KlanyOstatníWorld of Tanks

Představení klanu Dark Knights

Přináším vám rozhovor se zakladatelem a velitelem klanu Dark Knights (DAKN), hráčem rysato.

Představ nám v rychlosti tvůj klan. 

Jedná se o klan Dark Knights [DAKN], zaměřený na hru World Of Tanks. Působíme zde od února roku 2016. Máme za sebou hodně dlouhou historii a to i na několika jiných hrách. Aktuálně je klan hodně na vzestupu a stále má otevřený nábor pro nové hráče!

Jak dlouho jsi velitelem klanu?

Klan jsem založil začátkem roku 2016, ale plácali jsme se jako na bahně, bohužel později už nebylo tolik času a byli jsme nuceni si dát pauzu (2018), jak od našeho klanu, tak celkově od wot, po návratu jsem obešel pár klanů a zase začal obnovovat náš klan pořádně letos (2019) v září.

Co tě vedlo k tomu, abys měl svůj vlastní klan? Je to hodně práce. 

Jsem si vědom, že to je hodně práce. Název, který v současnosti klan má, vznikl na jiné hře ještě před tím, než vůbec vznikla hra WoT. Vždycky, když jsem hrál nějakou týmovější hru, jsem zkrátka musel být ten, kdo rozhodne, jelikož nejsem někdo, koho baví jen poslouchat a dělat, co se mu řekne. Mám svoji hlavu, své nápady a chci je právě zde používat v praxi, sice se mi sem tam něco zalíbí, ale zkouším si to vždy přizpůsobit pro vlastní potřebu a nekopírovat věci z dalších klanů.

Už dříve jsem si byl vědom, že taková cesta není jen pro jednoho hráče, ale pro celý tým, proto mám své hlavní dva zástupce a to vrabec80 (hlavní náborový ds.) a žumpiček (se stará o věci okolo, když já nestíhám). Zároveň je třeba i nějaký ten sponzor, čímž je hráč Hroudon.

Dohromady nás v tom týmu je více, ale bez těchto tří by se to zvládnout nedalo a ani by se nedal koordinovat celý tým vedení našeho klanu.

Sponzor – jak to mám chápat?

Hlavně “sponzoruje” provoz TS3. Není v tom sám, přispíváme mu.

Přejdeme od základních informací o klanu ke hře. V prvé řadě bych rád věděl, kolik máte denně aktivních hráčů ochotných hrát klanové záležitosti? 

Aktuálně se pohybujeme mezi 30 – 40 aktivními hráči na večer, s tím, že jsme v podstatě schopni skládat 2 ofenzívy bez legionářů. Beru to jako solidní základ pro aktivní a dobrý klan.

Když tedy máte poměrně slušnou základnu, jak jste na tom s hraním šarvátek?

Šarvátky hrajeme hlavně na war games, před offkama, kde to pak prostřídáme za offky, a jinak záleží jak mají čas velitelé a zda je zrovna nějaká akce (Frontovka, mise na tank, atd..).

Vidím, že šarvátky jsou spíše okrajové, postoupíme tedy k ofenzívám. Tam je to snad lepší, když složíte dvě.

Ofenzívy hrajeme pravidelně každý večer, pokud zrovna není globální mapa.

V ofenzívách jste tedy velice aktivní. Jak si stojíte tedy v hodnocení klanů ELO?

Pohybujeme se převážně mezi 1250 – 1300, pokud zrovna neškolíme, či netestujeme nové velitele, v případě že zrovna školíme nového velitele, pohybujeme se kolem 1150 – 1250, takže jsme většinou top 100 v EU, na X tieru, ale ještě určitě plánujeme jít výš.

Chápu tedy správně, že jste celkem sehraný tým? V SH vám to jde. Taky tedy, co globální mapa? Výše jsi zmínil, že se také účastníte bojů o zlato.

Ano. Na Globální mapě není problém získat území a nějaký čas se tam udržet, ale není to pro nás zatím nic dlouhodobého, jelikož nám chybí meta tanky jako 907, Chieftain a podobně. Nemnoho hráčů vlastní tato vozidla, uvidíme po následující kampani, jak na tom budeme. Taky nám chybí elo na globálce, jelikož se u nás prakticky asi zhruba 2-3 roky nehrála.

Jak je vidno, získáváte do klanové pokladnice goldíky. Co s nimi pak děláte? Rozdáváte za zásluhy, nebo pořádáte nějaké klanové soutěže?

Vlastně jsi řekl vše v otázce. Dáváme zlaťáky jak za aktivitu, tak jako cenu do klanových soutěží a turnajů.

Předpokládám, že lednové kampaně se zúčastníte, když máte solidní výsledky na GM i v SH. Co je vaším cílem v ní?

Samozřejmě se zúčastníme. Prioritu má samozřejmě získání co nejvíce licencí na koupi tanku, chtěli bychom se pohybovat kolem 45 – 50 lidí na tanku minimálně. Máme v plánu hrát na 3 týmy, možná i na 4 týmy.

Kdo u vás velí, ty nebo zástupci velitele, či bojoví důstojníci?

máte to nějak rozdělené?

Máme samozřejmě více velitelů, jedním z nich jsem já a ostatní jsou bojoví důstojníci a rozdělení jsme leda na kampaň. Výkonní řeší ostatní věci okolo klanu.

Přijímáte do klanu každého nebo máte nějaké podmínky? Asi ne každý se k vám má šanci dostat.

Máš pravdu, do klanu nemůžeme přijmout každého, nejsme přece holubník.  Je třeba od hráčů i vyžadovat aktivitu, znalost map, atd… Proto jsou náborové podmínky stanovené na: 

wn8 1500+

recent 2000+

minimálně 3 desítky v garáži, z následujícího výběru: 

1x Libovolná desítka, použitelná pro klanové hraní

1x Ruské medko (907 / 140)

1x Heavy (279(r) / Chief / 260 / WZ-111 5A / 277)

Team Speak 3

Tím se posouváme k další otázce. Co když podmínky nesplňuji a přesto bych chtěl k vám do klanu, je možná nějaká osobní domluva?

Záleží, o co by přesně šlo, jaké podmínky nesplňuješ a zda by s tebou šla větší skupina, která podmínky splňuje.

Koho kontaktovat když chci k vám do klanu?

Hlavní náborový důstojník je hráč: vrabec80

Je něco, co bys chtěl závěrem dodat, něco, na co jsem se nezeptal a rád bys to doplnil?

Ano, určitě. Zálohy nám zde běží prakticky každý den a máme i nějaká vnitřní pravidla klanu a to, 10 tis. beden za měsíc a povinné TS se zapnutím wot. Bez těchto dvou podmínek se hráč u nás v klanu ani pořádně neohřeje. Stačí nám bedny na výrobu záloh a pak jen následné pouštění. O víkendu zálohy začínají kolem 13 hodiny, přes týden kolem 16 hodiny.

Děkuji rysatovi za čas strávený nad mými otázkami. Budu se za ním muset zase podívat do ofenzívy jako legionář. A vy, kteří hledáte klan, můžete zkusit svoje štěstí a předvést svůj um v klanu DAKN.


Také byste chtěli trochu zviditelnit svůj klan? Kontaktujte mne prostřednictvím e-mailu, na discordu nebo na FB.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
9 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments