RecenzeWorld of Tanks

Vyplatí se Škoda T 27?

Dnes tu pro vás máme recenzi na československý střední tank Škoda T 27,který je momentálně v prodeji za 881 Kč v základním balíčku. 


Klady:

Jedná se o střední československý tank osmé úrovně se zásobníkovým nabíjením. Zásobník má celkem 3 kusy munice s alfou 240 a čas přebití mezi jednotlivou střelou je 1,8s, což je jednou z velkých předností tohoto tanku. Žádné vozidlo na osmé úrovni se zásobníkem nemá tak rychlé přebití mezi náboji. Díky tomu získáte možnost výstřelu více nábojů, než vám nepřítel zajede do bezpečí. Celkový potenciál zásobníku je 720 dmg s cca 21-23 s dlouhým nabíjením (záleží na posádce, vybavení a žrádle).  Dělo má 8 stupňů deprese, což je naprosto dostačující.

Pohyblivost vozidla není nijak špatná, ale na můj vkus by si zasloužil trochu lepší maximální rychlost, která činí pouhých 50 km/h.

Maskování tanku je s perkem na maskování cca 28% v klidu a 23% za pohybu, což není vůbec špatné číslo. Patří na osmém tieru rozhodně k nadprůměrným hodnotám a to nejen v sortě zásobníků, ale i mimo ní.

Základní dohled tanku je 380 m, což je lepší standart na osmé úrovni a s optikou, která se díky nemožnosti namontování nabijáku přímo nabízí se v klidu dostanete přes 445 m dohledu.

 

Zápory:

Většinu vlastenců, která netrpělivě očekávala příchod tohoto československého stroje do prémiového obchodu, bohužel moc nepotěším. Prvním a možná největším záporem je přítomnost italského prémiového střeďáku Progetto M35 mod.46. Tento Ital, který je stylem hraní a parametry tanku asi nejvíce podobný naší Škodě T 27. Bohužel ve srovnání těchto dvou strojů je Progetto až na pár drobností (přebití mezi náboji) o jednu, možná i dvě třídy lepší. Proto kromě trénování posádky na československé tanky není sebemenší důvod kupovat stroj, který není tím nejlepším, co trh nabízí.

Nyní přejdeme ke skutečným negativům nejen z globálního hlediska. Chování a celková přesnost děla není rozhodně předností tohoto tanku. Čas doměření 1,93s s rozptylem 0,33 nemusí na papíře vypadat hrozivě, ale opak je pravdou. Některé rány lítají všelijak, na střelbu za jízdy na jinou než krátkou vzdálenost můžete zapomenout. 202 mm základní penetrace nepatří sice k absolutní tragédii, ale žádné terno to také není a 242 mm penetrace na goldu to už nevytrhne. Pancíř tohoto stroje není až takovou slabinou jako u jiných papírových strojů (progetto, lorr 40t) a při pancíři 100 mm na věži se štěstím odrazíte nějaký ten výstřel od nižších tierů. Ale při potkání tanku stejné či vyšší úrovně na nějaké cinkání můžete hned zapomenout. Bohužel díky 22 s nabíjení a alfou 720 dmg má tento tank jedno z nejhorších DPM na osmém tieru a to i ve srovnání s jinými zásobníkovými stroji.

Základní informace k vozidlu:

Poškození na výstřel: 240/240/295
Průbojnost: 202/242/44 mm
Rychlost nastavení odměru: 45,5 °/s
Deprese/elevace: -8°/+20°
Doba nabití: 24 s
Přebití mezi náboji: 1,8 s
Nábojů v zásobníku: 3 ks
Čas zaměření: 2,2 s
Rozptyl na 100 m: 0,38
DPM: 1750
HP: 1350
Pancíř podvozku: 65/40/40 mm
Pancíř věže: 100/100/100 mm
Hmotnost/nosnost: 40,25/43 t
Výkon motoru: 900 hp
Měrný výkon: 22,36 hp/t
Max.rychlost/ couvání: 50/20 km/h
Rychlost otáčení podvozku: 50,05°
Maskování vozidla při stání: 27,48/6,54 %
Maskování vozidla za pohybu: 27,48/6,54 %
Dohled: 454 m
Dosah rádia: 923 m


Závěr:

Podtrženo, sečteno: pro mě osobně byl tento tank mírným zklamáním, za které možná nemůže tento tank sám o sobě, ale přítomnost Progetta, které je prakticky ve všech aspektech lepší. Zahrát se s ním ovšem určitě dá a nepatří mezi ty nejhorší, co nám tier 8 nabízí. Osobně by mi toto vozidlo více zapadalo jako náhrada TVP VTU v československém výzkumném stromě. Tank bych doporučil spíše zkušenějšímu hráči, který již má nějakou zkušenost se zásobníky. Obecně je Škodovka, dle mého názoru, o něco málo lehčí na hraní než Progetto a to hlavně proto, že nemá samonabíjecí zásobník a nemusíte přemýšlet zvlášť o každé ráně. I přesto si myslím, že i méně zkušený hráč bude mít lepší výsledky s italským protějškem. T27 bych doporučil hrát jako podpůrný stroj, ideálně na střední vzdálenost a využívat slušného dohledu a kamufláže, do přední linie to určitě není a díky špatným parametrům děla to není ledajaký sniper. Jako vybavení bych doporučil ventilaci, stabilizátor a skládanou optiku. 


Doufám, že se vám recenze bude líbit, s pozdravem hleda_se_Dorien.

0 0 votes
Article Rating
12 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments