NázorRecenzeWorld of Tanks

T25/2 vs Super Hellcat

Jak je napsáno v titulku, podívám se na zoubek oběma tankům.

Představení techniky

T25/2

“Projekt stíhače tanků s plně otočnou věží a 90mm dělem na podvozku tanku T23 byl navržen v roce 1943. Nevyrobily se žádné prototypy. Tank T23, ani žádná z jeho modifikací, nebyl nikdy zařazen do sériové výroby, a to jednak kvůli ukončení války, a také kvůli tomu, že vozidla s elektrickou převodovkou upadla v nemilost.”

M18(90)

“Bojové akce v Evropě ukázaly, že standardní 76mm dělo nebylo proti moderním německým středním a těžkým tankům účinné při palbě ze střední a dlouhé vzdálenosti. Padlo rozhodnutí zkombinovat podvozek stroje M18 s věží stíhače tanků M36, vybavenou výkonným 90mm dělem. Byl vyroben jeden prototyp, který prošel zkouškami na cvičišti v Aberdeenu. Vývoj byl přerušen kvůli konci války.”

Toto jsou oficiální popisky WG.

Dnes to bude trochu jiné

Mým cílem není porovnávat tanky tak, jako obvykle. Dnes se na ně podívám z jiného úhlu. Hodnotit budu herní výkony obou tanků v mých rukou. Ale pro začátek je potřeba říct několik informací.

Když se podíváte na sloupec vpravo, vidíte všechny statistické údaje o obou tancích. Naprosto jasně z toho vyplývá převaha T25/2 nad M18(90). Jediné, v čem standardní stroj zaostává, je mobilita a maskování, které bohužel není na tanks.gg. Vypomůžeme si tedy hrou.

1. sloupec T25/2; 2. sloupec M18(90)

Rychlé porovnání máme za sebou a teď tedy k tomu hodnocení tanků.

Podle čeho jsem hodnotil tanky

Parametr hodnocení byl tak trochu postaven na pravidlech soutěže, kterou jsem vyhlásil při uvedení M18(90) do hry. Odjel jsem na obou tancích 100 bitev. Hlavním měřítkem je kombinovaný DMG, další měřítko jsou poměry výstřelů ku zásahům, zásahů ku probití a výstřelů ku probití. Oba tanky jsem hrál s přibližně stejnou posádkou, kde byl jeden perk na každém z členů. Po dokončení měly oba tanky dva celé perky a část třetího. Samozřejmě jsem měl i stejné vybavení. Na T 25/2 jsem ještě použil kamufláž za 75 000 stříbrných. Super Hellcat je již s maskováním.

Hodnoty poškození

Za 100 bitev jsem se dostal u obou tanků na kombi DMG ke 1400, přesněji 1410 u Super Hellcata a 1393 u T25/2, přičemž první jmenovaný měl větší poškození a T25/2 větší asistovanou. Tady dle mne tedy vyhrává Super Hellcat.

Přejdu k dalšímu faktoru, tím jsou poměry, jež jsem vyjmenoval výše. Zde už se dostávám k celkem zajímavým hodnotám. Ale než je začnu citovat, musím zmínit vybavení. Oba tanky mají otevřenou kabinu, tudíž ventilace nepřichází v úvahu, zvolil jsem tedy standardní nabiják, pohon děla a bino. Mohl jsem ještě použít síť, ale vzhledem k předpokladu, že budu jako stíhač spíše vzadu, volil jsem dohled.

Nyní tedy ke statistikám. Tady M18(90) válcuje T25/2 poměrně výrazně, u obou tanků jsem vystřelil za 100 bitev 900 výstřelů, kdy zásahů mám u odměnového stroje 67% a u standardního 68%. To ještě není úplně vypovídající. Zajímavý údaj přijde až teď. Průbojnost je rozdílná o 5%, 77% ku 72% ve prospěch “super kočky”, od toho vychází i nižší poměr výstřelů ku probití 52% a 49%. Pokud vezmu v potaz počet HP, tak poměr kombi DMG a HP 1,77 k 1,66, v němž opět T25/2 ztrácí. Poměr jen poškození proti HP nemá smysl zmiňovat, vzhledem k vyšším nastříleným hodnotám u M18(90) jsou jasné i bez výpočtu.

Match making

Nezmínil jsem poslední věc a tou je průměrný battle tier. U obou tanků vyšel průměrný tier 1,060. Dá se tedy říci, že výsledky ze 100 bitev celkem vypovídají o bojové hodnotě tanků. Samotného mě překvapil vyrovnaný mm po odehraných bitvách, čekal jsem že bude rozdíl jednu desetinu.

Závěr

M18(90) má větší bojovou hodnotu než T25/2. Super Hellcat se díky svojí rychlosti a mobilitě dostane na lepší místa rychleji a je schopen se lépe přemisťovat a jeho maskování mu umožňuje déle zůstat neodhalen. Není ale vyloženě lepší než jeho soukmenovec ze stromu. “Pětadvacítce” prostě chybí rychlost. Často jsem nebyl schopen reagovat na změny situace. I se slabší penetrací jsem lépe probíjel, díky výše zmíněné rychlosti jsem si mohl dovolit hrát více vepředu a maskování mi poskytovalo možnost být blíže nepříteli. Nezahrnul jsem odražené poškození, tam je pocitově lepší T25/2. Bohužel je to jen pocit a zpětně se mi to nechce sepisovat, ale mrzí mě to.

Troufnu si říci, že se WG povedl dobře vyvážený tank. M18(90) jiný než standardní a přesto není OP, i když je o ždibec lepší. A to jsem s T25/2 nehrál vůbec špatně. Jako odměna, kterou jsme dostali za roky služby poslouží M18(90) dobře při vylepšování posádek amerických TD, díky zvýšenému příjmu zkušeností o 50%.

Jaký je váš názor na M18(90)?

Výsledky obou tanků

Jedna perlička co se mi podařila při hraní

Jako úplnou tečku nabízím galerii “super kočky” od Kipinky
Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments