RecenzeWorld of Tanks

Turtle Mk.I očima průměrného hráče

Turtla sem měl jen půjčeného, za což ještě jednou děkuji. Byla to vcelku zajímavá zkušenost. 

Hodnocení v bitvách

Deset bitev je poměrně málo na nějaké pořádné zhodnocení, ale na vytvoření hrubého obrázku stačí. Stroj hodnotím stejně kontroverzně, jako byl svého času hodnocen Chrysler K – až na dělo. Přeci jen průbojnost 224 mm je o dost lepší než 198 mm u Chryslera. Jinak mi přijde, že herní styl je obdobný. Pokud mám proti sobě tiery 8 a nižší, hlídám si, aby mě nepřítel viděl jen zepředu a tedy měl problém probíjet masivní pancíř. Ideálně najdu klidně jen malinkou nerovnost nebo vhodný kopec abych skryl spodní plát. Díky skvělé depresi děla jsem vcelku v bezpečí, protože weakspot prakticky zepředu neexistuje. Dokud soupeř nenabije goldy nebo mě neobjede, stejně jako u Chryslera. Proti vyšším tierům a premium munici ani pancíř nepomůže a nezbývá než se chovat jako slušné a spořádané TDčko a hrát hodně odzadu. Hraní je tedy situační, ale vždy založené na obrovském DPM, solidním pancíři a mizerné rychlosti.

Může se stát, že nepřátelé budou najíždět ukázněně jeden po druhém a nastřílené poškození krásně poroste, ale častěji se vyhrnou ve velkém počtu a dvojí zničení pásů pak znamená rychlý odchod do garáže s nevalným skóre. Nebo ještě hůř, nepřátelé na vybrané místo nepřijedou vůbec a hráč Turtla se bude celou hru snažit promáčknout klávesu W skrz klávesnici, aby si mohl alespoň jednou vystřelit. Rozhodně se nevyplácí pouštět se do samostatných akcí bez podpory týmu, ale spíš tu podporu svým spoluhráčům poskytovat. Pokud vás někde nachytá lehký nebo pohyblivější střední tank na otevřenějším prostranství, kde se ho nejde zbavit, znamená to rychlý konec hry.
Celkově až na absenci velitelské kopulky, tak typické pro britské stíhače. Stroj poměrně dobře zapadá do dané linie. Nejblíže na svém tieru je patrně Badger, který též nemá obří velitelský “hrnec” na střeše. Bohužel nejsem příliš velký fanoušek bezvěžových TD a jen velmi nerad se v bitvě chovám pasivně. Čekání, co můj tým nasvítí, je pro mě utrpením. Takže se nejedná o stroj vhodný pro mě, ale věřím, že si spoustu příznivců najde. Navzdory tomu jedním z nejrychleji přeexpených strojů na mém účtu a poměrně úspěšně na moje poměry, byl právě protějšek tohoto premiáku ze stromu, AT-15 na 8. tieru
Závěrem
Alespoň nějaký malinký weakspotíček by mu slušel, aby i tier 7 soupeři měli alespoň miniaturní šanci někam čelně probít. Kopulku za weakspot moc považovat nejde. To ale není bohužel u nových tanků moderní a nezapadá to do nové obchodní filozofie Wargamingu.