NázorRecenzeWorld of Tanks

Super Pershing – reedice

T26E4 Super Pershing je mutací tanku M26 Pershing, jenž najdeme ve výzkumném stromě.

Historie

Historii nebudu dnes moc rozebírat, podíváme se pouze na to, co nám o něm říká WG.

“Pro zvýšení palebné síly bylo v lednu 1945 na T26E1 namontováno nové dlouhé 90mm dělo. Prototyp byl označen jako T26E4. Vývoj byl přerušen v lednu 1947 kvůli problémům s dělem a nabíjecím mechanizmem. Do té doby bylo vyrobeno celkem 25 vozidel, ale nikdy nebyla zařazena do služby.”

Přeci jen udělám jedu historickou poznámku, v označení tanků. Možná pro někoho to bude novinka, pro někoho známá věc. Původně byl klasifikován jako těžký tank, posléze se klasifikace změnila na střední. Jistě si vzpomínáte na mé porovnání Renegade vs. T26E5, která je ve hře brána jako těžký.

Historii vozidla nám přiblížil mikemp, pokud máte zájem podívejte se na jeho článek.

Ve hře

Největší výhodou tohoto tanku je omezený matchmaking. Proto jeho porovnání nebude s jinými vozidly. Ano dal by se srovnávat s dalšími “omezenci” stejné třídy jako je Type 59 nebo T-34-3, ale porovnání by to bylo celkem nevyrovnané a nic neříkající, tyto tanky mají naprosto jiný herní styl. Mohl bych ho porovnat se standardním Pershingem, ani zde by to ale nebylo to pravé ořechové. Tak tedy pojďme na to.

Hned na začátku si dovolím malou odbočku. T26E4 je nazýván mnoha hanlivými názvy Super šnek nebo Super plečka, našlo by se asi mnoho dalších. Dají se celkem chápat. Tank v dnešním nastavení hry je tak trochu za zenitem. Každopádně je stále použitelný, ale není pro každého. Super Pershing je tak trochu kříženec HT a MT. Jedná se o pomalé a neohrabané vozidlo jako těžké tanky a přitom jeho balistická ochrana, neboli pancíř, nedosahuje kvalit této třídy. Tady končí podobnost s “těžáky”.

Teď budete namítat, že jeho pancéřování je posíleno čelními pláty na podvozku a věži. Ano je to tak, pro něj typické pláty na podvozku a věži jsou pro někoho, kdo neumí mířit, či hraje na autoaim, poměrně zásadní překážkou. Pokud se protihráč bude snažit, je pro něj tank snadným cílem. Pod pláty na věži jsou lehko probitelná místa. Dále je tu kulomet na podvozku a “trubky” na velitelské věži. Kdo by nevěděl jsou to přídavné stabilizátory děla.  Většina tanků 7. tieru je ho zde schopna penetrovat bez větších problémů. Další místa na tanku netřeba zmiňovat. Jejich pancíř poslouží maximálně proti nízkým tierům.

Slabá místa tanku

Hlavní, co podědil po středních tancích, je dělo ráže 90 mm. Průbojnost 202 mm na standardní munici by vám mělo stačit na většinu cílů. Pokud by se stalo, že i to bude málo, je tu APCR s 258 mm. Zásoba nábojů je 54 kusů. Což je dostatečné množství pro kombinaci různých typů střeliva. Tank dostal v patchi 1.2 celkem slušný buff děla, kdy původně měl 192 mm na standardní munici a také rychlost střelby byla zvýšena. Bohužel další statistiky děla nejsou tak slavné. Tady jen pro zajímavost uvedu hodnotu penetrace top děla na standardním stroji, která je 190 mm. Relativně vysokou rychlost zamíření sráží velké rozostření při pohybu a ani přesnost není nijak oslnivá. Ani DPM není moc valné, cca 1800 HP. Jiné prémiové stroje je mají přes 2000. Vrátím se trochu k patchi, kde dostal buff, při tomto vylepšování dostal i 110 koní k výkonu motoru.

Závěr

Tento tank je prostě hybrid, dá se hrát jako slabý těžký tank z druhé linie za ostatními těžkými tanky, protože neoplýváte pancířem. Nebo jako průlomový střední tank, kdy vám pomůže přídavný pancíř. Díky mobilitě se může stát, že vám spoluhráči ujedou a nakonec si nic nenastřílíte, či utečou a vy to nestihnete. Hra na střední vzdálenost by měla tomuto vozidlu vyhovovat, ale není to žádný sniper. Je to prémiový tank ze “staré školy”, kdy se při vydávání prémiových vozidel šlo cestou non OP, což znamená, že prémiový tank byl o něco “slabší” než ten z výzkumného stromu. Tato “nevýhoda” byla kompenzována omezeným MM +1. U hry s tímto strojem se musí zkrátka hodně přemýšlet.

Tank se v bitvě moc často nevidí. Po úpravě se ale začal objevovat častěji, ale potkáte jej stále zřídka. Proti nováčkům je to bestie, když se střetnete se ze zkušenějším soupeřem, je s vámi často ámen. Tento tank je prostě jiný, nemá jasně určené místo na bojišti.

Pro mne je Super Pershing srdeční záležitostí, byl to můj první prémiový stroj, a to ještě “zdarma”. Vyjel jsem si ho v maratonu nedlouho po založení účtu. Mám na něm přes 2500 bitev. Je pravdou, že již dlouho jsem s ním nevyjel z garáže, i přesto v ní bude mít vždy své místo.

Galerie na konec

Musím poděkovat Kipince, která pro nás dělá exkluzivní screnshoty. Její talent se neomezuje pouze na pěkné obrázky ze hry, ale i na stream. Pokud by vás zajmala i její hra podívejte se o víkendu na její Stream na Twitch.

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments