KlanyWorld of Tanks

Netřeba představovat -DAFFY

Dnes tu mám velitele klanu DAFFY, M4linovskiy, vítám tě.

DAFFY jistě patří mezi velice známe klany, i přesto nám ho v “rychlosti” představ.

Ahoj. Myslím, že klan DAFFY se ihned po svém vzniku zapsal velmi dobře a není ho moc potřeba představovat. Je tu zdravé jádro, kolem kterého celý klan funguje, což je myslím základ. Zbytek se tak nějak průběžně vyhazuje a zase nabaluje, asi jako všude jinde 😀 Daří se nám držet na TOP pozicích a před pár dny jsme otevřeli i druhou divizi. To asi tak ve zkratce vše 🙂

Nepotřebné představení máme za sebou. Jak dlouho jsi velitelem a co stálo za tím, že ses toho ujmul?

Velitelem klanu jsem už 470 dní a dá se říci, že jsem od počátku ŠÉFIS, ačkoliv se za úplného diktátora nepovažuji, máme tu spíše takové kolektivní rozhodování. Založení DAFFY vzniklo tak, že jsme se jako menšina (cca 30 lidí) oddělili na kampaň (Soldiers of Fortune), a po skončení této akce jsme se rozhodli dále pokračovat v tomto sami, protože jsme vše brali na pohodičku (NO STRESS) a to v předchozích klanech moc nešlo, no a nakonec jsme to dotáhli až na tuto pozici, kterou momentálně máme a to jest 3-4. místo CZ/SK klan (záleží na tom, jak se ANWAY vyspí) 🙂 

I když říkáš no stres, tak je nutná nějaká aktivita a ta určitě je , když se držíte na 3. nebo 4. místě na české scéně, jaké elo je potřeba na tuto pozici? Předpokládám, že dvě ofenzívy denně jste schopni složit.

ELO na osmičkách a šestkách neřešíme, jelikož není mod, při kterém lze expit nová vozidla či vydělat money, protože public je rozbitý, tím pádem expíme právě v šarvátkách. Takže se snažíme a držíme si ELO na X kolem 1500+ a pozici do TOP 20 EU. A ano, denně je nás online kolem 50 lidí. Když běží kampaně o tank, tak se aktivita nečekaně zvýší a online lidí najednou vyskočí na 80. Každý den jezdíme, momentálně už od sedmi hodin.  

No public je public, tam je to se hrou dosti ošemetné. Globální mapa pro vás jistě není žádný problém. Jak to jde v poslední sezóně?

To v žádném případě. Letošní 14. sezony GM se účastníme, z počátku byla cesta trnitá, pokaždé když jsme se vylodili a rozšířili naše území, tak nás smetl vlak na první dobrou, ale my jsme se nedali a jako Fénix, když z popela povstal, tak i my jsme museli 5x znova podstoupit opětovné vylodění na GM. Kooperace aliance i hádky mezi klany a námi byli každodenní rutinou, někdy jsme se dohodli, někdy ne. Posledních 14 dní bylo pro nás klíčových, protože jsme se dokázali úspěšně vylodit, rozšířit a nakonec upevnit naše území. Celkově se nám systém 14. sezony GM nelíbí. Může za to fakt, že klany co jsou o úroveň níž, než TOPové klany, nemají možnost si přijít na větší obnos goldů, z důvodu nesmyslného přesouvání Svitmanova vlaku, a proto odchází hrát na tier 8 GM.     

Podobnou odpověď jsme čekal, ale co ten systém, to mne docela zajímá? Moc se globálky neúčastním, měl jsem za to, že systém je už po tak dlouhé době “doladěn”.

Abych to shrnul, tak mapě vévodí cca 4 topové klany, které jsou spolu v alianci a vlastně kontrolují veškeré zastávky vlaku. Vzhledem k tomu, že stanice jsou známé cca 3-4 dny předem, než tam vlak přijede, mají tyto topové klany dost času na přemístění do těchto provincií a zfarmí je. Tím pádem ale narušují všechny aliance ostatních klanů a prakticky nikdo jiný nemá šanci vzdorovat. Z těchto území pak díky vlastním dohodám inkasují až 50.000 goldů denně – což je trochu přepal, nebo ne? 😀 Taková je momentální situace na globálce. Dříve to bylo vyrovnanější a nějaké ty šance měli i “slabší” klany hlavně z důvodu, že dříve tato “bonusová” území s více goldy byla známa pouze den předem a lepší klany tak neměly tolik času na přemístění a musely jen odhadovat pozici, kterou když špatně odhadly, tak jim trvalo déle se tam dostat. A území s třeba 4000 goldy farmil alespoň den dva klan třeba s 900 elo. Tyto klany jsou v tomto systému absolutně mimo hru – nezískají nic a ty lepší vše. Což je špatně, nebo ne? 

Nečekal jsem až takové problémy, časem se na to najde snad lék. Když jsi mluvil o aliancích, domlouváte se s klany a snažíte se o spolupráci a společný postup?

Ano, máme několik klanů s kterými kooperujeme na GM a navzájem si pomáháme a domlouváme se na různých plánech. Můžeme podotknout, že v letošní sezoně, po delší době, se nám  povedlo spolupracovat s TOP českými klany, což je na českou povahu vzácnost.   

Počkej po dlouhé době spolupráce s českými klany? To je domluva tak složitá?

Z pohledu našeho diplomata je domluva s mezinárodními klany jednodušší hlavně proto, že klany chtějí samy sehnat nějaké spojence, jsou nápomocní a neřeší nějaké ego a umístění, kdo bude lepší a kdo horší. Kdežto domluva na české scéně je někdy dosti nepřijemná kvůli závisti, nechtějí si pomáhat, aby náhodou ten druhý nebyl lepší apod… Určitě to znáte, jak si klany navzájem “honí ego” po kampani, jak jsou lepší než tamten apod… 

Ego je silný protivník, nejen ve WoT, ale o tom bychom se mohli bavit dlouho a dlouho. Zpět ke klanu. Bylo mi jasné, že jste velice aktivní. A vlastně se k tomu egu teď zase vrátím, protože se chci zeptat, jak jste dopadli v poslední kampani. Tak jak tedy dopadla poslední kampaň?

Dobře. V poslední kampani jsme skončili do TOP 20 EU klanů. konkrétně na 19. místě a mezi CZ/SK jsme skončili na 4. místě. Jeli jsme na 4-5 týmů a na tank jsme dotáhli všechny zúčastněné (93 licencí). Tak jsme se pochlubili a zvedli si Ego. 

Dobře dobře. Budoucí kampaň budete chtít jistě obhájit minulé úspěchy, nepletu-li se?

Ne, nepleteš. V další kampani chceme opět jet na 4 týmy, dotáhnout všechny na tank a jako bonus se chceme pokusit o získání znaku Géčka (to jest 1% klanu + 1% hráčů).

Tak to jste na tom s bojováky dobře, mnoho klanů má problém sehnat dobré velitele bitev.

Momentálně máme 3 schopný velitele (já – M4linovskiy__ = velitel klanu, PsychopatGoat_NOOB_ = zástupce velitele, _ALFAa_ = bojový důstojník) a máme další 3 v zácviku (dukl, CraZy_Luciano, Tim_is_BeAsT). To nám musí stačit.

Když jsme to tak pěkně probrali, zbývají na konec ještě podmínky, za kterých je možnost k vám nastoupit. Asi to nebude pro každého.

Ne, to není asi pro každého, základní požadavky jsou:

Celkové WN8 1900+ (lze udělit výjimku).
Mít na META tancích okolo 3,2k+ DPG (viz. T95 Chieftain, Obj 907, Obj 279, Obj 260, 277, Obj 430U, 50 TP…).
Min 3x tier X v garáži (Obj 260, Obj 277, Obj 279, T95 Chieftain, Obj 907, Obj 430U, EBR 105 …)
Povinnost používat komunikační program TeamSpeak

Jsme ochotni i slevit z požadavků, dmluvit se dá vždycky, ale když nemáš v garáži Chieftaina, nebo 907, tak do [DAFFY] nelez! Ovšem máme nově založenou naši “poddivizi” [D4FFY], kterou můžete kontaktovat na čísle:  RedLine_Is_Kocvara

Dobře, tak já k vám nejdu. Všiml jsem si, že na začátku jsi zmiňoval D4FFY, nechtěl jsem to moc rozebírat, ale když jsi to už podruhé zmínil. Co tedy ve vaší “farmě” požadujete pro vstup a jak to celé vlastně vzniklo?

Ona to v podstatě není farma ani poddivize v pravém slova smyslu. To jsme nikdy ani nechtěli, ono zakládat nový klan v této době je nesmysl. Nicméně nedávno nás oslovil klan WZCZE s tím, že by se chtěli připojit (hlavně hráč RedLine_Is_My_Life, který u nás hrál poslední kampaň a zná se doteď dobře s vedením). No a vzhledem k tomu, že mají postavené opevnění, dobré ELO i dostatek lidí v klanu, tak slovo dalo slovo a vzniklo D4FFY. Nicméně do ničeho jim nekecáme a je to samostatná jednotka. Samozřejmě spolupracujeme při wargames, na globálce a podobně 🙂

Základní podmínky vstupu jsou: 1500+ wn8 nebo 1800+ recent wn8

Minimálně 3x Tier X z uvedených → Obj.140/907,Obj. 277/260/WZ.5A,EBR 105,S.Conqueror,T95/FV4201 Chieftain,Obj.279(e),Obj.268 4

No tak tady už se blížím, ale i tak je to pro mne ještě kus práce, abych se mohl vůbec do “farmy”. Takže v D4FFY můžu kontaktovat “RedLina”. Koho u vás v hlavním klanu?

Od nabírání nových hráčů máme určený náboráře: Dukl, Chewymeister_NGNT a Strasak93. Mimochodem ten má i twitch kanál. Pokud tedy chcete vidět, jak se u nás hraje, zajděte se podívat.

Jo o Strašákovi vím, ale ještě jsem se tam nebyl podívat. Jak jsem psal v neděli, času nemá tolik, kolik by si člověk přál. Uděláte si třeba jako klan čas na nějakou akci?

Minulý rok se pořádal takový malý “mikro sraz”, který bychom letos chtěli udělat ve větším i s půjčením tanku a projížďkou v něm… Zároveň každou sobotu od 22:00 pořádáme “alko” wargames. Máme i klanová trička.

Alko wargames? Asi tuším co to je, ale trochu rozveď, prosím.

To není nic oficiálního, v podstatě mě to teď napadlo 😀 Nehrotíme to, popíjí se a však to znáte… Řeší se takové ty dospělé věci, pomlouvá se velitel, pomlouvají se hráči, kteří zrovna nejsou na TSku a tak, klasika 🙂 

Vypadá to, že máte v klanu celkem pohodu, i přes fakt, že jste jeden z těch top klanů. Líbí se mi ty alko war Games, pomáhá to udržet v klanu uvolněnou atmosféru. Nakonec tady pokládám otázku, zda je něco, co bys chtěl dodat. Položím jí i tobě.

Chtěl bych poděkovat svým rodičům, že jsem se díky jejich trpělivosti mohl stát velitelem klanu a také rodičům Gouta, kteří trpí jeho agresivní výlevy. 🙂

S pozdravem váš Maršál !!!

Já ti poděkuji za zodpovězení mých otázek a přeji mnoho zdaru do budoucna jak na bojišti, tak v životě. Ahoj.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

4 1 vote
Article Rating
15 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments