World of Tanks

Steam: WoT vs. WT

Určitě jste si všimli, že WoT opustilo hodně hráčů. Kdoví, ke kterým hrám zamířili, ale WT bude pravděpodobně jedna z nich. A steam nám to ukáže. 

Všímali jste si někdy žebříčků na steamu? Říkali jste si “Tyjo, čím hra tolik táhne? Proč má tolik hráčů?” Odpověď najdete v dnešním článku.

Platforma Steam tak trošku potvrzuje mou myšlenku v úvodu. Online čísla ze steamu mluví jasně: War Thunder za posledních 10 let rekordně poskočil o 43% a stává se tak hlavním konkurentem našeho World of Tanks.

Vývoj hráčské základny za 10 let:

WT je momentálně v pořadí 119. hra, která překročila hranici 100 tisíc online steam hráčů. Zajímavostí je i to, že zhruba stejný počet, tedy 100.000 hráčů, se připojuje do her i přes vlastní launchery těchto her. Nárůst oblíbenosti na Steam platformě v poslední době pomohl WT k 15. on-line příčce a sami vidíme, že nám projekt od Gaijin Entertainment roste před očima.

 

Online hry celkově jen během posledního roku postupovaly žebříčkem dvakrát i přes stagnaci oboru a dění ve světě.

Změny a nárůst za poslední dva roky

Jedním z důvodů stagnace je rozdělení WG a únava (chcete-li ohranost) ze samotného WoT, už v úvodu jsem nakousla přemístění hráčů od WoT k WT. To je díky komunitě víc vidět na polích webů i dalších médií a marketing WT pracuje očividně taky dost dobře.

V srpnovém nedělním koutku DoktorKevina připomněl odliv hráčů WoT, přičemž jedno útočiště našich exkolegů máme nečekaně tady. Uvidíme, jaký bude u obou her vývoj, můžeme to třeba zkusit sledovat.

V souvislosti s předchozím odstavcem mě i napadá další důvod, proč z WoT mizí hráči. Není to jen rozdělením, ale asi i tím, co WG vymýšlí. Kdoví.


Jaký názor máte na konkurenci či její nárůst? Hraje někdo z vás WoT a zároveň i War Thunder a chtěl by vyjádřit svoje myšlenky? O názory k tématu se slušně podělte v komentářích.

Zdroj:

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

5 2 votes
Article Rating
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments