OstatníWorld of Tanks

Lovec botů na RU serveru

Uběhlo už docela dost času od doby, kdy se jeden ruský hráč rozhodl, že už ho nebaví obrovská záplava botů ve hře, kteří svým majitelům pomalu ale jistě expí tanky, získávají kredity a volné zkušenosti, a od spuštění recruit programu 2.0 dokonce získávají premiové tanky zdarma. Začal tedy takové účty sledovat a podnikat v této věci experimenty a některé jeho závěry se vám pokusím zprostředkovat.

Šikovně naprogramovaný bot svému provozovateli ani příliš nesníží statistiky. Samozřejmě bere v úvahu průměrné statistiky hráčů kteří mají potřebu bot programy používat. Například poměr vítězství u lepších botů neklesá příliš pod 50% a v lecčem jejich statistiky připomínají čísla, ve kterých se pohybují průměrní nováčci. Herně je tedy občas snad lepší mít v týmu boty, než některé vybrané jedince.

V době vydání videa, kde se o tom hovoří, v RU regionu za používání botů proběhly už dvě masivní vlny banování hráčů, kteří takové podvodné programy používali, a padaly měsíční bany. A ban-hammer byl důkladný, což ukázal experiment onoho hráče, Všechny účty jeho a jeho přátel které nechali botovat právě jako test účinnosti trestního systému chytil a „odměnil“ měsíční pauzou.

Potud dobré zprávy, systém na lov botů tedy fungoval vcelku dobře. Ovšem pouze na staré typy botů, kteří jezdili podle určených bodů, jezdili tam, kam na mapě kliklo víc hráčů, nebo reagovaly až na nepřátelskou palbu do nich a do té doby stály nehybně. Nedlouhou dobu po poslední vlně banů jeden z testerů skočil do bitvy s MS-1, aby obhlédl situaci a co viděl? Téměř celý jeho tým zůstal po odpočtu stát na základně, jen tři hráči se vydali do boje. Po chvíli se na základně jeden tank probral z „bezvědomí“ a zamířil na střed – a téměř všichni ostatní jej následovali. Když se ten první zastavil, aby domířil a vystřelil, zastavili se ostatní také a mířili stejným směrem. Když se první rozjel, rozjeli se také. Když zastavil, aby se kryl nebo číhal v křoví, zůstali stát také, bez ohledu na to, kde. Klidně uprostřed volného prostranství… Nové typy botů tedy umí jezdit za vybraným lepším hráčem a automaticky ho podporovat střelbou do stejného cíle, do něhož střílí on. Ve videu je několik velmi humorných situací tohoto ražení a i člověk, který ruštinu neovládá, se jimi může pobavit a pochopit, o co jde. Zejména bitvu na mapě Doly doporučuji ke shlédnutí, mít s sebou až šestičlennou robotickou smečku bodyguardů je vcelku úsměvné.

Otázkou je, proč se taková věc děje. Proč někdo vymýšlí boty s tak relativně pokročilou umělou inteligencí. Je za tím jen touha „oblafnout“ WG detekční systém nebo se tu jedná o vývoj další součásti placených balíčků „modifikací“ pro podvodníky?

Zdroj : youtube kanál WOT PATRUL / Ljecha

0 0 votes
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments