SupertestWorld of Tanks

Supertest: NC 70 Błyskawica

Na Supertest vjíždí polské TD desáté úrovně s novou mechanikou.

Vzpomenete si ještě na článek o nové polské větvi s novou mechanikou? Tak už je to tady. Na Supertest vyjíždí první představitel zmíněné mechaniky, kdy s klesající vzdáleností k protivníkovi se zvyšuje poškození. Nejvyšší poškození udělí stíhač tanků do 50 m. Tato větev se ve hře objeví v příští aktualizaci.

Pojďme se tedy podívat, co nás čeká.

Wargaming novou mechaniku popisuje takto:

Nová mechanika granátů

  • Děla s hlubokým vývrtem. Polské stíhače tanků vyšší úrovně budou vyzbrojeny děly s hlubokým vývrtem, která budou ve World of Tanks jedinečná. Nejenže hluboký vývrt propůjčuje dělům pozoruhodný vzhled, ale také jim umožňuje střílet neobvyklými granáty s vysokou úsťovou rychlostí.
  • Granáty s hvězdicovým pláštěm. Klíčovým prvkem nové mechaniky je představení APCR granátů s hvězdicovým pláštěm. Ty jsou nejefektivnější při palbě na cíle ze vzdálenosti do 50 metrů. Avšak jak se vzdálenost zvětšuje, ztráta kinetické energie znamená, že se způsobené poškození postupně snižuje.
  • Zásoba munice. S novou mechanikou granáty způsobují na malou vzdálenost velké poškození, ale na větší vzdálenost jsou méně efektivní. Třetím granátem je standardní HE granát.
  • Změny rozhraní. Při použití granátů s novou mechanikou v bitvě uvidíte speciální widget, který zobrazuje očekávané průměrné poškození v závislosti na vaší vzdálenosti od odhaleného nepřítele. Jak se hráč ke svému cíli přiblíží, poškození se na ukazateli zvýší, zatímco vzdálenost se sníží. Tento prvek pomůže dělat informovanější rozhodnutí a efektivně využívat oba typy granátů.

Prémiový desítkový stíhač tanků NC 70 Błyskawica vyjíždí s těmito parametry:

Charakteristika pro 100% vycvičenou posádku:

Úroveň: TD-10, Polsko, prémiový
Výdrž: 2 000 HP
Výkon motoru: 900 hp
Výkon na tunu: 16 hp/t
Hmotnost/maximální nosnost: 56,25 t
Maximální rychlost vpřed/vzad: 45/–15 km/h
Otáčení podvozku:30 °/s
Rychlost otáčení děla: 26 °/s
Úhel otáčení děla: 10°
Dohled: 370 m
Dosah rádia: 730 m
Pancíř trupu: 200/70/60 mm

Výzbroj:

První Poškození na 50 m: 800/800/800 HP
Druhé Poškození na 275 m: 550/550/800 HP
Třetí Poškození nad 500 m: 300/300/800 HP
Průbojnost: 290/320/85 mm
Počet nábojů: 60 ks
Počáteční úsťová rychlost nábojů: 1700/2 000/1 000 m/s
Rychlost palby: 4,38 ran/min
Průměrné poškození za minutu: 3 504 HP
Doba nabíjení: 13,7 s
Rozptyl na 100 m: 0,35
Čas zaměření: 2,5 s
Deprese/elevace: -7/+15°

Čtyřčlenná posádka: velitel, řidič, střelec a nabíječ.

Popis stíhače od WG:

Průměrné poškození způsobené standardním a speciálním granátem stíhače tanků NC 70 na vzdálenost menší než 50 m je 800 HP. To společně se základní dobou nabíjení 13,7 sekundy znamená, že stíhač tanků Błyskawica dosahuje ohromujícího poškození za minutu 3 504 bodů, což z něj teoreticky v oblasti poškození za minutu dělá šampióna všech stíhačů tanků X. úrovně.

Avšak v praxi nebude snadné takových výsledků dosahovat. Na jednu stranu je stíhač tanků Błyskawica skvěle vybaven pro přežití v přední linii (kde by se měl nacházet, aby maximalizoval poškození, které způsobí). Stíhač tanků je dobře pohyblivý (s maximální rychlostí jízdy vpřed 45 km/h), nominální hodnota jeho čelního pancíře je 200 mm s hodnotou efektivního pancíře dosahující 310 mm a zranitelná místa – spodní pancéřový plát a kupole na střeše – jsou relativně malá. Na druhou stranu jsou boky tohoto stíhače tanků celkem slabě pancéřované (70 mm). Stíhač tanků se pomalu otáčí a úhel otočení děla je pouhých 10 stupňů. Kvůli těmto nedostatkům je NC 70 závislý na spojencích a od hráče vyžaduje, aby neustále sledoval svou taktickou situaci.

Błyskawica není v žádném případě jednoúčelové vozidlo. Pokud je potřeba, může se základním rozptylem 0,35 m na 100 metrů a extrémně rychlými APCR granáty (rychlost standardního granátu je 1 700 m/s a speciálního granátu 2 000 m/s) sehrát roli odstřelovače. Rychlost 2 000 m/s je absolutně nejlepší hodnotou ve hře a dokazuje, že si Błyskawica zasluhuje své jméno – „Blesk“ v polštině. Přesto je odstřelování „plánem B“, protože poškození standardního i speciálního granátu postupně s rostoucí vzdáleností klesá (na průměrných 300 HP na 500 m), takže poškození za minutu bude v tomto případě mnohem nižší.

Tak co si o nové mechanice myslíte?

 

Zdroj:

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments