OznámeníWorld of Tanks

Herní průzkum pro vyvolené po aktualizaci 1.9

Nedávná aktualizace s číslem 1.9 s sebou přinesla nejen výrazné změny, ale také výraznou nevoli ze strany nezanedbatelného počtu hráčů. Osekání technologického stromu a s tím související úpravy rozdělily hráčskou základnu názorově vedví – jedni zavedené změny nesnáší, druzí si je nemohou vynachválit.

Tak aspoň působí celá situace, když si pročtete diskusní fóra nebo jiné komunikační kanály hry. Možná proto se Wargaming odhodlal k vypuštění dalšího dotazníku, který se jako obvykle zobrazil jen hrstce vytipovaných hráčů. Krom toho, že byl tentokrát k dispozici plně v češtině, se od jiných průzkumů odlišoval i rozsahem – vyplnit ho pečlivě, od srdíčka, trvalo přibližně 10 minut.

Průzkum se věnoval širokému záboru témat. Začátek byl samozřejmě ryze obecný – měli jste možnost se vyjádřit, jak moc jste se hrou po této aktualizaci spokojení, a toto téma se dále rozvíjelo více do hloubky. Otázky tak směřovaly i na chyby ve hře – zde jste mohli zaškrtat, jaké typy problémů se u vás po aktualizaci objevily, co jste udělali pro jejich nápravu a zda přetrvávají. Ze způsobu položení otázek bylo zřejmé, že jsou cíleny na problémy se zvukem u kolových vozidel, přemrštěnou hlasitost soundtracku u proběhlého Klubu rváčů či náhlý pokles FPS, který někteří hráči také hlásí. Po této „stěžovací“ části přišel jakýsi vědomostní kvíz, v němž jste odpovídali např. za jakých podmínek se odemyká sběratelský tank. Výsledky patrně poslouží ke zjištění, jestli byly změny představeny i pochopeny správně, nebo mezi hráči kolují mylné informace.

Když už to vypadalo na konec dotazníku, naskočila ještě jeho druhá polovina. Ta se věnovala hře jako takové. Jak na vás působí – jestli se vyvíjí, nebo stagnuje, jestli vás baví, a pokud vás nebaví, tak proč tomu tak je. Přesto i zde by se dal najít jeden konkrétní okruh, kterému se věnoval větší počet otázek: změny munice. V této části jste vybírali třídy vozidel, které podle vás nemohou za současného stavu plně vykonávat svou roli na bojišti, a tuto volbu bylo v dalším kroku zapotřebí zdůvodnit. Průzkum také zjišťoval, jak moc (dle vašeho subjektivního pocitu) používáte standardní/speciální munici a u každého typu granátu (AP, APCR, HEAT…) chtěl znát situace, v jakých je nejčastěji používáte. Řeč došla mj. i na cenu, zda je adekvátní, nebo zda se vám líbí myšlenka, že standardní granáty budou udělovat větší poškození než ty speciální.

Pokud jste tento průzkum také vyplňovali, schválně se ve zkratce podělte, co jste v něm odpověděli. A jestli jste se nedostali mezi vybrané šťastlivce, tak alespoň dejte najevo, jak by zněly vaše odpovědi, kdybyste dostali příležitost je poskytnout. Otázky už koneckonců víte.


Děkuji čtenáři Vortho za článek. Nikdo z redakce zatím nedostal tento dotazník.

0 0 votes
Article Rating
11 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments