Common TestWorld of Tanks

Bohatýři v příští aktualizaci

Nevím, kolik se tu najde lidí, kteří v dětském věku četli “Krásu nesmírnou” a podobné knížky

Ale právě takovým budou jména tří stylů, které si dnes představíme, známé. Styly totiž nesou jména právě po hrdinech z ruských legend, bylin a pověstí. Údajně prozatím nejsou tato jména oficiální, do hry se tak můžou dostat pod názvem jiným.

3D styl „Ilja Muromec“ pro ST-II

Ilja Muromec je patrně nejznámější z ruských hrdinů. Jeho jméno je oslavováno v mnoha ruských bylinách (lidové básně). Spolu s Dobryňou Nikitičem a Aljošou Popovičem je považován za jednoho z nejvýznamnějších rusínských bohatýrů, protějšků evropských rytířů. Pro zajímavost, jeho jméno nesl i jeden z opravdu velkých dvouplošníků v počátcích letectví. Pokud se malinko vyznáte ve starých chladných zbraních, budou vám meče a další zbraně a vybavení, které je součástí stylů, připadat jako vikingské – což je naprosto v pořádku, protože seveřané (v Rusku pod názvem Varjagové) se na Kyjevskou Rus opravdu dostali a v podstatě se stali základem místní šlechty. Tvůrci stylu si tedy podle mě dali dost práce s hledáním vhodných předloh pro výzdobu – otázkou samozřejmě zůstává, jak by se takové věci ocitly na reálných strojích.

3D styl „Aljoša Popovič“ pro Objekt 268


Aljoša Popovič – fiktivní postava, hrdina ruských bylin. Objevuje se jako jeden ze tří velkých legendárních rusínských válečníků. Měl to být syn papeže Leontiho z Rostova. Legendy praví, že ihned po narození uměl jezdit na koních a používat zbraně. Patrně právě na to odkazuje velmi pěkně zpracovaná přilba na světlometu, štít, kopí a další věci rozmístěné všude po vozidle a vzadu pak jezdecké sedlo, přesně v dobové formě takového “křesílka”, z níž bylo velmi obtížné jezdce shodit a poskytovalo výbornou oporu při útoku kopím v plné jízdě. Právě kvůli takovým útokům se těžko oděný jezdec často přirovnává právě k “tanku tehdejšího bojiště”

.

3D styl „Dobryňa Nikitič“ pro Objekt 705A


Dobryňa Nikitič – hrdina středověkých kyjevských bylin. Jeden ze tří velkých legendárních rusínských válečníků. Dobryňa je znám především jako přemožitel tříhlavého hada z Goryniče, v jiné verzi popisovaného jako drak. Vyznačuje se znalostmi, odvahou a dalšími typicky rytířskými ctnostmi. Na verzi s hadem patrně odkazuje i průvodní text ke stylu :

– Řeknu ti, co se stalo, Nikito Romanoviči. Předevčírem jsme museli tábořit na břehu řeky Smorodiny, poblíž naší základny. V těch místech je bažina, močál zamořený nejen brusinkami, ale také hady. Neměli jsme moc na výběr,  v noci jsme dál jet nemohli. Tito strašidelní tvorové byli tak chytří, že vlezli do našich tanků, aby se zahřáli. Ráno byla celá rota neschopná boje. Nikdo nechtěl sdílet svůj tank s hady. Zmije byly příliš nebezpečné na to sdílet s nimi uzavřený těsný prostor tanku. Jedno kousnutí a tím to pro vás končí. A Tvůj syn nakonec pomohl. Trvalo několik hodin, než je všechny dostal ven. Vypadalo to, že vytahuje z poklopů hromadu zkroucených drátů a kabelů. Jednoho až polévá pot, když si uvědomí, že to byli skutečně hadi. Proto jsme mu začali říkat „Zabiják Hadů“. Chtěli jsme tak pojmenovat jeho tank, ale to odmítl. Vychoval jsi svého syna k odvaze a nebojácnosti. Nikito Romanoviči. Skutečný bohatýr! Uvidíme, jak se osvědčí v bitvě.

 

 

0 0 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments