HeatNewsNedělní infoWorld of Tanks

Rejnokův nedělní připínáček

Po čase vás vítám u mého Připínáčku

Uběhlo pár týdnů, kdy jsem tady nebyl ať už z pracovních nebo osobních důvodů, ale už jsem zpátky. Někteří si možná posteskli, jiní se zaradovali, ale takový je život. Takže vás, kteří jste to vydrželi, vítám u Připínáčku.

A čím jiným začít než informacemi o Společném testu aktualizace 1.20.1. Psali jsme o ní zde. Dovolím si vypíchnout WoT plus účet. Psali jsme o něm a převzali informace z Číny. A co se nestalo, WoT účet se testuje i u nás v EU. Proč to píšu? Snažíme se přinášet informace o hře jako takové. Hra se hraje na serverech po celém světě s různými modifikacemi. A přestože někteří z Vás nechtějí pochopit, že hra je jen jedna, liší se detaily, které jsou dnes tam a zítra mohou být i jinde. I nadále budeme psát o tom, co je na jiných serverech, protože to zítra spustí WG u nás. A pokud to u nás nebude, pořád je to informace, která se týká hry, kterou hrajeme a máme rádi.

Nabídka

Pokud máte pocit, že něco děláme špatně, že byste to zvládli lépe, není nic jednoduššího, než se k nám připojit na Discord a začít se aktivně podílet na obsahu. Možná vás to bude bavit a připojíte se k nám. Možná přijdete na to, že na to nemáte a nezaujme vás to. I to je možné. A třeba i pochopíte, že to není tak jednoduché vytvářet pravidelný obsah tak, aby měl hlavu a patu a při tom ještě normálně fungovat, pracovat a věnovat se svým koníčkům. Tak pokud máte chuť, pojďte si to vyzkoušet.

Ještě se vrátím ke zmíněnému Společnému testu. Podívejte se, prosím, na stránky WG s popisem změn. Mnoho hráčů netestuje a pak se velmi diví, co všechno se dostalo do hry. Ne, v žádném případě nechci snižovat práci vývojářů, kteří se snaží posouvat hru dál. Ale v tuto chvíli považuji za důležité, abychom se všichni seznámili s tím, co nás čeká.

Pokusím se v pár větách představit svůj názor na tuto aktualizaci. Myslím, že to není jen patch, ale další posun celé hry někam dál. Z mého pohledu by se mohlo klidně jednat o aktualizaci 1.5. Až tak velké změny tam vidím. A teď k tomu konkrétnějšímu.

Náhodné události a dynamické kryti

Na první pohled to vypadá super, ale pokud jede o dynamické krytí, nabízí se otázka, jak bude fungovat. Tyto kontejnery a betonové zábrany jsou rozbitné. Tanky jsou schopny ho rozstřílet, ale co se stane, pokud bude bitva v rozmezí 6-8. Cromwell vs. IS-3. Bude mít krytí HP, bude rozbitné na x výstřelů? S největší pravděpodobností jej využijí jen těžké tanky se slabou vanou, pro lehké a střední bude problém s těmito zábranami hnout. Podobně náhodné události. Padající vzducholoď ve městě může být fajn, ale  opět je třeba to testovat. Asi všichni víme, jak důležité je mít na Prochorovce dobré spotery a pokud na místa spotů budou padat letadla, bude tam možnost krytí? Zvýší se počet bitev, kdy nikdo není ochoten se pohnout dopředu?

Přepracovaný systém specializací posádky

Bude 33 nových specializací, které budeme moci využívat. Super, nebo ne? Líbí se mi, že specializace je účinná od chvíle jejího přiřazení. Se zvyšující se úrovní roste i její účinek, ale ruku na srdce, jak to bude fungovat v tancích, kde je Velitel třeba i radistou? Kolik budeme potřebovat zkušeností, abychom získali potřebné specializace? Stejně tak se bojím, že zde se s něčím přijde, uvede se to do života a zjistí se, že změna je nevyvážená. Prosím, testujme, testujme a testujme raději více než méně. A nejde jen o hráče, ale hlavně o WG, které by si mělo být opravdu jisté tím, co dělá a ne aby to dopadlo jako u francouzských těžkých tanků. Jak proběhne přechod těchto specializací pro stávající hráče? Hráč obdrží 12 příkazů na přeškolení členů posádky. To číslo je na test nebo do hry při aktualizaci? A není to málo, Antone Pavloviči?

WoT plus

Nevadí mi, že WG chce získat další zdroje. To je v pořádku, hra musí být z něčeho žít, ale, proč dávají možnost demontáže vybavení zdarma? Pokud to dobře chápu, hráč může v rámci WoT plus veškeré základní vybavení prodat a pomocí modifikace, která bude podobná jako u posádek, si bude přehazovat bonová vybavení z tanku na tank. Bude stačit “pár” kousků, které se budou točit dokola. Hráč, který tohoto bonového vybavení má více, v podstatě prodělá. Bony ztratí svou hodnotu. A v podstatě dojde na situaci, že hráč bez tohoto účtu nebude konkurenceschopný. Tak snad to WG ještě přehodnotí, protože tohle je z mého pohledu nejhorší věc aktualizace.

Myslím, že jsem se rozepsal až dost. Takže to je pro dnešek vše. Přeji vám příjemný zbytek neděle a dobrou chuť k obědu.

A pokud se chcete přijít na jiné myšlenky a chvilku se zabavit, můžete si složit včerejší Puzzle.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments