OznámeníWorld of Tanks

Italské těžké tanky

WG před chvílí zveřejnilo video o italských tancích, Přinášíme vám rozbor videa.

Nová větev italských tanků bude začínat odbočkou z P.43 bis na Carro P 88 na 7. tieru. Dále na 8. a 9. úrovni bude Progetto 54 a 66, celá větev bude zakončena Rinoceronte na 10. úrovni

Carro P.88

Na VII. tieru je Carro P.88. Tank není osazen dělem s dobíjecím zásobníkem, ale je osazen dvěma typy děl s vysokou rychlostí palby.

Konstrukce vychází z válečných zkušeností, kdy má převodovku umístěnou v zadní části, což ulehčovalo jeho údržbu. Taktéž disponuje velice slušnou mobilitou i přesto, že patří do třídy těžkých tanků. Podobným směrem se ubírali britští konstruktéři.

 

Progetto CC55 mod. 54

Úroveň VIII, Progetto 54, pokud předchůdce vycházel z britské tankové školy, tak tento tank si bere inspiraci u amerických vozidel z 50. let sloužících v italské armádě.Je lépe pancéřovaný než Carro P.88. Hlavní zbraní tanku je výkonné 105 mm dělo.

Vozidlo má vylepšený systém automatického dobíjení zásobníku. Pokud nejste v ohrožení, nabíjí stejně jako italské střední tanky, změna nastane při střelbě. Lehce si to uvedeme na příkladu. Máte nabitý jeden granát a druhý se nabíjí. Při výstřelu z Pantery musíte počkat na nabití druhého, ale při výstřelu z těžkého tanku se zkrátí čas nabití o polovinu. Je to indikováno rozsvícením bílé značky u časovače.

Mechanika bude teprve testována, je stále ve vývoji.

Progetto C50 mod. 66

Klasický mobilní těžký tank se silným čelním pancířem a 120 mm dělem. Vozidlo vychází z německé tankové školy po 2. světové válce, respektive jeho základy najdeme v projektu Standardpanzer, z nějž čerpal i francouzský AMX 30. Díky dobrým jízdním vlastnostem a výhodou automatického nabíjení je velice samostatný na bojišti.

Rinoceronte

Italsky nosorožec, je vrcholkem nové větve, i přes zařazení do třídy těžkých tanků je velice mobilní a proto je vhodný na výpady na křídlech společně se středními tanky. Díky jeho silnému pancíři lze použít k průlomu obranou. Velmi silné 127 mm dělo s poškozením 490 HP na výstřel z něj činí velice nebezpečného protivníka. K tomu přičtěte jeho vylepšené nabíjení a je na světě bestie.

Celkově jsou italské tanky mobilní s velice dobrou palebnou silou. Jejich zařazení do hry by nemělo narušit rovnováhu.

Progetto C45 mod. 71

První na supertestu se objeví prémiové vozidlo na VIII úrovni

Jedná se o bojové vozidlo, které vzniklo na základě studia německých vzorů italskými designéry. Tímto způsobem byla vytvořena celá řada vozidel s mnohem nižší hmotností, která nebyla příliš nápadná. V té době se navíc objevilo nové řešení ve výrobě pancéřování – štíty proti HEAT, na kterých se pracovalo během druhé světové války. Progetto C45 mod. 71 má skvělé sklony pancíře a mírně zaoblené rohy věže.

Tento tank je velmi vhodný proti nepřátelům stejné úrovně v první linii. V pozičním boji je ještě lepší, pokud využijete terén ve svůj prospěch. Úhel deprese -10 stupňů umožňuje zcela skrýt trup a blokovat poškození věží. V této pozici je efektivní pancíř ještě silnější a mnoha nepřátelům může způsobit spoustu problémů.

Progetto C45 mod. 71 brzy spolu s dalšími italskými těžkými tanky přejde na supertest, kde budeme upravovat jeho parametry, dokud nebude uveden do hry. Po provedení změn vás budeme informovat o jejich podrobnostech.

Data z prvního testu pro Progetto C45 mod. 71

Úroveň: HT-8, Itálie, prémiová
Výdrž: 1400
Výkon motoru: 600 hp
Hmotnost: 48,16 t
Maximální zatížení: 52,0 t
Výkon na tunu: 12,46 km / t
Maximální rychlost / couvání: 50 / – 15 km / h
Rychlost otáčení: 27,12 ° / s
Rychlost otáčení věže: 27,12 ° / s
Odpor země: – / – / –
Dohled: 380 m
Dosah radia: 525 m

Pancíř korby : 135/75/30
Pancíř věže: 185/80/50

Dělo: Cannone da 105/55

Poškození: 360/360/440
Penetrace: 218/270/105
Rychlost střelby: –
Průměrné poškození za minutu: 2 048
střel v zásobníku: 3 náboje.
Čas nabíjení mezi výstřely: 3,0 s
Čas nabíjení na náboji : 14,4 / 12 , 5 / 10,5 s
Čas pro úplné nabití: 37,39 s (Čas mezi vystřelením poslední střely v zásobníku a vložením nového zásobníku)
Rozmíření na 100 m: 0,4
Čas zaměření : 2,59 s
Deprese / elevace: – 10 ° / +20 °

 

Posádka pro 4 osoby: velitel, řidič, střelec a nabíječ.

Hodnota kamufláže:

  • Maskování stojícího vozidla: 6,9 / 1,37% (pro stojící vozidlo / pro stojící vozidlo po výstřelu);
  • Maskování vozidla v pohybu: 3,42 / 0,68% (pro jedoucí vozidlo / pro jedoucí vozidlo po výstřelu).

Doufám že jsem při překladu něco nepopletl.

Mohu, ale říci že nová mechanika nabíjení se mi zdá trochu “OP” a dost znevýhodní už tak slabší zásobníkové tanky. A nový prémiák? Ten strčí do kapsy Progetto mod. 46. Uvidíme jak se situace bude vyvíjet.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

5 1 vote
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments