Nedělní infoWorld of Tanks

Rejnokův nedělní připínáček

Vítám vás u druhého adventního Připínáčku.

Vánoční operaci spustilo i WG a dnešní připínáček bude věnován právě a jenom této herní události.

Jak už jsem psal minule, já mám Vánoce rád a těšil jsem se na tuto akci jako každý rok. Mám rád tu atmosféru ve hře, porovnávání atmosfér a posílání obrázků s tou či onou ozdobou. Nejcennější jsou ty s prasátkem. Jak taky jinak, když jsme klan Prasátek, že?

Sváteční operace

Po přečtení průvodce Sváteční operací jsem se zarazil. Popis na mě působí složitě a nepřehledně, ale vlastně proč ne. Uvidím, co to bude zač. Vánoce jsou prostě paráda a já se těším. Stáhl jsem aktualizaci a hurá na to. Ve hře se koukám, co a jak. Ano, pochopil jsem principy relativně rychle. Bohužel cítím zklamání. Velké zklamání. Většina mých očekávání se rozplynula jako purpura na plotně. Cílem hry není potěšit přátele a poslat jim nějaký ten drobný dárek, třeba malou krabičku, která jim řekne, že na ně myslíte, že je fajn, že jsou. Loni byla přání předdefinována a já v skrytu duše doufal, že letos budeme mít možnost napsat vlastní přání. Ale ne. Letos už ani není jiná možnost než poslat placené velké krabičky. Drobným dárkem své přátele nepotěšíte. Zklamání.

Nově ale můžete navštívit vesničku svých přátel. Super. Tohle se mi líbí. Ale vybírat jim suroviny? Ano, o nic nepřijdou, ale vánoční atmosféra má být o tom, že dárečky dáváte a ne berete si je sami. Takže tady je to za mě tak nějak na půl. Co mě ale zcela zklamalo, je vytváření atmosféry ve vesničce. Vše vychází ze surovin, které, bohužel u mě s Vánocemi spojeny nejsou vůbec. Oč příjemnější bylo zdobit stromeček ozdobami, s atmosférou? Takové pohlazení na duši. Zvuk rozbíjení ozdob ve mě vyvolával vzpomínky, na to, že baňka, která spadla na zem už se nedala použít. Prostě se rozbila. Takže taková nostalgie.

Krabičky

Po začátku akce jsem si otevřel stránku s prémiovým obchodem. Díval jsem se na velké krabičky a přemýšlel o jejich koupi. Přemýšlel jsem o tom, jakou pro mě mají zlatky cenu a jestli si je koupit nebo ne. Co si vlastně za zlaté mohu koupit? Prémiový účet, vylepšený Battle pass, nějaké kamufláže a obtisky. Mám ještě z minula asi čtyřicet tisíc zlatých, které vlastně pro mě téměř nemají žádnou cenu. Tanky jsou ve hře za bony, neustále se objevují různé další a další žetony, tak k čemu by mi ty zlaté byly? Takže jsem nakonec nic nekoupil.

Adventní kalendář

Další věc, která mě velmi mrzí, je chybějící adventní kalendář. Dokážu pochopit, že WG nechce z hráčů tahat peníze, když jsou k nákupu velké krabičkaes. Proč ale neudělali takový obyčejný adventní kalendář ve hře? Každý den by si hráč mohl vybrat dárek. Sadu nářadí, lékárničku, buchty a já nevím, co všechno by tam mohlo být. Proč to nemohl dostat zdarma? Prostě jen tak, protože jsou Vánoce?

Hru zapínám denně, vesničku zdobím a kamarády navštěvuji, ale letošní Vánoce ve WoT jsou pro mě zklamáním. Proč nemohli k tomu, co fungovalo, přidat tu návštěvu přátel ve vesničce a nechat možnost posílat drobné dárky. Nakonec jsem rád, že mi ve hře zůstávají přátelé a kamarádi, kteří do mého “Nejjiskřivějšího hradu” chodí na návštěvu. Děkuji vám.

Upozornění:

A ještě pár drobných detailů, které u vás mohou vyvolávat pochybnosti. Pokud vás stejně jako mě zarazí informace ve hře, že bonus na kredity nemůžeme uplatnit na prémiová vozidla, je to jen technická chyba hry. Bonus na kredity získáme i při hraní prémiových vozidel. Pozor: bonusy na zkušenosti nelze u prémiových vozidel využít.

Druhá věc, na kterou chci upozornit, se týká nákupu úkolů od Milly a Arnolda. Pokud nemáte dostatek surovin, hra vás na to upozorní. Bohužel poměrně zvláštním způsobem. Pokud se podíváte na obrázek (červeně vyznačené části), můžete se u mise dočíst, že k nákupu potřebujete 100 kusů jantaru. Ve skutečnosti to znamená, že vám ještě těchto sto kusů chybí. Předpokládám, že jde o chybu v překladu.

 

Úplným závěrem připomínám naši vánoční soutěž Heatnews. A pokud se soutěže nechcete zúčastnit a chtěli byste náš kalendář, přijďte na náš Discord a napište mi a třeba se nějak domluvíme. Nezapomeňte večer zapálit druhou svíčku a pokud budete obědvat, přeji dobrou chuť.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

5 2 votes
Article Rating
15 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments