NázorRecenzeWorld of Tanks

WT Steyr – pohledem obyčejného hráče

Skončily nám Tank Rewards pro měsíc červen a jednou z odměn byl právě Steyr

Historie

Tu nám tady pěkně rozebral Mikemp v předchozím článku. Já si neodpustím dodat to, co nám o tanku říká WG.

“Plán vozidla firmy Steyr, který měl sloužit jako speciální transportér dělostřelectva, který by byl schopný dělo nejen převážet, ale také z něho střílet přímo z podvozku. Aby se zachovala nízká cena a snížila se složitost, využíval plán součásti pásového dělostřeleckého přepravníku Raupenschlepper Ost. Věž a dělo byly dodávány firmou Krupp. Do 2. září 1944 byl vyroben jeden dřevěný model a jeden prototyp.”

Ve hře

Steyr je prémiový stíhač tanků na 7. úrovni. Do hry byl přidán v už roce 2015. Řadí se tedy mezi ta starší prémiová vozidla. Tento Waffenträger, neboli nosič zbraní, byl osazen výkonným dělem ráže 88 mm, stejným jako v tanku Tiger. Vlastnosti má podobné jako linie na Grile 15. Je lehce pancéřovaný a bez kryté kabiny, která je umístěna v zadní části vozidla. Na své úrovni nemá mnoho podobných konkurentů. Pro porovnání vlastností jsem vybral amerického Scorpiona a Superhellcat. V německém stromě je tomuto tanku nejblíže RHM, což je ale vozidlo vyšší úrovně.

Nejdůležitější věcí na stíhači tanků je dělo a v tomto případě je to “osmaosmdesátka”, slavné německé druhoválečné dělo, jež kosilo svoje nepřátele. Ve hře dostalo průbojnost 203 mm, oproti kočce je to lepší a naopak proti “Scorpu” horší. Průbojnost je dostačující i proti tieru 9, pokud vezmete v úvahu, že některá vozidla na další úrovni mají méně než 200 mm a to v top stavu! Pokud vám ani hodnota penetrace na standardním náboji nestačí, můžete použít “gold” s 238 mm.

 

To, co WT ztrácí na penetraci, je dohnáno jinde, v prvé řadě v DPM, kde lehce přeskakuje dva tisíce. I rychlost střely je vysoká (1000 m/s). Přesnost je solidních 0,32 a i další statistiky děla jsou dobré a pro snipera jak dělané. Deprese děla je slabší (pouze 8°), velký problém jsou také dva výrůstky na korbě tanku, které dovolí sklopit dělo pouze o 2°. Je to otravné a ani po více jak 50 bitvách jsem si na to stále nezvykl. Ale co tento tak má opravdu dobré, je elevace děla 45°. Bohužel se mi tuto výhodu zatím nedaří moc využít. Celkově je dělo pocitově přesné a spolehlivé.

Výstupky na korbě WT Steyr

Mobilita tanku je celkově špatná, rychlost 35 a s výkonem 15,71 koní na tunu je to prostě bída. v této kategorii ho Američané strčí do kapsy. Pokud je pocit z děla velice dobrý, tak pohyblivost je katastrofa, často se mi stává, že než někam dojedu, tak jsou všichni mrtví a pokud chci zabrat dobrou pozici, zpravidla je tam rychlejší TD, respektive výkonnější.

Když vezmeme v potaz slabou mobilitu, mohlo by se myslet, že bude mít tank alespoň pancíř, ale ani ten není jeho silnou stránkou. Vzhledem k otevřené kabině je náchylná na HE munici a 20 mm plechu nepomůže často ani proti tieru V. Čas od času odrazíte nějakou haluz. Není radno na to však spoléhat. Ani hit body nejsou žádná sláva, pouze 800, tady je to vyrovnané u všech tří. Ano, vím, trochu vybočuje Scorpion s 820 HP.

Dobrá Steyr nemá pohyblivost, nemá pancíř, co tedy může mít dobrého? Odpovím rychle – je to maskování. Těsně se dotahuje na Scorpiona, ten ale má nevýhodu v polootočné věži. Když se podíváme. Tanky jsou níže v tabulce. Porovnání je bez maskovací sítě, skillu maskování a BiA. Nechal jsem pouze kamufláž, jelikož nejde ze “superkočky” sundat. Steyr je v tabulce dvakrát, druhý je plně vybavený vším, co v porovnání nebylo zahrnuto. Ten tank je prostě neviditelný. Dohled je řekl bych standardní 360 m, což není ani moc ani málo, osobně používám bino. Cena nábojů také potěší, pouhých 252 kreditů. Na západní straně Atlantiku je asi draho.

Zhodnocení

Není to špatný tank, hodí se na pasivní hraní, tak jako obě srovnávaná vozidla. Hodně často chybí WT jejich rychlost. Je to spíše sběratelský kousek, nehodí se ani moc na školení posádky. Čtyři členy ve složení velitel, řidič, střelec a nabíječ nemá žádný německý stíhač. Na výdělky je dobrý, 10 bitev a s PÚ 400 000 stříbra. Trochu si asi klepete na čelo, proč tohle píši. Mnoho hráčů si vezme jako odměnu právě tank, který hned prodá, když vidím, kolik mi za 10 bitev vydělal, tak jeho hodnota maximálně za 50 musí být v garáži. Když už bych chtěl z TR vydělávat, asi bych volil spíše PÚ než tank a následně ho prodat.

Je to dobrý tank na výdělky, ale není s ním taková zábava jako s rychlými a pohyblivými tanky a v “devítkách” ostudu neudělá a to i bez “goldu”. Mimochodem držím na něm velice podobné kombi jako na porovnávaných vozidlech. Odkazy jsou hned na začátku článku. To je vše, co bych k tomuto stíhači napsal.

Galerie

Nakonec tu mám opět velkou galerii screenů od Kipinky

 

 

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

5 1 vote
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments