SupertestWorld of Tanks

Další informace k nové britské větvi koleček

Britská kolečka jsou na startu

První informace o britských kolečkových tancích jsme přinesli v únoru. Dnes jen stručně doplním další informace, které již známe. Na supertestu se objevilo první takové vozítko. Pokusím se shrnout, co už víme.

  • Prémiovým vozidlem této větve bude již zmíněný GSOR 1010 FB na osmé úrovni.
  • Na rozdíl od francouzských kolových vozítek se tito Britové mohou otáčet na místě a také mohou otáčet podvozkem při nízké rychlosti. Nevýhodou je výrazně horší manévrovatelnost ve střední a vysoké rychlosti . (Jako srovnávací tank byl použit X BC 25 t. Což poskytuje přibližnou představu o parametrech mobility této větve.)
  • Tato vozidla se budou vyznačovat vynikající dynamikou a přiměřeně vysokou rychlostí při jízdě vpřed a vzad ve srovnání s ostatními vozidly střední třídyKromě toho WG zmínil, že celá větev bude mít vynikající parametry děla a také vysoké poškození na výstřel. Slušné budou také hodnoty rozptylu a čas míření. Nové tanky na kolečkách zaostávají v oblasti mobility za svými francouzskými konkurenty. Nová kolečka mají mnohem větší siluety s extrémně slabým pancéřováním.

Možná vás napadne: Jsou to pásové taky nebo kolečka? Svým pojetím se jedná spíše o kolečka než tanky. Jedná se především o způsob, jakým se pohybují a otáčejí. Stejně tak předpokládám, že kolečka budou neustále mobilní. Proč? Protože vzhledem k jejich konstrukci jim nikdo nedokáže “sundat” pásy. Výhodou pro soupeře bude absence mechanik francouzských rychlíků. Nová větev nebude využívat režimy mobility ani vylepšený systém zaměřování. Kolečka se do hry dostanou někdy v druhé polovině roku 2023. 

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.