OznámeníWorld of Tanks

Tvůrci XVM vs Anonymizátor

O tom, že v aktualizaci 1.7 přišel anonymizátor, jistě většina z vás ví. Kdo ne, může si přečíst včerejší příspěvek.

Jistě je vám známý i účel, který ve hře má mít. Ačkoliv se názory na něj různí od nadšení po extrémní, které říkají: “jen kryje cheatery”, ve hře už předpokládám zůstane. Podle mého mínění je to od Wargamingu vstřícný a pozitivní krok ke snížení toxicity ve hře, ale jen první z mnoha a na anonymizéru bude ještě dost práce. Pokud ho tedy WG chce dotáhnout do opravdu funkčního stavu. Ale o tom možná někdy jindy.

Dnes nás spíš zajímá reakce protistrany

Tedy v tomto případě samotných tvůrců XVM. Přiznám se, při první zmínce kterou sem si o tom přečetl, jsem si myslel, že se snaží anonymizer prolomit a barvičky ve hře opět udělat funkční i pro anonymizované účty. Nic není vzdálenější pravdy naštěstí.

Tvůrci XVM se ve skutečnosti soustředili na jinou věc. Řešili – a teď se na mě prosím nezlobte, pokud se trefím zrovna do vás – pokrytectví některých hráčů, kteří, ač sami anonymizér používají, zároveň používají i XVM statistiky. Oni sami tedy “barvičky” ostatních vidí, ale ostatní nevidí jejich. A musím říct, že za řešení, se kterým tvůrci XVM přicházejí, jim dávám velký “palec nahoru”

Pokud budete hrát s anonymizerem, už neuvidíte XVM statistiky. Žádné kromě svých vlastních. Hráčům, kteří své statistiky skrývají, prostě XVM nebude poskytovat informace. Prostě systém “ty neukážeš nám, my neukážeme tobě” – což je naprosto fér a i těch pár komentářů z NA a RU komunity, které jsem přelétl jako vzorek odezvy od uživatelů XVM, to vesměs chválí.

Aby předešli častému a / nebo účelovému zapínání a vypínání anonymizéru, přidali navíc ještě prodlevu po jeho deaktivaci, než statistiky opět naběhnou. Pokud anonymizér aktivujete a poté vypnete, bude trvat až 12 hodin než vám XVM v bitvě statistiky opět začne zobrazovat.

Volnější doplněný překlad toho co je v textu na obrázku :

“Začali jsme experimentovat s vypnutím zobrazování statistik v bitvě pro anonymní hráče. Momentálně je stav následující: pokud náš server zjistí, že hráč skrývá svou přezdívku, ztratí přístup ke statistikám ostatních hráčů v bitvě na následujících 12 hodin. Poté se postup detekce opakuje. Chcete-li tedy znovu zobrazit (XVM) statistiky všech hráčů v bitvě, musíte XVM zpřístupnit svůj nick ( vypnutím anonymizéru )  a počkat, až se obnoví přístup (k tomu dojde automaticky po zmiňovaných 12 hodinách). Přidáme také relevantní oznámení s vysvětlením do hry přímo na váš účet. Tento stav není definitivní, může se změnit.”

.

Zdroj:
5 1 vote
Article Rating
14 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments