World of Tanks

Vrátil jsem se do WoT – Týden první

Uplynul první týden mého návratu do hry. Trochu se vám pokusím přiblížit, jak to vypadá a jak to cítím.

Změny milé i nemilé

Necelé dva roky je dlouhá doba a změnilo se relativně dost věcí. Například kasárna. Tuto změnu bych zařadil do kategorie nemilé. Dlaždice jsou dle mého názoru nepřehledné. Filtry v kasárnách se vynulují vždy, když přidám člena posádky na tank. Což znamená, že vyberu ve filtru jen členy, co mám v garáži a po přiřazení velitele přepnu na řidiče. Zase vidím všechny “vojáky”, i ty, co mám ve vozidlech. Za mne 3-.

Mapy jsou na tom tak půl na půl, Himl bych hodnotil celkem pozitivně, Murovanku celkem taky. Horský prů(švih)smyk, no nevím nevím, asi dobrý. Berlín je příjemně upravená mapa a už to není takový kemp fest na jihu. Co se týče úplně nových map, tedy Outpost a Ústřicová zátoka, nevypadají zle. Hodnotit je však nebudu, byl jsem tam jen párkrát. Dalších výrazných změn od mého příchodu jsem si zatím nevšiml, nebyl jsem například vůbec na Ovelordu ani na Ledovci a i na dalších mapách. Avšak na Lakeville jsem našel překvapení, vy ho budete hledat taky a to již brzy.

Příjemnou změnou, tedy hlavně pocitovou, že se méně střílí goldy. Kdo si mne pamatuje, tak ví, že k nim mám vybudovanou averzi. Stejně jako dřív se dívám, kdo po mne co střílí a opravdu pocitově je prémiové munice méně. Další pocitovou změnou je úbytek SPG. Redlineři se satelitním pohledem ubývají, pocitově. Stává se mi často, že v bitvě není žádná nebo jen jedna a výjimečně dvě a více.

S jistotou mohu říci, že časem se objeví další věci ve hře, jež se změnily a třeba je bude stát za to komentovat. Přejdeme dále.

Co dál po prvním nadšení

Po prvním dnu přišla sváteční operace s filmovou hvězdou, jméno z hlavy nevím a hledat se mi to nechce. Prostě není to Chuck ani Schwarzenegger. Samo sebou, že plním mise a zdobím si garáž. Ale to není to hlavní. Když už jsem to nainstaloval a protáhl pár oblíbených vozidel, co dál? Jen tak bezhlavě tahat vozidla z garáže? Chvíli jsem to zkusil. Nakonec mne to přestalo rychle bavit. Expit? Ale co? Koukám, co mám “rozjeté”, německá LT. No to se mi moc nechce. Britská TD na “Fávo” pomalé, nudné. Nebudu to zdržovat. Volba padla na nová kolečka. Během hraní jsem od nich občas dostal pěknou nálož.

Britové jedou

Uf, začínám tierem pět. Vyzkoumám, koupím a naházím posádku, tedy až po komplikacích popsaných výše, munice, spotřební doplňky a jdeme na to. Tři, dva, jedna, bitva začala. Rychlost šneka na steroidech jsem čekal, mám tam základní motor, ale poloměr otáčení, který je větší než průměr zeměkoule, to mne zaskočilo. Vybral jsem si, tak nebudu remcat, uvidíme, co to umí. Po pár bitvách a vyzkoumání modulů, jsem byl mile překvapen. Vozidlo je příjemné nahraní, má to “flusbrok”, celkem to i jede. Jen to zatáčení je otřesné. Pětku mám za sebou, jdeme na šestku.

Čekalo na mne milé překvapení. Při porovnání prvních pocitů z obou vozidel, je nutno říct, že tier VI je na tom v základu lépe. Postupem času, jak jsem zkoumal moduly jsem byl spokojenější a spokojenější. V topu jsem se nebál občas zariskovat a vyjet na vyšší levely tanků. I nějakou medaili jsem urval. První znak se na děle neobjevil. Expení je rychlé, když máte vánoční bonusy a do toho vám pes dá i nějaké pětinásobky za výhru.

Po příjemném překvapení v podobě Staghounda na mne čeká další z nových vozidel, FSV. Přeškolení posádky, která je z Mirnyj a bude okupovat britská kolová vozidla. Pustil jsem zálohy, abych byl na 100% posádce co nejrychleji. No to je teda nadělení! Výborná rychlost hned od začátku, avšak to zatáčení je snad horší než u té malé potvory. Samo sebou, jedu to od základu. Postupným výzkumem a koupí modulu se to zlepšuje.

Zhodnocení prvního týdne

Bitvy mi připadají stejné, respektive dle stejného schématu. Většinu času je to šedý průměr a jednou za pět až šest bitev je nějaká “výjimečnější”, kdy epicky obrátíte nebo jako low tier nafarmíte a jste na vrcholku tabulky. A za stejný počet bitev dostanete výprask typu 15:2. Pomalu barvou olizuji šmoulovou barvu, teda v recentu overal asi dlouho zůstane zelený, možná navždy vzhledem k počtu bitev. Je tedy pravdou že VII v základu mi to zhoršilo, ale jde to zase nahoru. Od doby, co ho mám alespoň s topovým dělem.

Nahoře v pozitivech jsem zapomněl zmínit nové rozhraní pro osobní zálohy. Jsou to také dlaždice, ale tady ta změna opravdu prospěla. Bum, bum, bum zálohy naházeny. A celkově jejich redukce na jednotné typy. Tady palec nahoru, tohle se povedlo.

Vánoční event je slušně zpracovaný a baví mne zdobit stromek, jen ten sběr zdrojů je krapet otravný. Desáté atmosféry jsem dosáhl ve čtvrtek a to jen s třemi kusy krabiček. Tak to je asi pro dnešek vše. Když mi to vydrží a bude se mi chtít bude i třetí díl o návratu.


Potěšilo mne několik zpráv od starých známých, kde se někteří divili, že jsem zpět. Jiní, zase psali, no bylo na čase.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

5 1 vote
Article Rating
9 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments