World of Tanks

Nový způsob monetizace WoT

Prozatím na vyzkoušení jen na ASIA serveru

S vydáním patche 1.14.1 byl na Čínských serverech WoT zpřístupněn test nového způsobu předplatného. Očekává se, že po skončení testů se toto předplatné rozšíří pro všechny regiony.  Zároveň se dozvídáme, jak bude přístupný nový Čínský premium tank WZ-113-II – exkluzivně pouze na zápůjčku pro předplatitele WoT plus. O tanku jsme psali například v tomto článku. Toto předplatné neznamená totéž co premium účet, naopak, výhody premium účtu v něm vůbec nejsou zahrnuté, pokud tedy premium účet pro své hraní potřebujete, budete jej muset platit stále zvlášť.

Předplatné má na stránce nákupu bohužel automaticky předem zaškrtnuté okénko potvrzující jeho prodlužování. Znamená to, že si hra uloží údaje o vaší bankovní kartě. Hádám tedy, že ta hromada zabanovaných účtů, potrestaných za to, že WarGaming nedokáže ochránit data o kreditních kartách a následně řešit problémy s tím spojené, se bude znovu rozšiřovat. Takže až to přijde k nám, dávejte si na údaje o své kartě bedlivý pozor stejně jako na zaškrtnutí automatické platby též. Mnoha hráčům už se krutě nevyplatilo, že údaje WarGamingu svěřili, a nebo prostě opomenuli odškrtnout jejich automatické uložení. Většina poměrně vysoké částky peněz, o které tak přišli získala zpět, to ale znamená permanentní ban jejich účtu, bez jakékoli možnosti odvolání. Takže si dávejte velký pozor. Na toto téma jsme psali například v tomto článku.

A teď už o tom, co WOT Plus vlastně znamená. Je to další, tentokrát měsíční předplatné World of Tanks. Může vám přinést pár výhod, bonusů a odměn za hraní a plnění lehoučkých misí.

Na ASIA serveru jde po zaplacení získat až 2.000 goldů měsíčně (respektive až 500 zlatých za týden).  Goldy se získávají po troškách v každé bitvě při splnění vcelku jednoduchých požadavků.

Standardní bitva, tanky úrovně IV – X,  dostat se do TOP-10 podle zkušeností ve svém týmu: za vítězství 7 goldů, za porážku nebo remízu 4 goldy.

Velká bitva, tanky X. úrovně, dostat se do TOP-20 podle zkušeností ve svém týmu: za vítězství 7 goldů, za porážku nebo remízu 4 goldy.

Hodnocené bitvy, tanky X. úrovně, dostat se do TOP-7 podle zkušenostmi ve svém týmu: za vítězství 7 goldů, za porážku nebo remízu 4 goldy.

Frontová linie, tanky VIII. nebo IX. úrovně, dostat se do TOP-20 podle zkušeností ve svém týmu: za vítězství 21 goldů, za porážku 12 goldů.

Všechny goldy, které předplatitel WOT Plus tímto způsobem získá, budou uložené do speciálního trezoru (obdoba trezoru pro rezervní kredity jak už ho známe). Tento trezor se otevře každý týden v pátek a zlaté se připíšou na účet, bez ohledu na to, jestli hráč už předplatné ukončil nebo v něm pokračuje.

Pokud nakoupíte s aktivovaným předplatným další věci v prémiovém obchodě, získáte 3% cashback v goldech, tedy goldy v hodnotě 3% utracené částky. (Nezapočítává se do týdenního limitu 500 zlatých).

Dále si můžete půjčit na dobu trvání předplatného jeden ze tří prémium tanků. V testu na ASIA serveru je pro první měsíc na výběr exkluzivně pro předplatitele WZ-113-II, a dále Objekt 703 variant II a Centurion Mk. 5/1 RAAC.

Předplatné World of Tanks Plus nabízí možnost vybrat si ve vaší garáži tank, jehož každý člen posádky bude automaticky získávat 240 zkušeností za hodinu. A nezáleží jestli s tankem hrajete nebo máte jen zapnutou hru a děláte něco jiného. Prostě takový legální XP bot, koupený přímo od WarGamingu.

Při prvním přihlášení do hry každý den dostanou předplatitelé WOT Plus 3 osobní zálohy – čištění ventilace, mazání stabilizátoru a uložení munice.

Kosmetickým prvkem je pak exkluzivní odznak.

Pokud vás zajímá cena, je těžké odhadovat jaká bude v EU regionu. Na ASIA serveru to je 43 juanů (zhruba 147 korun, 5,8 euro nebo 6,7 $) za každých 30 dní, ode dne aktivace.

Není to věc, která by mě osobně zaujala. Chápu, že firma hledá každý možný způsob, jak z nás nějakou tu korunu vytáhnout, a hádám že si i tohle zboží svého kupce najde. A vy se samozřejmě můžete o svůj názor na věc s námi podělit v komentářích.

Zdroj:
5 1 vote
Article Rating
22 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments