KlanyWorld of Tanks

Představení klanu W-E-L

Na konci rozhovoru dávám nabídku na rozhovor s vámi. A dnes je tu se mnou CZ_Morfeus, který využil mé nabídky.

Ahoj Cz_Morfeus, vítám tě tady na rozhovoru, začneme klasicky. Představ nám v rychlosti tvůj klan a třeba nám pověz i něco o sobě.

Ahoj. Klan byl založený 31.01.2014 pod názvem THEOS a svým původem patří mezi nejstarší a nejslavnější CZ/SK klany. Klan už od svého založení patřil na globální mapě mezi nejlepší CZ/SK klany. Až do roku 2015, v tomto roce se původní THEOS rozpadl a začala se psát nová historie klanu. Od 01.03.2016 změnil klan název na současný W-E-L – White Eagle’s Legion, naše motto je: We are W-E-L! We are family!

Co se týče mě samotného, tak je mi 35, ženatý a o dětech mi zatím není nic známo. Tankům se věnuji cca 3 roky s roční pauzou, takže aktivně a intenzivně vlastně dva. 

Tedy jste klan s relativně dlouhou a známou historii, ale co ty, jak dlouho jsi velitelem klanu? 

Já osobně jsem velitelem klanu W-E-L od října roku 2019. Předtím jsem byl v různých klanech na pozici výkonného důstojníka a podobně.

Sice jsi velitelem relativně krátce, ale je vidět, že zkušenosti s vedením máš z dřívějška. Ale co tě vedlo k tomu, abys měl svůj vlastní klan?

Jak stojí v názvu a pro mě to není jen fráze – My jsme rodina. Protože jsem se chtěl dál zdokonalovat a aktivita klanu upadala, rozhodl jsem se přejít do modré divize VAL, tedy do V4L. Nicméně jsem byl stále v kontaktu s hráči z W-E-Lu a nakonec mě bývalý velitel s ostatními hráči ukecali, abych klan převzal a pomohl ho znova rozjet. Kolektiv je z 95% tvořen hráči, kteří jsou 30+ a máme všichni rodiny, tudíž pro mnoho věcí máme pochopení i z toho ,,dospěláckého“ života a často tanky zapneme jen proto, že jsme tak výborná parta. To se pak vše dělá samo a s radostí. I přes to, že tento klan je známý a má bohatou historii, chtěl bych začít s čistým štítem a dosáhnout někdejší slávy.

Když jsi zmínil V4L, jak dlouho jsi v něm byl? Sice jsem nebyl ve V4L, ale ve VAL a mám na něj celkem příjemné vzpomínky.

Cca dva měsíce a myslím, že jsem tam dobře zapadl díky Dawkossovi :), ale W-E-L je pro mě srdeční záležitost. Všechna opevnění máme na X., zálohy pouštíme jakmile jedeme cokoliv v desítkách.

Na Dawkose si taky pamatuji, je to dobrý bojový velitel, ale zpět k tobě a k Tvému klanu. Jaká je aktivita u vás v klanu? Nemám na mysli kolik vás je online, hlavně mi jde o to, kolik se vás sejde a hrajete šarvátky a ofenzívy a hlavně jak často. Přeci jen to je dnes asi nejvyšší meta, když pominu globální mapu. 

Aktivita půl roku zpátky byla skoro nulová, krom pár čet. Nyní máme kolem 30. aktivních hráčů denně. Snažíme se o to, aby se jelo klanově každý den. Denně na rozježdění VIII. a pak přepínáme na deset, pokud kluci chtějí a jakože poslední dobou chtějí, zapneme ofky. 

Při slabé aktivitě, co byla, jsme byli rádi, že dáme dohromady jakýkoli odřad. Teď hrajeme ofenzívy denně a bereme to jako nejlepší přípravu na následující kampaň abychom se sehráli. Každopádně po kampani bychom chtěli hrát ofenzívy pouze počas War games nebo když budou hráči sami chtít. Nejsme Try hard clan. Nejsme fialky, držíme se někde uprostřed na zelené.

Vidím, že máte celkem slušnou aktivitu, ta je potřeba. Jaké jsou vaše dosavadní výsledky, tedy hodnocení klanu? 

Celkové ELO klanu je 9000 a pozice 441. v globálním hodnocení, nicméně pomalu, ale o to jistěji jdeme nahoru.

Když jdete nahoru, o kolik jste se za poslední měsíc zlepšili?

Toto je absolutně jednoduchá otázka 😀 Zlepšili jsme se o aktivitu, která v porovnáním s loňským rokem byla nulová. Co se týče ELA, tak se to těžko hodnotí vzhledem k tomu, že předtím bylo nula nula prd.

Kromě ofenzív – účastníte se globální mapy?

Loňský rok 19 jsme se GM vůbec neúčastnili z důvodu neaktivity klanu, letošní bude doufám o poznání mnohem lepší. To uvidíme v nadcházející kampani a já doufám, že budeme spokojeni. 

Poslední kampaň jsme pro neaktivitu hráčů nejeli. Na následující kampaň, která začíná za chvíli máme poskládané dva týmy a to považuji za největší úspěch od doby, co jsem klan převzal. Historicky jsme dosáhli na cca 60 licencí, bylo to před úpadkem a je to už tak dva roky zpět.

Šedesát licencí, to je celkem velký úspěch. Po znovu nastartování klanu chcete mít v kampani dva týmy. Kdo je bude mít na starosti během kampaně a celkově kdo se u vás stará o velení ofenzív? Vím že někde si ofenzívy a kampaň velí samo vedení klanu.

Z 95% máme dané bojováky, ale ne vždy můžou, tudíž pak přebírá velení nejvýše postavený důstojník, zapneme zálohy a hrajeme pro výdělky a pro srandu. Zálohy každý den. Na kampaň je to už dané, kdo bude velet, ale to nechci prozrazovat.

Restartuješ tedy klan, za jakých podmínek bych mohl k vám, nebo snad berete každého? 🙂

Každého ne, i přes to, že se snažíme klan znovu postavit na nohy a víme, že nejsme unicum hráči, přesto razíme názor, že kvalita je lepší než kvantita. Podmínky jsou jednoduché, 18+ a celkové WN8: 1200+, 30denní WN8: 1500+ samozřejmě vhodné tanky pro klanové akce. Vše máme napsané na našich stránkách https://wel-klan.eu/

Co když podmínky nesplňuji a přesto bych chtěl k vám do klanu, je možná nějaká osobní domluva?

Mluvit se s námi dá vždy a o všem od milenky počínaje a konče u podmínek pro vstup do klanu. Jsme ochotni přimhouřit oko, ale ne za každou cenu. Když by někdo měl slušné staty, ale neměl techniku, tak bychom se asi domluvili. 

Když už jsme mluvili o podmínkách vstupu, kam se mám obrátit pokud chci k vám?

Na náborové důstojníky nebo můžeš na mě nebo Tommy_Lucky, Guco71 a migas.

Nedávno tady padl návrh, že by bylo dobré se zeptat zda pořádáte nějaké klanové akce. Tak se tedy ptám.

Pořádáme jednou ročně klanový sraz. Sejdeme se jednou ročně, vždy někde na půli cesty tak, aby to bylo přijatelné pro všechny, kteří se chtějí dostavit a osobně se poznat. Takže většinou skončíme někde na pomezí Hodonína či začátku Slovenska, vzhledem k tomu, že klan je CZ/SK. A co se tam děje, tak to bych radši nerozepisoval. Ale každý si snad udělá obrázek, když se sejdeme cca. 20 chlapů bez manželek 🙂 

Máš pravdu nebudeme to dále rozvádět. Dokážu si to živě představit. Vyčerpal jsem svoji zásobu otázek, ale třeba ty jsi neřekl vše, co jsi chtěl. Máš něco, co bys chtěl na závěr dodat?

Ano, rád bych závěrem dodal svou vizi klanu. Přijdu po práci domu, zapnu tanky, TS a budu se bavit, nadávat na tanky, na RNG opičku s kamarády z klanu. Vždy bude večer dostatek lidí, abychom mohli v pohodě dát dohromady třeba dva týmy na ofky, odřady a bude prostě sranda. Výsledky jsou důležité, ale nejsou všechno. Je to hra, která má v první řadě bavit a ne člověka nervovat – sakra to mi u tanků nejde dohromady 😀 Nebudu se bavit o tom, co bylo v minulosti, co jsme byli, jaké klany z nás vzešly, to se mě netýká. Já, my jsme nový W-E-L, který hraje, jedná férově, rovně se všema hráčema bez rozdílu. Budeme rádi, pokud se k nám přihlásí aktivní lidé, kteří si chtějí užít hlavně srandu a snad doufám, že časem i odměnový tank. K tomu je dlouhá cesta, až už pomalu vidím světlo na konci tunelu.

Děkuji ti za pěkný rozhovor a přeji hodně úspěchů v kapani i s vedením a budováním klanu. Ahoj

Ahoj.


Také byste chtěli trochu zviditelnit svůj klan? Kontaktujte mne prostřednictvím e-mailu, na discordu nebo na FB.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments