NázorRecenzeWorld of Tanks

T44-100 a její příbuzní – reedice

V prémiovém obchodě se nám objevil prémiový tank T-44-100. Podívejme se na něj trochu statisticky.

Vozidlo je s námi již nějaký pátek, do hry byl přidáno v roce 2016. Nejdříve se objevil na RU serveru ve speciálním balíčku k mobilnímu tarifu jako dárek. Na EU dorazil později a dal se získat v maratonu. Jeho poznávacím znakem je boční pancíř, známý zejména z německých tanků Pz. IV H nebo ze stíhače tanků Jagdpanzer IV.

Co nám o tomto tanku říká WG a jiné zdroje?

Experimentální střední tank, který byl vyvinut v roce 1945 na základě tanku T-44. Na rozdíl od tanku T-44, měl T-44-100 100 mm dělo LB-1, namontované v nově zkonstruované věži a lamelový boční pancíř. Byla vyrobena pouze dvě vozidla.

Vozidlo bylo postaveno na základě tanku T-44, ten dostal upravenou věž pro výše uvedené dělo s kapacitou munice 36 kusů, dále již zmíněný boční pancíř o síle 6 mm. Palivové nádrže, umístěné v nádržích za tankem, mohly pojmout až 1035 l nafty. Sekundární výzbroj tvořil protiletadlový kulomet DShK. Všechny tyto úpravy zvedly celkovou hmotnost vozidla na necelých 35 tun a celková délka vozidla přesáhla 8 m. Po zkouškách T-44-100, byl vývoj ukončen na úkor T-54. Toliko Wikipedia.

Ve hře

Jak jsem již zmínil, jedná se o prémiový tank 8. úrovně. Jeho největší předností je všestrannost. Disponuje slušnou mobilitou, docela dobrým čelním pancířem a slušně odolnou věží. Dalo by se říci, že se jedná o T-44 z výzkumného stromu se skinem, který přidává boční pláty

Pokud se podíváte na porovnání vpravo, tak v prvním sloupci je T-44 s dělem LB-1, v druhém sloupci je opět T-44, tentokrát osazená dělem 122 mm D-25-44. Třetí a čtvrtý jsou již prémiová vozidla, naše T-44-100 a T-54 mod. 1, ten je vyzbrojen oproti konkurentům, 100 mm dělem D10T-K. Je vidět že “topové” dělo na T-44 je “špatné“, sice má vysokou DMG, ale to je tak všechno.

Zaměříme se tedy na první, třetí a čtvrtý stroj. T-44 a T-44-100, jsou dle všech statistik stejné stroje, největší výhodou prémiového stroje jsou lepší statistiky odporu terénu. I přes fakt, že skutečná T-44-100 byla těžší než její základ, tak ve hře má hmotnost menší a tím i lepší poměr výkon/váha. Rychlost se liší pouze o
1 km/h. Zapomněl bych málem na T-54 mod. 1, ten bohužel ve všech vyjmenovaných atributech ztrácí.

Statistiky děla, jako je čas zaměření a rozmíření při pohybu vozidla a věže, se liší jen esteticky, při hře nejsou znát. DPM je stejné, penetrace také, rychlost střely, rychlost nabíjení i kapacita munice. Ta je, narozdíl o předlohy, o 20 kusů vyšší – celých 56 nábojů. Opět je druhý porovnávaný prémiový stroj chudý příbuzný, téměř ve všech směrech. Až na kapacitu munice, ta je stejná.

Jediná znatelná výhoda vylepšené “čtyřiačtyřicítky” je počet HP, který je navýšen o 50 bodů. Ty mohou v krajní situaci pomoci, ale není to nic moc extra navíc. Ani pancéřování není jiné, až na boční pláty, které by měly sloužit ke zvýšené obraně proti HE a HEAT granátům. V tomto směru je na tom přeci jen lépe prémiová
T-54, čelně o 30 mm a bočním pancířem o 15 mm.

Vyplatí se tedy koupit?

Porovnání T-44 a T-44-100 nepřináší na první pohled žádnou výhodu, kromě zvýšených výdělků a zkušeností. Tyto vlastnosti má však většina prémiových strojů. Zvýšená HP jsou jen malým bonusem. Pokud máte v úmyslu vyexpit a nebo vlastníte ruské desítkové střední tanky, mohl by pro vás být dobrou variantou. Problém nastává v nastavené ceně, která startuje na 1000 Kč. O něco horší T-54 mod. 1, pořídíte lehce nad 700 Kč. Cenově vše hraje do karet “modelce”.

Závěrem pár slov

Kdybych již nevlastnil T-54 mod. 1, nejspíše bych o koupi přemýšlel. V tomto případě je pro mne stroj již nezajímavý.  Jestliže bych měl volit podle statistik, rozhodně bych volil T-44-100, pokud podle financí, spíš by to vyhrál T-54. I přes horší statistiky.

Na úplný konec malá galerie
Bonusový gif

 

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

5 1 vote
Article Rating
22 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments