World of Tanks

Americký WG komunitní tým přišel o šéfa

Jsou to dozvuky nedávných událostí nebo jen pokračování?

Herní nick CabbageMechanic vám bude patrně neznámý. Pokud tedy nepátráte po všemožných informacích v ostatních regionech. Pokud ovšem alespoň občas zabrousíte i do NA komunity nebo na Reddit, jistě jste se s ním už setkali. Měli jste možnost jej vidět na oficiálních streamech a mnoha různých herních událostech. Právě od něj pocházely i některé zprávy, které jste si mohli přečíst jak na tomto webu, tak na bývalém wotko.cz. Dá se říct, že byl vůdčí osobností NA komunity. Teď ale z firmy odchází, a to za poněkud zvláštních okolností. Jeho prohlášení, které vám přinášíme na jednu stranu, píše, jak skvělá firma je WarGaming a jací úžasní lidé v ní pracují, na druhou stranu jako důvod svého odchodu uvádí nesnesitelné, nespravedlivé a toxické chování a pracovní prostředí.

V této souvislosti připomenu vážné problémy, s nimiž se potýká komunita World of WarShips, dlouhodobou kritiku agresivní monetizace, nedostatečné komunikace a ignorace zpětné vazby, což vyústilo v hromadný odchod v podstatě všech nejúspěšnějších WoWS komunitních kontributorů. Další ranou byla kauza „FKUTURY“, kdy WarGaming velice hrubě urazil (a velice rychle z CC programu vyrazil) streamera, jenž si dovolil kritizovat WG vývojáře a managery. Po několika takových “zaškobrtnutích” bylo potřeba najít obětního beránka, někoho, kdo by byl veřejně a exemplárně potrestán, aby to všichni hráči viděli. A bylo jedno, že dotyčný do firmy přišel dávno po začátku problémů, z nichž ho obvinili, a bylo jedno, že problémy dalece přesahují jeho pravomoce a možnosti. I platovou třídu.

Pokud tedy byla hlavním impulsem k odchodu CabbageMechanic snaha obhájit svého příliš přísně a nespravedlivě trestaného zaměstnance, osobně si toho hluboce vážím. Zde máte sice strojový, ale velice dobře srozumitelný překlad celého jeho textu.

Ahoj tankisté

S lítostí vám oznamuji, že rezignuji na svou pozici Senior Comunity Managera a koordinátora eventů v americkém týmu World of Tanks. Nebudu se již objevovat na žádných oficiálních streamech a bohužel to znamená, že se příští týden nezúčastním Akvinského tankového víkendu v muzeu Ontario Regiment (ale rozhodně byste tam měli jít, bude to úžasné). Ve Wargamingu pracuji více než pět let a jsem hrdý na práci, kterou jsme odvedli, zejména při obnově našich operací po přestěhování z Emeryville do Austinu. Mám štěstí, že jsem dostal příležitost rozvíjet vlastní kariéru a komunikovat s úžasnými a nadšenými lidmi z celého světa. Díky svému působení ve společnosti Wargaming mám tolik lásky ke skvělým a houževnatým lidem v Bělorusku, na Ukrajině, v Brazílii, Argentině a dalších zemích, že se to dá jen těžko vyjádřit slovy. Totéž samozřejmě platí o našich úžasných CC a celé komunitě WoT – bude se mi stýskat i po těch nejslanějších z vás. Toto bolestné rozhodnutí činím kvůli nedávnému propuštění zaměstnance mého týmu, o němž jsem přesvědčen, že je to milý a schopný člověk, z důvodů, které osobně vnímám jako nelegitimní a neuvěřitelně vytrvalou kampaň s cílem nespravedlivě ho obvinit ze strany vedení jeho bývalého týmu, které podle mého názoru) zoufale touží mít vůbec někoho, na koho by se dalo svalit vinu za poslední incident, co vnímám jako toxickou firemní kulturu, která udržuje cyklus závažných chyb, jenž se táhne nejméně čtyři roky – dávno před jeho působením v tomto týmu a s příčinami, které jsou daleko za jeho platovou třídou. Dotyčný člen týmu skutečně udělal chyby, a když byl požádán, aby se za ně veřejně omluvil, přestože z tohoto týmu odešel, postavil se k tomu čelem a učinil tak jako čestný člověk, kterým je. Navzdory tomu starší členové onoho týmu podle mého názoru vedli neúprosnou zákulisní kampaň za jeho propuštění z mého týmu. Toto chování mohu popsat pouze jako zbabělé, opovrženíhodné a sračkoidní. Mezi našimi týmy existuje větší rozdělení, než je pravděpodobně očím veřejnosti zřejmé, a upřímně doufám, že tento incident představuje ojedinělý vpád této kultury do týmu Tanks. Vyzývám vás, abyste podle těchto činů nesoudili společnost jako celek, protože ve Wargamingu pracují tisíce oddaných zaměstnanců, kteří se skutečně každý den snaží přinést vám co nejlepší zážitek. Wargaming hodně přispívá k živé historii obrněné techniky a alespoň podle mých zkušeností se k zaměstnancům chová velmi dobře. Moje cesta s World of Tanks sice skončila, ale jsem přesvědčen, že se tým v krátké době vzpamatuje a zahájí novou úspěšnou éru. Moc vám všem děkuji, že jste mi umožnili být její součástí.

Zachary “CabMech” Doig

Zdroj:
0 0 votes
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments