OstatníOznámeníWorld of Tanks

RUBY: Nové artilérie Sturm

V RUBY se připravuje nový typ artilérií.

Čas od času přinášíme zajímavé zprávy i z RUBY regionu. Dnes je tomu také tak. V RUBY regionu se připravuje nový typ artilérií. SPG je kapitola sama pro sebe. Jsou hráči, kteří na ně nedají dopustit a naopak jsou i takoví, kteří jim nemohou přijít na jméno. Prostě takový je život. V RUBY regionu ale přišli s myšlenkou, která tuto herní třídu posunuje na jinou úroveň.

Ne, nemyslím to vůbec zle. Ostatně podívejte se sami, co tam připravují.

LESTA plánuje přidat do hry útočná samohybná děla – STURM. Co to je?  Útočné samohybné dělo je dělostřelectvo na blízko. Tyto tanky sice způsobují větší poškození, ale zároveň nepřítele neochromí. 

Stejně tak výrazně omezili dostřel tohoto typu techniky. Takže zmizí častý nářek hráčů, že je ostřeluje někdo ze vzdáleného konce mapy přes kopec. Tady to má být naopak. Tyto tanky se budou muset aktivně pohybovat, držet krok se zbytkem týmu a poskytovat palebnou podporu. Na rozdíl od většiny klasických SPG jsou tyto vybaveny silným čelním pancířem a zvýšenou odolností, podobně jako útočná TD. Odtud pochází také první část jejich názvu – „útočná“. Hlavním úkolem je podpora ofenzívy, protlačení fronty a ostřelování klíčových nepřátelských pozic. „Tato herní mechanika dokáže zpestřit hru a zároveň zaujmout dva protiklady: milovníky adrenalinu, kteří se cítí pohodlně v čele útoku, a klidnou, důkladnou, podporu celého týmu.”

Výhody a nevýhody

Výhody:

  • „Střelba do oblouku“, která je typická pro artilérie, umožní poškozování nepřátel skrytých za překážkami.
  • Vysoké poškození nepřátel, podpora útočných bojových vozidel.
  • Posílení čelního pancíře a schopnost odolávat útoku čelním pancířem.

Nevýhody:

  • Omezený palebný dosah ve srovnání s klasickým dělostřelectvem.
  • Zranitelnost vůči mobilnějším tankům, minimální pancéřování z boku a zezadu.
  • Nefunguje omračovací mechanika.

Shrnutí:

Vlastnosti Sturm-SPG: Jedná se o hybrid útočných tanků a samohybných děl (dělostřelectvo pro boj na blízko s výrazně omezeným dosahem střelby a bez omračování) se silným čelním pancířem a zvýšenou odolností.

Samohybná děla Sturm nesou označení třídy samohybných děl a označili je „čtverečkem”.

Děla Sturm budou vyvážena podle pravidel samohybných děl, to znamená maximálně 3 v jedné bitvě bez možnosti čety. Podobně se počítají i plamenomety. LESTA plánuje upravit – vylepšit – matchmaking.

Samohybné dělo Sturm dokáže střílet obloukem, takže střílí za překážky.

Sturm má omezený dostřel, podobně jako plamenomet.

Zaměřovač bude stejný, jako mají artilérie – pohled shora, odstřelovačský zaměřovač nebude.

Sturmy nebudou mít žádné barevné vizuální efekty, které by ovlivnily FPS.

Stejně tak už WG připravuje i 3D styly pro tuto třídu.

Současná samohybná děla zůstanou bez jakýchkoli úprav, které by souvisely s touto novou třídou. 

 

Tak jak se vám líbí? Myslíte si, že tato vozidla by našla uplatnění i u nás na EU serveru? Řeší, alespoň částečně, to, co hráčům vadí na klasických SPG?

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments