OznámeníWorld of Tanks

Ruinberg po třetí a Hranice říše komplet jinak

Úpravy map ve velkém.

Velitelé!

Plánujeme další kolo změn u map Ruinberg a Hranice říše.

RUINBERG

Důvody k přepracování: 

Na mapě jsme si všimli silného a vzrůstajícího nevyvážení ve prospěch týmu ve spodní části.
Na základě analýzy statistických dat, která jsme nashromáždili, bychom rádi otestovali následující změny, jejichž cílem je vyvážit pozice týmu v horní části mapy. Přesto bychom rádi zachovali stávající formát bitev a neměnili ho na úplně symetrický.
Všechny změny celkově ovlivní městskou oblast.

 

Ruinberg schéma změn (minimapa)

Co jsme přidali: 
Po předchozím testu byly odstraněny změny 8.1 a 8.2, protože nepřinesly požadovaný efekt. Ostatní změny zůstaly. Malé město bylo vyčištěno od rušivých vizuálních prvků a malých zničitelných objektů.
K předchozím úpravám byly také přidány body 9 a 10.

Ruinberg – původní/nově:

Bod za bodem: 

1. Byla otevřena obytná oblast, čímž týmu v horní části mapy přibyly možnosti, jak využívat ulice, cesty a pozice pro dělostřelectvo. Spodní tým má také v otevřených obytných oblastech podobné pozice. Díky tomu na mapě přibyly další hratelné oblasti a z jejího levého horního rohu zmizela zastaralá slepá ulička.


2. Zničená budova s palebnými pozicemi (podobná té poblíž spodní základny).


3. Namísto středové budovy jsme přidali další průjezd s pozicemi pro tým v horní části. Pro tým v obraně to vytváří nové příležitosti k zastavení nepřátel postupujících na náměstí nebo k boji proti vzdálenějším pozicím (obvyklé zpomalení postupu spodního týmu na náměstí nebylo odstraněno).


4. Na těchto místech byly po stranách budov přidány hromady cihel. První hromadu z bodu 4 můžou využít hráči horního i spodního týmu.


5. Tvar obytné oblasti byl upraven tak, aby ze strany umožňovala zásahy. To umožňuje zaujmout poblíž více pozic.


6. Byla přidána pozice na odstřelování průjezdu pro spodní tým.


7. Menší změna. Překážející hořící korba vozidla byla odstraněna.
8. Střílny ve zdech byly uzavřeny. Jeden „balkón“ zůstal.


9. Bylo přidáno několik budov, které umožňují skrýt se před balkónem z bodu 8 a několika dalšími palebnými liniemi.


10. Malá hromada cihel. Nebezpečná pozice, která sice umožňuje skrýt se před balkónem na bodě 8, ale je otevřená jiným palebným liniím a dělostřelectvu.
+ k větší rozloze mapy.


10.1 Mapa byla rozšířena v oblasti horního výchozího bodu.  Hlavním cílem této změny je posunout průjezd pro horní tým dál od středu mapy, omezit nutnost odhalování pro tyto oblasti a vytvořit pro spodní tým pozice se stejnými podmínkami. Nyní je snadnější přesouvat se mezi městskou zástavbou a travnatými oblastmi.

Předchozí změny na mapě zde a zde

HRANICE ŘÍŠE

Důvody k přepracování:

Celkový design mapy ve tvaru koridoru, slabé propojení linií, nedostatek příležitostí k manévrování a nevyváženost ve prospěch týmu ve spodní části.

1. Linie pro střední a lehké tanky byla přepracována, aby poskytovala více příležitostí k manévrování. Mezi branami ve středu mapy bylo vytvořeno další spojení (zóna #4).

2. Pozice pro stíhače tanků byla upravena, aby poskytovala větší kontrolu nad průjezdem ze zóny pro těžké tanky (zóna #5) a nad nově otevřenou oblastí (zóna #6).

3. Bylo odstraněno nároží, aby se vyvážila doba příjezdu těžkých tanků do zóny #5.

4. Brána ve středu mapy byla rozšířena. Terén mezi zónami 4 a 5 (v oblasti bran) byl narovnán. Okolí hory nyní poskytuje palebné linie mířící na bojovou oblast pro těžké tanky (zóna #5). Terén byl upraven pro pohodlnější herní zážitek. Byl přidán kryt ze zóny #1.

5. Bojová oblast pro těžké tanky byla kompletně přepracována. Spodní tým přišel o výhodu. Terén byl celkově narovnán, aby se na něm pohodlněji jezdilo.

6. Linie v rohu mapy byla kompletně přepracována. Nyní umožňuje snadnější útoky z křídel na bojovou oblast pro těžké tanky (zóna #5) a pozice pro stíhače tanků (zóna #2 a #7).

7. Pozice pro stíhače tanků byla upravena tak, aby umožňovala větší kontrolu nad průjezdem ze zóny pro těžké tanky (#5) a nad nově otevřenou oblastí (zóna #6).

Co si myslíte o těchto změnách?

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

4.5 2 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments