky.

Já sám mám 36 prémiových tanků osmé úrovně. Ano, také jsem byl ve své době sběratel, ale jen do chvíle, než mi došlo, že sběratelství nemá vlastně žádný význam. Jde jen o pocit majitele, který má pocit, že má něco zvláštního. Myslím, že takovýchto hráčů bude více. Čím dál více z nás bude přicházet na to, že nemá smysl kupovat každé prémiové vozidlo, které ve hře bude. Stejně většina z nás nemá čas, aby tyto tanky hrála pravidelně. Prostě je čas si uvědomit, že World of Tanks je jen virtuální hra, kde vlastnictví jakéhokoli předmětu nám umožní jen chvilkové opojení jeho vlastnostmi, vzhledem, stylem hry. Je na každém z nás, aby si uvědomil, jestli chce do hry investovat peníze, kolik jich chce do hry dát, jak moc ho hra baví a kolik u ní tráví času. Uvědomme si, že WG jen dělá svojí práci a dělá ji tak, jak si myslí, že to je správné. Budu rád, pokud se s námi v komentářích podělíte o svůj názor.

Ještě mi na závěr dovolte připomenout, že Heatnews připravuje rozhovor s tvůrcem animovaných videí s Ranzarem. Jestli mu chcete položit také nějakou otázku, můžete tak učinit až do 8. května zde.

Loučím se s přáním hezkého dne a pokud budete obědvat, tak i s přáním dobré chuti.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 7 votes
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments