World of Tanks

Moderní éra přichází do univerza World of Tanks

Mezi hráči sem tam zazní přání na přidání moderní techniky. Vyjma tanků ze 70. let, které nikdy neopustily rýsovací prkna, se World of Tanks soustředil na druhoválečné či poválečné stroje, což se 27. dubna pro konzolovou verzi hry změní.

Do World of Tanks: Console přibyde v rámci aktualizace „Modern Armor“ technika, mapy a další prvky z moderní éry. Konkrétně z období studené války. Hráči si tak na svém Xboxu či Playstationu budou moci vůbec poprvé zahrát i s americkým tankem M1A2 Abrams či ruským T-72BM. Tato moderní vložka bude fungovat jako hra ve hře, nikoliv formou přidání dodatečných úrovní vozidel. Zpřístupní se nový režim „Studená válka“, který bude disponovat vlastním match-makingem, mapami nebo rozšířeným výběrem spotřebních doplňků. „Tradiční“ tanky tak budou příchodu svých moderních potomků uchráněny.

Krom děl s hladkým vývrtem si zde hráči užijí také další zajímavou novinku: hraní bez dělostřelectva. To totiž v režimu studené války nemá být dostupné. Hratelnost však zpestří nové spotřební doplňky, včetně kouřové clony, které se zde pravděpodobně jen tak nedočkáme. Optimalizovat hardwarové nároky je pro konzolové hry zkrátka vždy snazší.

Konzolová verze si již od začátků žije svým životem a není to poprvé, kdy oproti svému počítačovému sourozenci působí poněkud nekonvenčně. Diskuzi rozvířila kupříkladu prémiová artilérie M53 s možností palby po dávkách. Rozdíl mezi oběma verzemi hry totiž není pouze v platformě, ale také cílové skupině. World of Tanks: Console míří zejména na americký trh, kde se hraní na konzolích těší výrazně vyšší oblibě než u nás a preference hráčů tam jsou také odlišné. Podělte se ale s námi do komentářů, zda byste takovou aktualizaci uvítali i do počítačové verze World of Tanks.

Mr_Missclick

Nejmladší člen redakce a v hloubi duše srdcař, který jestli něco neumí, tak je to lítat hlavou v oblacích. Tanky jsou pro něj mozková vypínačka po práci.

5 1 vote
Article Rating
21 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments