World of Tanks

Frontová linie a drobné zprávy

Příjemné počtení

Frontová linie by letos měla přijít v té podobě, v jaké jsme si ji mohli vyzkoušet na test serveru, tedy společné bitvy tierů osm a devět. První epizoda by měla začít už 16. srpna v 6:00 ráno po restartu serverů a bude trvat jako obvykle jeden týden, tedy do 23. srpna do brzkých ranních hodin, konkrétně má být epizoda ukončena ve 3:00 ráno. Druhá epizoda začne v polovině září, třetí v polovině října a závěrečná čtvrtá v polovině listopadu. Celý event bude tedy ukončen krátce před začátkem vánočního “krabičkobraní”


V aktualizaci 1.14 byla podle anglicky mluvících vývojářů upravena fyzika pohybu. Mělo by být omezeno klouzání vozidel při kontaktu se “statickými objekty na mapách”. Pokud si pod tímto pojmem nedokážete nic představit, jedná se o kameny, hromady trosek, ruiny, svahy a podobně. Tanky se na nich nově mají chovat stejně jako na běžném terénu. Při jízdě na plochách umístěných pod úhly v rozmezí od 27,5 do 32 stupňů to už ale klouzat bude, a pokud svah přesáhne úhel 32 stupňů, pásy zcela ztratí přilnavost.


Na youtube údajně ubývá kanálů, které se hře věnují, nebo někteří WoT youtubeři utlumují svou činnost. Není to údajně způsobeno úbytkem hráčů, spíše změnou jejich průměrného věku. Mladší hráči totiž jsou výrazně více příznivci novějších, progresivnějších a bezplatných platforem. Například Tik-Tok zaznamenává v tomto ohledu nebývalý rozmach a vyhledávání tagu „worldoftanks“ už přesáhlo miliardu případů. Údajně se už několik Tik-Tok kanálů, které se věnují výhradně WoT, dokázalo dostat přes hranici 100.000 odběratelů.


Včera jsme psali o vlně banů za podvody a manipulace v poslední klanové kampani. Pokud čísla srovnáte s minulou kampaní, jsou počty potrestaných opravdu velice nízké. Částečně to jistě je způsobeno tím, že poslední kampaň byla některými hráči pokřtěna jako “rajčatová”, protože se jí účastnil rekordně nízký počet klanů, a na odměny tedy dosáhli i ti méně zkušení. Absence Chieftaina se na nízké účasti vcelku podepsala. Mimochodem, stále není oficiálně oznámeno, jak to vlastně v budoucnu s Chieftainem bude a jestli ještě někdy půjde získat.

Abyste měli možnost získat v RU regionu tank, museli jste nasbírat minimálně 28 196 bodů slávy (bylo k dispozici 23 000 míst).  Předchozí, zimní kampaň byla výrazně náročnější, vyžadovala zisk minimálně 39 848 bodů (k dispozici 26 000 míst).

Bany odstranily z žebříčku jednoho hráče z TOP-100, celkem tři hráče z TOP-1000 a celkem 153 hráčů z “tankových” TOP-23.000. Předchozí kampaň to bylo 733 hráčů.

Celkem bylo za všechny možné prohřešky potrestáno 349 uživatelů z 90 064 hráčů kteří odehráli alespoň 5 bitev. Předchozí kampaň to bylo 3862 hráčů 

V RU regionu zmizely z žebříčků čtyři klany, za masivní organizované podvádění. Konkrétně [5OZER] [VTUZA] [FENDU] [AT1] Dotyčné účty individuálně usvědčené z podvádění a manipulací navrch ještě obdržely týden banu a zákaz účastnit se klanových turnajů. Všechny klanové i individuální body slávy jim byly kompletně odepsány. Individuálníbody zůstaly pouze jedincům z podvádějících klanů kterým se nepodařilo podvádění prokázat. 

Čísla jsou jistě zajímavá a je otázkou jestli kampaň byla výrazně čistější a poctivější než ta předešlá, nebo jestli kvůli nízké účasti WG “přimhouřil oko” u menších hříšníků. Trest procelé klany je podle mého mínění krok správným směrem a zbývá jen doufat že podobný systém jednou přijde i na EU server a kšeftování s CW tanky a místy v klanech alespoň trochu zmírní.

Další kampaně bychom se měli dočkat až v příštím roce.

V kampani v RU regionu vynikl hráč IIomudop_MSK který obsadil první místo podle bodů slávy – 708 283.