KlanyWorld of Tanks

Klan OMGOD

Série rozhovorů s klany pokračuje dalším dílem.

Dnes tu mám klan OMGOD, jehož zástupcem velitele je Zbojnikovec a Martymcix. Vítám tě a poprosím tě, abys nám na úvod představil svůj klan, v němž jsi velitelem. 

Ahoj. Naším současným klanem je OMGOD, do kterého jsme vstoupili v září 2019. V podstatě jsme parta lidí, která se seskupila před pár lety v CSA-4. CSA-4 byly ale po nějaké době vedením CSA uzavřeny, tak jsme si museli hledat nové zázemí. Tímto novým zázemím se stal skomírající GU-N, který jsme postavili zase na nohy. Po přibližně ročním velice úspěšném fungování v GU-Nu, došlo k neshodám s velitelem klanu, s kterým jsme se rozešli. Nastala tedy doba opět hledat nové zázemí a nakonec byl vybrán klan OMGOD (divize z Dagod, bývalá, která umřela).
Vždy při přecházení do nového klanu za námi stáli téměř všichni členové a přestupovali jsme tedy hromadně (cca 75 lidí), proto nebyl problém s jakýmkoliv rozjížděním klanu
Jak v CSA-4, tak v GU-Nu jsme absolvovali 2 úspěšné kampaně (vždy okolo 65 až 75 licencí) a nyní v OMGODu v tomto duchu pokračujeme (84 licencí).Vytvořili jsme komunitu lidí, kde si zakládáme na dobré pohodě, ale zároveň aktivitě a chceme, abychom byli rozumnou alternativou proti hraní na publicu (toxičtí hráči u nás nemají místo). 

Po krátkém představení, jak jste začali, nám řekni něco o struktuře velení klanu, jakým způsobem funguje. Máte tvrdou hierarchii nebo volnější?

Přímo velitele klanu nemáme, ale jsme tři, kteří se věnují provozu a směřování klanu, lze říct, že jsme “velitelé” již čtvrtým rokem (Zbojnikovec, MartyMcix, Monovo)
Velitelská struktura se vyvíjela pomalu už od CSA až doposud a fungujeme jako celistvá skupina. Jako každý, tak i my jsme museli do této pozice dospět a projít si to od rekrutů až po nejvyšší pozice.

Za tu dlouhou dobu, co hrajeme WOT, jsme poznali spoustu velitelů, výkoňáků atd. a když už se nám zdálo, že to nefunguje dle našich představ, tak jsme se začali více angažovat. V prvopočátcích to vlastně ani nikdo dělat nechtěl (“vést klan a starat se o lidi”). Hlavně jsme chtěli udržet pohodovou komunitu, která se nám utvořila, protože jsme za sebou měli už několik štací a klany se vždy rozpadly. Nakonec jsme si asi mysleli, že to budeme dělat lépe a klan se nám nerozpadne. Zatím se nám to snad i daří.

Jak je to dlouho co takhle putujete, než jste zakotvili tady?

Je to přibližně dva roky, co jsme opustili CSA. 

Máte za sebou celkem dlouhý vývoj. Co je tvým, omlouvám se, vaším hlavním cílem kam klan vést a čeho s ním dosáhnout?

Být v první padesátce klanů na EU serveru, na přední příčce v aktivitě a být lepší alternativou pro hraní ve WOT, tedy 15 proti 15 než jeden proti 29. Hrát proti těm kvalitativně lepším, porážet je a ne si honit ego proti nezkušeným hráčům.
Udržet aktivní pohodovou komunitu bez toxických lidí v klanu.

Jen pro pořádek, jak vysoko jste teď v pomyslném žebříčku klanů?

Momentálně se pohybujeme se kolem 70. pozice a je celkem vidět progres, ještě nedávno jsme byli na 100. místě. Bavíme se o 14. sezóně GM. 

Být v padesáti nejlepších klanů vyžaduje vysokou aktivitu, předpokládám, že vás je aktivních alespoň 30 denně.

Více než 30, denně se scházíme většinou tak ve čtyřiceti a když je potřeba, sejdeme se i v 60. Hrajeme převážně ofenzívy a šarvátky, kromě dní kdy jedeme CW. Ve válečných hrách dosahujeme pravidelně na zlaťáky. 

I přesto, že se scházíte v hojném počtu, berete i legionáře nebo lpíte na tom, aby byli jen klanoví hráči? 

Snažíme se skládat bitvy hlavně z klanových lidí, ale někdy se nevyhneme tomu, abychom použili legionáře. Když už se tak stane, tak máme domluvené spojenectví s klany a bereme lidi nejdříve od nich… 

Ke spojenectví se vrátíme, ale teď mne zajímají ještě CW. Předpokládám, že vzhledem k cíli, který jste si dali, jste v této sezoně aktivní.

Ano, účastníme se tak jako každou sezónu, takže i tuto a jak jsi zmínil, cíl je daný a chceme získat goldy, kamufláže a nálepky z této sezony 🙂

Nečekal jsem ani jinou odpověď. Cíle máte vysoké, ale můžete je něčím podložit, například výsledky z poslední kampaně?

Víme, o čem mluvíme, když máme dán cíl být top 50. V poslední kampani jsme to dotáhli na 84 licencí. Každý člen klanu, který se účastnil a měl dostatečnou aktivitu, dostal tank.
Umístění klanu nás až tolik nezajímalo, je to vcelku jedno, jestli skončíte 99. nebo 34., rozhodující pro nás byl počet licencí.

Osmdesát čtyři licencí, to už je pořádná nálož. Další kampaň to vidíte jak?

Přinejmenším stejně. Již tři roky lidé, které vedeme, získávají odměnové tanky. Pro spokojenost členů je důležité jim zajistit odměnový tank z kampaně. Proto jich chceme vždy získat co nejvíce, to je pro nás na kampani vždy priorita. Chtěli bychom sestavit 5 týmů. Hráči v klanu jsou zvyklí hrát spolu a plnit různé úlohy a navzájem se zastupovat.

Pět týmů, kdo to bude všechno velet?
Primárně bojoví důstojníci. Máme jich tu dostatek, každý má trošku odlišný styl velení, ale hráči jsou na ně zvyklí.

Dobře, nechme už plány a pověz mi o využívání legionářů z jiných klanů, máte nějaký spřátelený klan, se kterým dlouhodobě spolupracujete?

Co se týče GM, tak spolupracujeme s nějakými klany, ale to bychom si nechali pro sebe z důvodu diplomacie.
Vzhledem k tomu, že se cz/sk klany neustále rozpadají a zakládají nové, tak je dlouhodobá a úzká spolupráce mezi českými klany složitá. 

Pravda, jeden zanikne a tři se objeví a počet hráčů není nevyčerpatelný. Chápu, že nechceš z “diplomatických” důvodů jmenovat. Zase se trochu posuneme. Jaké jsou vaše podmínky k přijetí do klanu? A k tomu navazující otázka, když nemám úplně to, co požadujete, i přesto se dá k vám připojit?

Tím prvotním jsou samozřejmě čísla. Zajímá nás recent (ideálně nad 2200), aktivita, klanová aktivita a statistiky na X. tier tancích převážně na MT. Dalším je pak náborový pohovor. Podmínky jsou individuální a mohou se u různých hráčů lehce lišit. Takže odpověď na druhou otázku je, určitě ano. Vše se dá domluvit a dlouhodobě to tak i praktikujeme.

Tak, a když se tedy s vámi chci zkontaktovat a přidat se do klanu, na koho se mám obrátit a nebo co udělat. 

Hlavním náborářem je hráč Zbojnikovec. Ideální je dojít na náš teamspeak do náborové místnosti, pak už to jde rychle ?.

Adresa našeho ts je: gs.hkfree.org:9988

Blížíme se ke konci, ale přeci jen se zeptám, zda je klan jen o SH a CW nebo pořádáte nějaké akce jako srazy či soutěže?

Pořádáme soutěže o goldy a bony, jednou za cca 2 měsíce, například největší kombi DMG za měsíc březen, ale i jednorázové na pár dní a i turnaje.
Na léto uvažujeme o menším srazu hráčů, vzhledem k situaci ovšem není nic jisté, ale chtěli bychom. 
O veškerém dění v klanu informujeme na našich facebookových stránkách, které jsou pro členy klanu, takže je nemá cenu uvádět.

Jsme na úplném konci, tady ti dávám možnost sdělit něco, co jsem opomněl a nebo prostě to, co byste chtěli dodat. 

Závěrem – díky za pozornost. Pokud byste měli zájem se k nám přidat, určitě neváhejte a stavte se k nám na ts, ať už jen na pokec nebo přímo na nábor. Teď je ideální čas na to zabydlet se v klanu jako je OMGOD, jestliže chcete v letní kampani získat odměnový tank.  A byl bych rád, aby wg neoprávněně a bez možnosti odvolání nebanoval hráče.

Děkuji vám pánové za rozhovor a přeji vám a vašemu klanu dobré RNG a úspěch v kampani. Ahoj.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments