Ostatní

World of Tanks z moderní éry i pro PC platformu?

Nedávno jsme přinesli novinku, že konzolová verze World of Tanks bude rozšířena o moderní éru. Že by se novodobá technika přiřítila i na počítačovou platformu, že by opravdu přišel World of Tanks 2.0?

Informační web The Armored Patrol zveřejnil uniklé záběry z údajného WoT 2.0. Videa mají pocházet od portugalského kontaktu, napojeného na Wargaming. Z Google Disku si můžete stáhnout 1,9GB archiv s 5 videi ukazujícími nové funkce (videa jsou přiložena také v našem článku), včetně helikoptér vybavených TOW střelami zapojených do tankových bitev. My jsme ale vůči této novince po zhlédnutí ukázek trochu skeptičtí. Pravděpodobně se jedná o projekt Excalibur, o kterém byly informace uveřejněny už koncem roku 2015, opět formou úniku. O stáří záběrů svědčí zejména způsob rozvržení některých částí uživatelského rozhraní, které odpovídá právě dávno minulým trendům. Jako další vodítko může sloužit také kvalita grafiky. Zde ale musíme podotknout, že kvalitní grafika se vždy dělá až naposled, i 3A tituly jsou na tom s vizuální stránkou během vývoje mizerně.





Ze záběrů je patrné, že Excalibur měl představovat přímou konkurenci pro tituly Armored Warfare a War Thunder. Na Excaliburu původně pracovala pobočka v americkém Seattlu. Z toho lze vyvodit, že Excalibur mohl být plánovaný jako titul orientovaný zejména na bohatší západní trh, kam se Wargaming dlouhodobě snaží expandovat. World of Tanks totiž stejně jako konkurenční tituly cílí na východní komunitu.

Kancelář však byla v létě 2018 uzavřena, a další práce na vývoji tedy měly pokračovat přímo v Minsku. Jenže od té doby se po Excaliburu slehla zem. Možná se tak díváme na pokračující vývoj tohoto projektu a možná je to jen recyklace starých videí. Proto tento únik berte s rezervou.

V komentářích se můžete zasnít, co všechno by měl World of Tanks 2.0 podle vás obsahovat.

Mr_Missclick

Nejmladší člen redakce a v hloubi duše srdcař, který jestli něco neumí, tak je to lítat hlavou v oblacích. Tanky jsou pro něj mozková vypínačka po práci.

3.7 3 votes
Article Rating
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments