Velký rebalancWorld of Tanks

Posádka 2.0 na uzavřeném testování

Snad to dopadne líp, než to zatím vypadá

Informační zdroj z RU regionu přinesl pár zpráv o budoucí “Posádce 2.0”. Tato novinka prochází momentálně vnitřním uzavřeným testováním, kam nemá přístup nikdo jiný, než vývojáři. Veškeré informace jsou utajované a platí na ně dohoda o mlčenlivosti. Přesto některý z testerů sdílel své poznatky. Předkládáme vám stručný výtah toho nejdůležitějšího. Připomínáme, že se jedná o ranou fázi testování, vše se může měnit a upravovat a informace nemusí být zaručená, přestože pochází z velmi důvěryhodného a spolehlivého zdroje.

Nejdříve krátká rekapitulace, o co vlastně v předělání našich posádek jde: Posádka už nebude mít jednotlivé členy, ale bude ji zastupovat jen jediný člen – velitel. Bude umět bez postihu ovládat až tři stroje dané třídy a národa, plus příslušné stroje prémiové. Speciální členové posádek se změní v instruktory, kteří budou posádce dávat bonusy navíc. Zcela se změní systém skillů, přidělování bodů novým dovednostem a podobně. “Žárovku” budou všechny posádky mít hned od začátku jako přirozenou schopnost.

Po prozkoumání posádky 2.0 už údajně nevypadá vše tak jednoduše a objevuje se veliké množství chyb a zatím nezodpovězených otázek. Tester projevil pochybnosti o tom, jestli takový systém je pro hru vhodný a pochybuje vlastně o celém novém systému. Tuto pasáž kurzívou zkusím přeložit pokud možno co nejpřesněji:

Nevím, jaký ***** to vymyslel. Jak hráči správně podotýkají, jedná se o pokus předělat něco, co teď dobře funguje. Hráči na tom budou jako vždy tratit. Je to pokus protlačit nové věci, a zároveň z hráčů vysát nějaké peníze a čas a vnutit jim zbytečné nové rozhraní. Vývojáři kvůli nové posádce čelí spoustě problémů, rozbilo to všechno, co je ve hře. Takže při vydání znovu počítejte se spoustou chyb. Mimochodem, všechno už bylo rozhodnuto, Posádka 2.0, bez ohledu na názory hráčů, půjde do vydání.

Dále tu máme několik podrobností

Aktuální posádka nebude automaticky převedena na verzi 2.0. To budete muset udělat u každé jedné posádky ručně kliknutím na tlačítko „Převést posádku“. Pokud posádku nepřevedete na novou verzi, nebudou fungovat žádné staré skilly a perky, kromě “žárovky”. Ta bude pro všechny posádky automatická a nebude vyžadovat přidělení bodů dovednosti. Bez převedení nebude vaše posádka získávat ani žádné zkušenosti do zásoby.

Zkušenosti všech jednotlivých členů současné posádky by se měly sečíst a po převodu určí, kolik bodů k rozdělení bude mít nový velitel. Přesný poměr není znám, vývojáři uvádí, že na dosažení maximálního počtu 75 bodů po převodu budete potřebovat posádku o pěti percích u každého člena před převedením. Každý dovednostní bod odpovídá jedné úrovni velitele.

Je spousta zcela nových dovedností. Jsou rozděleny do 5 větví vývoje, každá větev má 5 dovedností plus 2 bonusové. Do každé dovednosti můžete investovat maximálně 10 bodů. Jedna ze dvou bonusových dovedností na konci větve se zpřístupní, pokud do dané větve dáte minimálně 30 dovednostních bodů. Vylepšit na maximum tedy můžete nejvýš 7 dovedností, a získáte tak dvě dovednosti bonusové . Další možnost je rozdělit body kamkoliv se vám bude líbit a nesnažit se nějakou dovednost maximalizovat a získat bonusy. Bohužel stále nemáme úplný seznam a popis dovedností, jen podobu jejich ikon.

Rozdělení bodů dovednosti lze později upravit nebo úplně resetovat. Není známo, zda to bude zdarma a kdykoli vás napadne, nebo zda se za úpravy a reset bude platit kredity nebo goldy. Zpoplatnění za goldy se nabízí jako důvod celé Posádky 2.0, ale potvrzené to nemáme. Body dovednosti velitele bude možné zvýšit investováním volných zkušeností. Na maximální 75.úroveň vás to bude stát podle testované verze 238 140 free XP. To v uzavřeném testu odpovídá 1 190 700 bodům zkušeností posádky. Brožury pro školení posádky poskytují v testu stejné množství zkušeností, jako v současnosti ve hře, jen se zkušenosti připíší pouze veliteli. Osobní výcvikový manuál s 850.000xp se tedy stává ceněnou komoditou, která vám v okamžiku zajistí téměř maximální možnou posádku. Je tedy pravděpodobné, že se knihy posádky budou upravovat. U velitele budete moci změnit jméno, příjmení a fotografii.

Speciální členové posádek se změní v “instruktory”. Ztratíme tím všechny sněžné dívky, ženské členky posádek, posádky z eventů jako “Mark I”, fotbal, závody a podobně. Každému veliteli jde přiřadit až 4 instruktory, podle úrovně velitele. Prvního na 15, další pak na úrovni 30, 45 a 65. Dostanete za to nějaký drobný bonus ke schopnostem vašeho velitele. Například drobně zrychlí  opravy. Velmi hubená náhrada. Instruktor dává veliteli bonus k zisku zkušeností. Instruktoři budou rozděleni podle výše bonusů, které přináší, do 3 tříd. Na testu nejnižší třetí třída poskytuje dva  dovednostní body navíc a +10% k zisku zkušeností. 2. třída dává +3 dovednostní body a +20% k zkušenostem posádky. Kolik poskytuje 1. třída a kteří instruktoři do ní spadají, není známo. Mezi řádky tak lze vyčíst, že to nebude žádný ze současných speciálních členů posádek, a opět se zde objevuje prostor pro zpoplatnění. Instruktory lze i koupit za kredity, ale nemají nejlepší parametry. Při náboru instruktora můžete vybrat, jaký bonus bude posádce přinášet.

Velitel nebude schopen ovládat až 3 běžné tanky hned.  Možnost “pamatovat si” druhý tank se mu otevře až na 15. úrovni, třetí tank na 45. úrovni. Schopnost jde ale i koupit za 750, respektive 1500 goldů. A zase ty peníze. Přeškolení na jiný tank v nové verzi stojí také 750 zlatých bez ztráty zkušeností, nebo 500 000 kreditů se ztrátou -10%, nebo to lze udělat i bezplatně se ztrátou -30% zkušeností. Přeškolení je automaticky spojené s resetem všech dovedností velitele a je třeba je znovu přerozdělit.

Při hře se přímo v bitvě nad ikonami munice zobrazují ikony schopností velitele, jež jsou právě v dané situaci aktivní. Díky tomu je snazší pochopit, která dovednost kdy a jakým způsobem funguje.

Více různých posádek nejde sloučit. Pokud se nic nezmění, budou mít někteří hráči velké množství zbytečných členů posádek a jejich zkušenosti přijdou vniveč. Též přijdou o všechny skiny posádek mimo velitele, a též o investice do změn jejich vzhledu a údajů. Není jasné, co se stane s unikátním dabingem posádek včetně štěkání Šaryka. Posádka nebude moci být horší než 100% bez žádných dovedností, možnost verbovat 75% nebo 50% posádky na testu nové verze není.

V galerii a náhledovém obrázku si můžete prohlédnout pár screenů z testování. A v komentářích se s námi můžete podělit o názory.

Podotýkáme, že jde o názor jednoho člověka a nemusí být správný. Stejně tak my v redakci nejsme schopni relevantně posádku 2.0 hodnotit. Nechceme vás ale ochudit o informace, berte to prosím v úvahu.

Zdroj:
4.5 4 votes
Article Rating
61 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments