WOT BLITZWotb

WOTB: Q+A aneb co letos (ne)přijde do hry?

Americký wotb youtuber Droodles našel v čínské sekci Q+A a zpracoval ho celkem přehledně, ačkoli si to celé přeložil do AJ a vydal na svém YT channelu. Teď se společně podíváme na to, co zjistil.

Hráči se ptali na zajímavé otázky, na jednu stranu je škoda, že jich nebylo zveřejněno víc. Nu, co s tím? Jdeme si přečíst to, co tu máme.

 

Je v plánu přidat do hry linii na lehký tank AMX 13 105?

 

WG jaksi neurčitě řeklo “ani nepotvrdíme ani nevyvracíme, že by tato linie mohla přijít do hry”, ale přinejmenším letos to určitě nebude. I když tedy můžeme se domnívat a třeba i doufat, že v příštích několika letech tento krasavec bude brázdit i blitz bojiště.

Sám Droodles odhaduje, že přijde spíš nové medko nebo těžák, než light – máme tu 60TP, přijde i Type 71 (nyní v testu) a i tak si musíme počkat.

 

Přijde do hry linie na švédský stíhač tanků 103b?

Opět, jako u AMX 13 105, WG řeklo “ani ano, ani ne”, takže můžeme předpokládat totéž. Letos určitě ne a příští rok kdoví.

(Kdo z wotb spoluhráčů neví, jak vypadá Stridsvagn 103b, tady ho máte. Obrázky jsou z PC WoT, kde už tento tank nějakou dobu je. Celá linie na 103b má hydraulický podvozek a napevno namontované dělo. Hydraulickopneumatické naklápění tanku ovládá jeho depresi/elevaci + při přeměřování na jiný cíl se hýbe celý tank.)

 

Kdy pustíte do hry stíhač Obj. 268v4?

Na tuto otázku padla ze strany WG velice stručná odpověď: “Prosíme, vydržte.” Ale existují odhady, že do konce roku by se tento slušně obrněný stíhač objevit ve hře mohl. Třeba ve vánočních krabičkách, kdož ví. Navíc WG potvrdilo, že v následujících týdnech či měsících přijde Kampfpanzer 50t, a stoprocentně měl přijít před 268v4.

(A ve chvíli, kdy píšu tento článek, už první KpfPz 50t stojí v garážích hráčů, kteří na ně měli štěstí.)

 

Plánujete přidat do hry možnost blokace některých map?

v PC verzi WOT mapy blokovat můžeme, 1 mapa bez premium acc, s premium acc celkem 2 mapy. Každopádně – do blitzu se o tom dosti uvažuje, nechme se překvapit.

 

Přijdou někdy do hry další německé LT?

Zatím se o tom neví, jen opět platí, že letos určitě nedorazí žádná lehká větev. ALE: WG naznačilo, že v budoucnosti dokončí v německém stromu linii LT. Zakončí ji stroj Rheinmetall Panzerwagen, což je ve WoT jeden z méně oblíbených lightů.

 

Půjdou prodat stání v garáži?

WG trošku zavtipkovalo, ovšem vtip se ztratil v překladu. Odpovědí nám může být toto: “Naučte se místa zabírat tak, jako u nákupních center”, což pro nás znamená jedno. Nebude to možné.

 

Kdy se dočkáme nových kamufláží, případně soutěže o ně?

Tady je odpověď o něco veselejší. Soutěž o camo se chystá, tak si počkáme na podrobnosti. Čeká nás sezonní camo, což je super hlavně pro turnajové hráče.

 

Budou se na mapách měnit denní doby, tzn. na soumrak, noc nebo ráno?

Určitě ne, a to hned ze dvou důvodů. Zabere to opravdu hodně místa v úložišti a vlastně to ani není proveditelné.

 

Proslýchá se, že se vrátí Sheridan Missile, je to pravda? Proč o tom oficiální zdroje nemluví?

Ano, potvrzujeme, že na omezenou dobu se tento tank vrátí do hry.

 

Závěrem bych chtěla dodat, že s Droodlesovým shrnutím souhlasím. Padlo v něm, že matchmaking je celkem slušnou bolestí wotb a o tom nepadla ani zmínka. Dost s tím souvisí i to, že lehké tanky (logicky málo pancéřované) se perou s medky někdy pěkně tvrdými a doplácí na to. Každopádně padly dosti zajímavé a fajn otázky, aspoň tak trochu víme, na čem jsme a co můžeme v budoucnosti hry čekat, jako třeba to, že letos lighty nepřijdou – ale nikdo neřekl, že se to nemůže stát třeba za rok.


Nu, ale napadá mě – měli byste vy sami nějaké otázky týkající se hry? Nebo snad – neměnili byste nic? Klidně se podělte v komentářích pod článkem, každý rozumný názor uvítáme! 😉

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"