World of Tanks

Aktualizace 1.23 a další tanky

Aktualizace 1.23 se již veřejně testuje. A přináší další tanky.

Veřejný test Aktualizace 1.23 je v plném proudu. My dnes přinášíme další informace o tancích, které jsou její součástí. Předpokládáme, že je hráči budou moci získat ve vánočních krabičkách. Pojďme se tedy na tyto tanky podívat:

Pz.Kpfw. IV Ausf. F2 (Německo, ST-5, premiový)

 

Historické pozadí:
Ještě před zahájením operace Barbarossa padlo rozhodnutí zlepšit protitankové vlastnosti Pz.Kpfw. IV instalací 50mm kanónu Kw.K. L/60. Bitvy se sovětskými tanky T-34 a KV během letní a podzimní kampaně 1941 však ukázaly, že je zapotřebí mnohem silnější zbraň. Tím se stal Kw.K. 40 L/43 ráže 75 mm s charakteristickou hruškovitou úsťovou brzdou. Pancéřové granáty tohoto děla mohly s jistotou proniknout jakýmkoli vyráběným tankem ze vzdálenosti více než 1,5 km.

Galerii a parametry Pz zjistíte po kliknutí na tento odkaz.

IT-3 (SSSR, ST-4, premiový)

 

Historické pozadí:
Projekt středního tanku IT-3 vznikl jako výsledek rozdělení prací na tanku PT-1 do několika projektů. První zmínka o stíhacím tanku IT-3 pochází z března 1933. Zpočátku mělo vozidlo bojovou hmotnost asi 16 tun, která byla později zvýšena zesílením pancíře. Stejně jako některá jiná vozidla té doby měl IT-3 kolový a pásový pohon. Zajímavým technickým řešením byla také ražená věž. Práce na projektu však byly rychle omezeny ve prospěch jiného vývoje.

Charakteristiky a galerie naleznete zde.

 

M24 Chaffee No. 594 (USA, LT-5, prémiový)

 

Historické pozadí:
Jedním z amerických projektů v roce 1946 bylo testování tanku M24 Chaffee s pásovou částí z německého tahače Sd.Kfz. 8. Jeho stupňovité válečkové zavěšení a pásy s jehlovými ložisky měly vynikající jízdní vlastnosti a těšily se velkému zájmu výzkumníků. Výsledky testů na tvrdém podkladu byly uspokojivé, ale na měkké půdě podvozek nefungoval. Celkové výhody oproti standardnímu odpružení M24 Chaffee byly vyhodnoceny jako nedostatečné. Testování bylo ukončeno a projekt byl uzavřen.

Charakteristiky a galerie k nahlédnutí zde.

 

ARMT (USA, ST-5, prémiový, zásobník na tři granáty)

Historické pozadí:
Vývoj tanku ARMT byl založen na vytvoření automatického nabíjecího mechanismu, který by zajistil rychlost střelby, jež byla dříve považována za nedosažitelnou. To umožnil automatický systém, který dopravoval jednotkové náboje pomocí dopravního pásu poháněného planetovým převodovým mechanismem a elektromotorem. Inovativní konstrukce věže umožňovala vést palbu při elevaci asi 60 stupňů a depresi asi -15 stupňů. Lákavým nápadem byla také absence nabíječe. Kromě vysoké náročnosti výroby a obtížné údržby automatického nabíjecího systému se tank vyznačoval svou výškou a zranitelností. Kanon ráže 75-76 mm byl pro boj s perspektivními sovětskými tanky neúčinný. Instalace kanonu ráže 90 mm vedla k výraznému zvýšení hmotnosti a kompletní revizi konstrukce. Tato úprava nakonec zůstala jen na papíře.

Článek o ARMT je na tomto odkazu.

Tak jak se vám líbí? Brali byste některý?

 

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

3 1 vote
Article Rating
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments