NázorOstatníWorld of Tanks

Co nám rok dal a vzal a nechal

Koncem roku nastává čas ohlédnout se, co se za uplynulý čas podařilo a co ne, případně jak to udělat lépe.

Kolegové z jednoho ruskojazyčného webu takové ohlédnutí sepsali, tak se na ně pojďme podívat. Komentář, poznámky a svůj pohled si nechám na konec. A ať ta diskuse pod článkem stojí za to!

To nejlepší z 2019

Běží nám poslední měsíc roku. V prosinci nás ještě čeká aktualizace 1.7,  vánoční event s “krabičkaes” a zdobením stromku, začátkem příštího roku klanová kampaň a dvoudělové tanky.

Následuje ( podle autorů původního článku ) přehled toho nejlepšího, co nás během roku potkalo.

1 – černý trh (blackmarket) v květnu. Bylo to divoké, považují to za skvělou akci.

2 – bonový obchod (říjen). Nakonec se tanky za bony prodávají.

3 – Vydání režimu Steel Hunter (Battle Royale) (září) a turnaj v tomto režimu. Doslova to zaplavilo WoT herní scénu. Nevýhody: spousta chyb, nedostatek odměn, při pořádání turnaje na WG Festu v Minsku byla nepříjemná stage, hráči seděli v chladu a také nebyl příliš dobrý výběr komentátorů.

4. Spuštění automatického systému pro vrácení prodaných prémiových / speciálních tanků. Odstranění omezení na 1 tank ročně (červen). Zatímco ve světě už fungují neuronové sítě, WG zvládlo automatizovat jeden z úkonů herní podpory.

5. Spuštění samostatného serveru WoT Classic (0.7.0) 1. dubna. Lagy a obrovské fronty to maličko kazily….

6. Vydání druhé mapy („Kraftwerk“) pro režim „Front Line“ (září). Delší čekání se vyplatilo, nakonec jsme své lagování dostali.

7. Pokračování spolupráce WG s Twitchem. Měsíční vydávání balíčku Prime (od dubna).

8. Spuštění blokace map „map-Blacklist“ (květen)

9. Přidání statistik za poslední den do klienta (červen). Sice nejsou tak přehledné a uživatelsky přívětivé jako u modifikací…

10. Úpravy a změny v customizaci, zavedení nových prvků (počínaje únorem).  Některé styly jsou…

11. Optimalizace hry a zavedení podpory vícevláknového vykreslování (únor). I tady se najde pár nedokonalostí, konec podpory XP a problémy pro vlastníky Apple.

12. Zvěčnění Ricarda Miloše (Micardo Rilos) v jednom z fotbalových „portrétů“, které by hráči mohli dostat do režimu „Velký závod“ (září).

13. Psí známky, které byly k dispozici na Tank Summer Festival (srpen-říjen). Osobně se nám to líbilo, byť by to šlo vylepšit.

14. Rekrutační program 2.0 WoT. Jeho aktualizace a přehodnocení (únor).

Na závěr autoři žádají, abychom jim sdělili “výhradně váš názor a příjemné vzpomínky” – tak do toho.


Tak tedy můj názor
1 – Blackmarket – osobně nic proti, jen ten předražený skin na zlatého Type59, který – s naprosto identickým označením – až do toho okamžiku, měl na ASIA serveru 100% bonus ke kreditům, zatímco jeho blackmarket EU varianta, jen pro premiáky obvyklý 50%. Nachytalo se i pár známých osobností. Alespoň že některým umožnili refund… v goldech… to bylo opravdu šlápnutí hodně vedle.

2 – Bonový obchod – proč ne, ale 121B a M60 tam rozhodně neměly být. Jednak je to dost podraz pro hráče klanových kampaní a také to “umetá cestičku” k hypotetickému prodeji Chieftaina, Obj.907 a dalších monster v budoucnosti. O tom, že se okamžitě vyrojily žádosti o prodej bonů za reálné peníze snad ani nebudu mluvit a ani spekulovat nakolik to byl úmysl WG.

3 – Steel Hunter mě hodně bavil. Nejvíc v době, kdy už sem měl nejvyšší rank a jezdil jen pro radost a zábavu. Systém prýmků a hlavně možnost je ztrácet, zábavnost hodně sráží, přidává toxicitu a stres. Samostatnou kapitolou bylo masivní podvádění, ilegal teaming, samozřejmě některé hodně známé klany byly jedny z prvních, kteří se u toho nechali nachytat. Screeny jejich jmen klanů “bavily” velkou část komunity.

4. Automat na vracení prodaných tanků – konečně po rocích čekání mám svůj T7 Combat Car zase v garáži. Tomu asi nemůžu vytknout nic ani já – snad jen že to mohlo být dřív 🙂

5. WoT Classic (0.7.0) bylo hodně zajímavé. Bohužel pro nás vzhledem ke vzdálenosti k jedinému serveru trošku zlobilo připojení, pravda i fronty byly. Ale kdo by si na takovou vzpomínku nepočkal. Příště prosím verzi 0.9.17 bez artyn – ideálně natrvalo.

6. Kraftwerk se mi líbí o něco méně než letní mapa. Ale zas tak špatný, abych na něj nadával není.

7. Twitch Prime je možná fajn pro někoho, kdo už by Amazonu tak jako tak platil. Pro ostatní… nevím, ta částka mi přijde za půjčení tanku na omezenou dobu taková nepřiměřená…

8. Blokace map je bezesporu dobrá věc. Po “vylepšení” map při HD reworku v aktualizaci 1.0 by to ale chtělo minimálně 5 slotů, pro plátce premium účtu 7… kdo má z těch otřesných parodií na kdysi zábavné mapy vybrat jedinou? Nakonec tedy Minsk, ale jeho pozice vůbec není jistá.

9. Statistiky stále používám z modifikací. Až statistiky profesionálů z WG budou mít tu kvalitu, kterou dělají nadšení amatéři večer po práci doma, klidně je vystřídám. Do té doby – dobrý pokus WG devs, ale zkuste to znovu.

10. Customizace jde dost mimo mě. Osobně si myslím, že tank by měl mít kamufláž. Ne obrovského pavouka nebo romantickou krajinku, případně zuby… Opět smutně vzpomínám na verzi hry, kdy každý měl na výběr mnoho variant kamufláží, jak za goldy, tak za kredity a žádný šaškárny nebyly. A to, že kamuflážní bonus se počítá jen na korbě vozidla vzhledu tanků taky moc nepřidalo, šetřílků se najde dost a tak “nedonatřených” tanků je vidět až přespříliš.

11. Optimalizace, vykreslování – osobně nemám problém, k tomuhle mám čistě neutrální postoj.

12. Zvěčnění Ricarda Miloše – eh.. kdo to je? Jsem hodně špatný když to nevím? Měl bych se za to stydět?

13. Tank Summer Festival vzhledem k tomu, že už sem tuhle událost pustil z hlavy a vůbec si nepamatuji jestli na EU serveru proběhla… co napsat? Nevím.

14. Rekrutační program 2.0  to zas bylo zmatků, když si WG uvědomil, že hráčům stačí na pár nocí zapnout bota a premium tanky se jim jen hrnou zadarmo. Inu, čtvrt roku se program pozastavil, aby se to vyřešilo, nic se nevyřešilo a tak pokračuje ve stejných kolejích. A přitom podmínka TOP 10 na XP nebo něco podobného se tu přímo nabízí.

Ještě bych tak tři body přidal k tomu co původně napsali RU kolegové, třeba to, že proběhla změna na postu komunitního manažera, ale neproběhly změny jiné… Ale na to bude jistě dost prostoru v diskusi pod článkem. Jak byste hodnotili uplynulý rok? 🙂
Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments