RecenzeWorld of Tanks

E 50 M na scéně

Dnes si uděláme recenzi na německý střední tank X. tieru  E 50 M,který je aktuálně v akci na vrcholku stromu.

Klady:

V dnešní době by spousta lidi mohla říct, že E 50 M již není to, co byla dříve, dle mého názoru je to ale stále ještě velice schopný střední tank s určitým troll faktorem.

Hlavní předností tohoto tanku je jeho dělo, které oplývá pověstnou německou přesností a největší penetrací na základní munici co se středních tanků týče, a to 270 mm.

Pancíř tohoto stroje není též k zahození a zejména jeho horní plát, který má 250 mm, opravdu nějaký ten náboj odrazí. Věž už takový držák není a tanky s penetrací nad 200 mm nebudou mít problém penetrovat.

Další klad tohoto stroje je jeho váha. Proč váha, ptáte se ? Tento tank je vcelku velice pohyblivý a v kombinaci se svojí váhou 62 tun je opravdu ideální na ramování nepřátelských vozidel.

Na posádku bych určitě doporučoval na řidiče perk – kontrolovaný náraz!!

Dohled tohoto stroje též není špatný a se slušnou posádkou se dá bez problému dosáhnout i 445m+ a to i bez optiky.

Zápory:

Pro mě největším záporem E 50 M je jeho DPM, které je na tier X střední tanky bohužel špatné a to pouze kolem 3000 dmg za minutu. Nabíjení náboje trvá cca 7,6s a to s bratry ve zbrani,ventilací a nabijákem a na alfu 390 opravdu není žádná sláva. Deprese 8 stupňů stačí, ale najdeme rozhodně lepší.

Pohyblivost rozhodně není špatná, ale co tento Němec má špatné, je odpor terénu, který moc dobrý není a mimo silnici či kvalitní terén rozhodně nepojedete tak svižně.

Celkově E 50 M v dnešní době nabízí vlastně od všeho trochu a v žádném aspektu snad kromě ramování nijak extra nevyniká.

Kamufláž též nepatří mezi nejlepší a se svými cca 22 procenty při stání a 17-ti za pohybu patří spíše ke spodní hranici a to počítám s full camo perkem na posádce.

Bez perku na kamufláž na posádce je to jen nějakých 14 procent za stání a 10 při jízdě.

Podtrženo sečteno:

Za mě určitě zábavný stroj, který v dnešní době určitě není pro každého a rozhodně se nemůže, co se kvalit týče, srovnávat s ruským Obj. 430 U a pro mě i s tanky jako je M48 Patton, Udes 15/16. Paradoxem je, že devítka, která vede na naší E 50 M je krom penetrace, hp a pár dalších drobností skoro stejný tank a pro mě osobně je jedno z nejlepších strojů tier to tier ve hře, i přes to je “emka” stále konkurenceschopný stroj, který občas něco odrazí a zejména proti tierům 8-9 může hrát velice agresivní hru, ale zároveň díky kvalitnímu dělu může zastat i roli snipera.

Doporučil bych tento tank a celkově linii i v dnešní době tanků typu Obj. 430 U? Rozhodně, už jen pro tier 9 ano. Pokud člověk nebude od tohoto “medka” očekávat příliš moc, možná ho i příjemně překvapí.

Doufám že se vám recenze líbila a díky kipince za obrázky:)


Celá galerie

Zdroj:
5 1 vote
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments