OstatníWorld of Tanks

Bude halloween zklamání?

Uvidíme. Vše totiž nasvědčuje tomu, že se nám vrací sběr zeleného slizu. Tentokrát tedy modrého.

Z dat hry se podařilo vytáhnout hodně věcí kolem nadcházejícího eventu. Už teď je jasné, že principem bude sbírání modré hmoty zvané Mirium. Mapa je známá už dlouhou dobu, Mirnyj-13 si můžete prohlédnout v minulém článku na toto téma. Novinkou je, že kontejner na sběr hmoty nebude mít své stálé místo, ale bude se přemísťovat na jeden z několika podstavců na mapě. Prozatím není jisté, jestli podle určitého vzorce nebo náhodně. Zásadní novinkou je, že si hráč bude moci zvolit obtížnost. Samozřejmě čím vyšší obtížnost, tím vyšší odměny. Hrát budeme ve skupině pěti lidí, s tím, že budou povoleny až pětičlenné čety. Pokud bude v četě hráčů méně, bude skupina doplněná o jednotlivce.  Bitva bude mít časový limit. Je možné, že se časový limit bude navyšovat po splnění dílčích cílů.

Hra by měla začít aktivováním sběrného kontejneru zvaného Bolot. Prvotním úkolem je sbírání Miria ze zničených nepřátel a dovážení Miria k Bolotu. Až bude kontejner dostatečně plný, jeden z hráčů mu dá pokyn k přenesení na další stanoviště. V základní obtížnosti nás čekají tři taková kola, v nejvyšší pět. Každé další kolo bude vyžadovat sesbírání více Miria a budete v něm čelit silnějším botům. To je vcelku zajímavá novinka, každý z botů má více variant různé síly a nebezpečnosti. V datech bylo nalezeno více typů botů, než nám zatím WG prozrazuje. Po celou dobu na vás bude číhat boss, obrovský stroj se dvěma děly na podvozku E100. Má být opravdu velký, ale o něco menší než Leviathan. Tentokrát ovšem boss bude nezničitelný a jedinou spásou před ním bude útěk. Možné konce hry jsou úspěch hráčů, neúspěch kvůli vypršení času, neúspěch kvůli zničení všech hráčů, neúspěch kvůli tomu, že boss sebral veškeré zbývající Mirium. Dost věcí nasvědčuje tomu, že mapa se bude postupně zmenšovat stejně jak tomu bylo v Ocelovém Lovci, naznačují to hlášky “Opusťte nebezpečnou oblast!” a “Opusťte nebezpečnou zónu!” nalezené ve hře. Základní odměnou by měly být kredity a zkušenosti.

Pro event bude na výběr z několika speciálních vozidel. Jejich předlohou jsou AMX 13 90, kde byl zachován zásobník na 5 granátů, těžký tank M103, univerzální Centurion Mk 7/1 a za splnění misí nebo zakoupením za goldy se zpřístupní ještě T-54 a T49 s houfnicí upravenou pro zásobník na dva granáty. Stejně jako při sbírání zeleného slizu před dvěma roky budou mít vozidla určitá vylepšení. Bude se jednat o “upírství”, kdy získáte část svých HP zpět ze zasaženého nepřítele, vyšší odolnost, vyšší poškození, lepší mobilitu, rychlejší přebíjení, vyšší šanci nepřítele zapálit, regeneraci, lepší vlastnosti posádky a podobně.

Váš velitel to ovšem také nebude mít jednoduché. Při každé bitvě schytá dávku ozáření a bude unavený. Samozřejmě můžete počkat, až se zotaví, ale tady se dostáváme k dalšímu způsobu monetizace eventu. Plněním misí v eventu bude možné získat eventové mince. Měl by být za určitých okolností k dispozici booster na zisk zkušeností v bitvě a tím pádem i mincí, které jsou na zkušenostech závislé. Čím více zkušeností, tím více mincí. Po dosažení určité úrovně by váš velitel měl přinášet eventové mince i podle času stráveného v bitvě. Druhým způsobem, jak k mincím přijít, je koupit je za goldy. Za eventové mince bude možné vašeho velitele ihned vyléčit a připravit do další akce. Taky vám tak strašně moc chyběla obdoba “kanystrů benzínu”, které si pamatujeme z jednoho z předchozích PvE eventů? Tak tady je máme zpět. Mince bude možné použít také na nákup osobních záloh, knih posádky, směrnice, 3D styly eventových tanků ( !!! ) a možná ještě něco navíc.

S eventem spojené mise budou zaměřené na množství získané  zelené modré hmoty, zabití určitého počtu určitých nepřátel, dokončení určitých fází a podobně.

Tentokrát je pamatováno i na škůdce. V případě systematické nečinnosti nebo dezerce bude hráči zakázáno účastnit se akce „Mirnyj-13“.


A pak bych tu měl ještě jednu teorii. Hned na začátek se hodí říct, že to je opravdu jen teorie, ničím nepodložená, takže uvítám vaši diskusi v komentářích. Na obrázcích z Halloween eventu mě zaujal objekt, který je v úvodním obrázku. Pravděpodobně stejný objekt je pak pozměněný na dalším. Tentokrát už očividně v držení našich budoucích UI nepřátel.

Napadla mě v té souvislosti jedna věc. V článku na oficiálním webu se píše, že “těžební jednotka zkoušela nějakou větší jadernou bombu” odpálit v podzemí. Mnohým z vás bude patrně známý princip plutoniové bomby – pomocí souběžných směrových výbuchů konvenční trhaviny se stlačí štěpný materiál na nadkritické množství. Asi jako na tomto ilustračním obrázku.

Co když to, co vidíme na obrázcích z budoucího eventu, je právě ta atomová plutoniová bomba? Kulový tvar s ostny by ji mohl připomínat. Co když v podzemí explodovalo něco jiného, nebo exploze byla prostě jen průvodním jevem toho, že naši temní nepřátelé se prodrali na náš svět? A atomovka to přežila a oni ji teď mají v držení a chtějí ji použít proti nám? Je podle vás taková myšlenka úplně zcestná, je to blábol, nebo na tom může něco být a byl by to pěkný motiv celého příběhu? Proč jinak by byla atomová zbraň použitá pro těžbu zmiňovaná v oficiálním článku?

Zdroj:
wotexpress, Wikipedia
4.7 3 votes
Article Rating
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments