OznámeníWorld of Tanks

Polská 8 a 9

Sstyx zveřejnila další novinky ze supertestu je o “chybějící” polské tanky.

Velitelé!

Supertest si žádá další nováčky na otestování a tentokrát se dočká dvou vozidel z nově přidané větve polských středních tanků.

CS-53

Pojďme začít se středním tankem VIII. úrovně CS-53. Ve své nejlepší konfiguraci je tento Polák vyzbrojený 100mm dělem, které uděluje 300 HP alfa poškození. Nabíjení mu trvá 8,6 sekund a běžnou AP municí ukousne jednou střelou 212 mm z nepřítelova pancíře. Munice typu HEAT má průbojnost vyšší, a to až 290 mm. Z ostatních vybraných parametrů má tank rozptyl 0,38 na 100 metrů, rychlost zaměřování je 2,5 sekundy a jeho dohled činí 380 metrů.

To znamená, že tento Polák ví, jak udělit poškození. Jaké poškození CS-53 ustojí? Množství jeho HP činí 1 300. Jeho věž má přední pancíř o tloušťce 190 mm a 90mm horní zkosený pancíř. S měrným výkonem 17,8 hp/t dokáže tento střední tank vyvinout maximální rychlost až 50 km/h.

Celkově je CS-53 podobný již dříve oznámenému CS-52. Jde prostě o klasického všeuměla středních tanků. Jeho dynamika a palebná síla mu umožňují poprat se s různými úkoly, od manévrování na křídlech jako součást větší skupiny středních tanků až k podpoře těžkých tanků v obraně.

CS-59

Druhý Polák, který bude přidán do Supertestu, je střední tank IX. úrovně CS-59. Podobně jako další polská vozidla je vysoce univerzální a nemá žádné vyslovené nevýhody. Všechny jeho parametry jsou středové, včetně dohledu 390 metrů i jeho 105mm děla. Toto dělo uděluje 390 HP alfa poškození. Za pomoci standardní AP munice dokáže probít nepřátelský pancíř do 252 mm, za 8,8 sekund znovu nabít a pomocí speciální munice typu APCR probít až 293 mm.

S 1 800 HP je i jeho výdrž v boji na středních hodnotách. Podobně je na tom i jeho pancíř, jehož hodnoty jsou doslova typické pro střední tanky: věž má 130mm pancíř v přední části, zatímco pancíř korby je vpředu 110 mm silný. S měrným výkonem 18 hp/t dokáže vozidlo zrychlit až na 50 km/h.

Obecně se dá říci, že CS-59 je běžným potomkem polské větve. Jeho parametry vyvažují palebnou sílu a pohyblivost. V nadaných rukách se projeví všestrannost tohoto vozidla nejlépe.

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

5 1 vote
Article Rating
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments