PuzzleWorld of TanksWOT BLITZ

Bretagne Panther – PUZZLE

Dlouho jsme nezabrousili do francouzských vod, proto jsem v nich dnes lovila. Na pomyslnou udičku se chytil Bretagne Panther.

Další sobota je tu a s ní i puzzle s dalším z tanků, které pojmenovali po kočkovitých šelmách. Řeč je samozřejmě o legendárních středních tancích Panther. Jenomže ten dnešní vyčnívá z řady dvěma věcmi. Konkrétně fakty, že Francouzi ho „znárodnili” a že je přesně tento kousek k vidění v Bovingtonském muzeu.

O kterém tanku je tedy řeč? O šestkovém francouzském středním tanku s názvem Bretagne Panther. Tento tančík, jejž pojmenovali po francouzské oblasti Bretaň, nebojoval od chvíle, kdy ho Francouzi ukořistili společně s jeho vzdáleným bráškou. Ten dostal jméno Dauphiné.

Panthera z Bretaně vyzbrojili dělem ráže 7,5cm s dosti přesnou rychlopalkou, což z něj dělá v kombinaci s jeho fajn rychlostí a pancířem kvalitní stoj na pozvolné klování nepřátel. O tomto stroji se rozhodně nedá říct, že by byl i v dnešním WoT nějak špatný, ba dokonce i dost dobrý stroj, který se díky své penetraci na APCR dokáže ledasčím prokousat a nedělají mu problém ani osmičky.

 

WoT:

WoTB:

 

Samozřejmě se nestyďte pochlubit s časy nebo názorem na tento stroj.

Malá tipovačka na závěr – poznáte, na kterých dvou mapách jsem kvůli screenům řádila? 

Zdroj:

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 1 vote
Article Rating
5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments