HistorieOstatníWorld of Tanks

Návrh maďarského výzkumného stromu-Překlad

Na začátku září (13.září přesně) informoval DoktorKevina o maďarském stromu, kdy se objevil na The Armored Patrol článek o fanouškovském maďarském stromu. Přináším trochu historie Maďarska a její obrněné techniky. Hned na začátku povím, že je to pouze fanouškovský návrh. Jako hromada jiných, které vznikly a budou vznikat. Překládám překlad trochu pozdě, původní myšlenka článku se opozdí a vyjde jindy.

Ahoj všichni!

Posledních několik měsíců jsem strávil zkoumáním maďarské armády od meziválečného období po ranou studenou válku. Pracoval jsem na vytvoření stromu, který je ve skutečnosti proveditelný a může se dostat do hry. Tento návrh představuje výsledek mé práce.
Zvláštní poděkování patří u/Karosi16 za pomoc při modelování kolových vozidel.

Trochu historie

Maďarsko začalo vyvíjet tanky v roce 1934 (V-3). První vozidlo, které bylo uvedeno do provozu, bylo V-4, a to v roce 1937. V předválečném období se Maďarsko připojilo k mocnostem Osy. Hromadná výroba obrněných vozidel Csaba (vycházejícího z britského AC III), lehkých tanků Toldi (licence švédského lehkého tanku L-60) a středních tanků Turán (licence středního tanku ze Škodovky T-21) byla zahájena v roce 1938. Během roku 1940 zavedli do výzbroje samohybný protiletecký stroj 40-M.Nimród. Během války královská armáda používala modernizované varianty těchto vozidel se silnější výzbrojí a zesíleným pancířem. Na základě zastaralých tanků Toldi (Harkocsi Vadasz Toldi) a Turán (Zrínyi) vyrobili také několik bezvěžových stíhačů tanků. Během války dostávala maďarská armáda od svého spojence Německa stroje, které jim Němci zapůjčovali či předávali někdy i s celými posádkami (Panzer IV, StuG III, Tiger I, Panzer 38(t), Marder II, Panzer III, Panther, Hetzer), další získavala jako kořist či internace (TKS, LT vz. 35, Renault R-35, Hotchkiss H-35 a H-39, SOMUA S-35, T-27). Další nové vozidlo bylo zkonstruováno v roce 1943, protože inženýrům bylo umožněno studovat Panzer V. Nový tank byl označen jako Tas, ale dva prototypy byly zničeny bombardérem v létě 1944, těsně předtím, než věže mohly být vybaveny. Po válce Maďarská lidová armáda, která byla vyzbrojena sovětskými tanky, například IS-2, IS-3, T-54, T-55 nebo později, po revoluci v roce 1956, T-72. Informace o poválečných nebo studených válkách chybí, ale je malá až žádná šance, že by existovala nějaká vozidla vyvinutá nezávisle Maďarskem. Jediný plán, který jsem našel, byl na českém fóru.

Potenciální maďarský technologický strom. Označil jsem oranžovou značkou tanky, o kterých již WG má informace.

Často kladené otázky
Toldi III na úrovni IV?

Víme, že Toldi III je již ve hře jako německý premiový lehký tank třetího tieru. Je to tak poddimenzované, že nikdo to nechce hrát. Ale historicky se Toldi III snadno vyrovnal s většinou lehkých tanků čtvrtého tieru. 40 mm kanón s průbojností 64 mm je lepší než ~ 70% všech kanónů u lehkých tanků čtvrté úrovně. Rychlost střelby a manipulace se zbraní by měla být ve všech ohledech na úrovni BT-7.

Turán III na VI. Úrovni?

Německý premiový střední tank páté úrovně je prototypovou verzí Turán III. Pokud jde o dělo ráže 75 mm, nebylo by poddimenzované. Více než 80% všech středních tanků na šestém tieru má dělo ráže 76 mm nebo nižší. Malá ukázka charakteristik.

Tas na úrovni VIII?

Ve stromu Kariky (historik, který našel Straussler MBT v archivech muzea tanků v Bovingtonu) je Tas Prototype na T6. V našem návrhu je však Turán III středním tankem na 6. tieru. Takže původní Tas (Karika’s Tier 7) bude náš T7 Prototyp. Úroveň VIII nebude „produkcí“ Tas, protože by byla slabá mezi úrovněmi. Naše T8 je Korbulyova varianta Tas , zmíněná v knize „Harckocsik és páncélozott járművek típuskönyve“ , ISBN 963-326-283-6 .

Tento model Tas po válce v zásadě zrekonstruoval Pál Korbuly (syn hlavního vývojáře Tas Jánose Korbulyho) na základě ústních historických pramenů. Využilo by se plánované licenčně vyráběné dělo 8,8 cm KwK z Pantheru, protože se mohlo do té věže vejít.

Navíc by dokončení střední větve bylo jinak nemožné.

Historická přesnost?

Vytvořil jsem graf porovnávající historickou autenticitu všech tanků technologických stromů. Všimněte si, že ne všechny informace jsou přesné, prosím, opravte mě, pokud jsem se mýlil. Má-li někdo zájem o skutečně komplexní článek o tancích, vřele doporučuji (francouzský historik) Marisa Duchêne, jehož článek je v angličtině, nebo Hebime svouj článek v maďarštině (nebo můžete použít Google Translate). O vozidlech, která nebyla zmíněna v těchto článcích, mohu sdílet obrázky a plány, které mám, nebo jiné samostatné texty. Mám také Tankopedia stylu TD , střední a kolový tankové historické popisy s náhledem plné velikosti vozidla.

Děkuji za přečtení!

Původní článek v angličtině zde.

mikemp

Zajímám se o techniku druhé světové války. Rád hraji samohybné dělostřelectvo.

5 1 vote
Article Rating
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments